به گزارش میمتالز، بیژن گرامی سفیر جمهوری اسلامی ایران در غنا در این وبینار اظهار داشت: غنا از دو دهه گذشته تاکنون با هیچ بحران اجتماعی و سیاسی مواجه نبوده که باعث شده مقصد خوبی برای سرمایهگذاری و مبادلات تجاری باشد.
وی با بیان اینکه غنا اولین تولیدکننده طلا و دومین تولیدکننده دانه کاکائو در قاره آفریقا است، افزود: روابط تجاری ایران و غنا از سال ۱۳۶۳ شمسی آغاز شده و هیاتهای سیاسی دو کشور نیز در بالاترین سطح با یکدیگر ارتباط دارند.
گرامی ادامه داد: غنا کشوری در حال رشد است و صنعت ساختمانسازی آن بهسرعت در حال پیشرفت است؛ بنابراین شرکتهای ساختمانسازی ایرانی میتوانند با حضور در غنا حضور فعالی در پروژههای ساختمانی این کشور داشته باشند.
وی تأکید کرد غنا زمینه همکاری بیشتر با کشورمان را دارد و سفارت جمهوری اسلامی ایران در غنا از حضور فعالان اقتصادی ایران و اصفهان در این کشور حمایت میکند.
عادل عبداللهی، کارشناس اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در غنا نیز با اشاره به روابط سیاسی مطلوب میان ایران و غنا گفت: بیشترین مراودات اقتصادی ایران با کشورهای آفریقایی مربوط به کشور غنا است.
وی افزود: این کشور بیشترین نرخ رشد اقتصادی سالیانه را در قاره آفریقا دارد و رشد ۵.۸ درصدی، پیشبینی بانک جهانی برای سال ۲۰۲۲ است.
عبداللهی تصریح کرد: ایرانیان در حوزههای گوناگون در غنا فعالیت دارند. این کشور بازار بکری دارد و وارداتمحور بودن کشور غنا فرصت مناسبی برای فعالان اقتصادی ایران و اصفهان است.
همچنین علیرضا جاوری، مشاور کمیسیون تجارت، خدمات و ارتباطات اتاق بازرگانی اصفهان با اشاره به مزیتهای صادراتی و وارداتی کشور غنا بیان کرد: بیشترین واردات این کشور در حوزه لولههای فلزی انعطافپذیر، کشتیهای قراضه و ریل راهآهن است.
وی افزود: چین، نیجریه، انگلستان و آمریکا مهمترین شرکای تجاری غنا هستند. تجارت با کشورهای غرب آفریقا از شفافیت بالایی برخوردار است که به حضور فعالان اقتصادی و تجار ایران کمک میکند.