به گزارش میمتالز، وی اضافه کرد: از حدود ۹۶ میلیارد متر مکعب آب مصرفی سالانه کشور، حدود ۳ میلیارد متر مکعب آن مربوط به صنعت است در حالی که بیش از ۸۵ میلیارد متر مکعب در بخش کشاورزی مصرف میشود و لذا اگر تنها ۵ درصد صرفه جویی در مصارف کشاورزی انجام شود، کل کمبود آب در بخش صنعت و آب شرب برطرف میشود.
رئیس کمیته اقتصاد انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سهم ۲/۰ درصدی صنعت فولاد از آب مصرفی کشور اظهار داشت: صنایع فولادی کشور سهم اندکی در مصرف آب کل کشور را دارند که البته طی سالهای اخیر، به سمت فناوریهای کاهنده مصرف آب هم رفته اند و البته بخشی از آب مصرفی خود را هم از طریق تصفیه پسابها و بازچرخانی آب تامین میکنند.
دکتر توانگر همچنین ضمن انتقاد از عدم جانمایی مناسب طرحهای فولادی به لحاظ منابع انرژی و زیر ساختهایی همچون بنادر و حمل و نقل ریلی تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از کارخانجات فعلی فولاد کشور در استانهایی احداث شده اند که یا به لحاظ منابع انرژی مثل آب در وضعیت نامطلوبی قرار دارند و یا دسترسی نزدیکی به مواد اولیه مورد نیاز خود ندارند. علاوه بر این با نگاهی به نقشه اطلس ملی فولاد ایران میبینیم که نوار ساحلی جنوبی کشور که به لحاظ توجیه پذیری اقتصادی و با نگاه بین المللی میبایست قطب تولید و صادرات فولاد کشور و حتی جهان باشد، خالی از واحدهای فولادی است و صرفا چند واحد در بندرعباس احداث شده و فعالیت میکنند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بر این اساس لازم است طرحهای جدید صنعت فولاد با توجه به آمایش سرزمینی حتما در مجاورت آبهای آزاد تعریف و احداث شوند تا هم به لحاظ منابع آبی، دچار محدودیت نباشند و هم به لحاظ مزیتهای تجارت بین الملل، دارای قوت باشند.
رئیس کمیته اقتصاد انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صنعت فولاد یک صنعت استراتژیک و پیشران در کشور است، خاطر نشان کرد: باید مصرف انرژی در کشور به سمت تولید و خلق ارزش افزوده بیشتر هدایت شود و لذا این موضوع که بابت سهم اندک صنعت فولاد از آب کشور، مزایای توسعه این صنعت همچون اشتغال، ارزآوری، رفع وابستگی و رونق سایر صنایع نادیده گرفته شود، اجحاف در حق مسئولین و متولیان این صنعت و کل کشور است.
دکتر توانگر در مورد سرمایه گذاری شرکتهای بزرگ زنجیره فولاد در پروژه ملی انتقال آب از خلیج فارس به استانهای کرمان، یزد و اصفهان هم اظهار داشت: مشارکت فولادسازان در مسئولیتهای ملی و اجتماعی از جمله این پروژه عظیم قابل تقدیر است. صنعت فولاد نشان داده که در توسعه و آبادانی کشور پیشتاز است و چنین پروژههایی که علاوه بر تامین آب مورد نیاز این صنعت، آب چند استان کویری و دچار کمبود شدید آب را تامین میکند و مردم این مناطق را از تنش آبی دور میسازد، تصویر ذهنی جامعه از صنعت فولاد را از یک مصرف کننده بزگ آب به یک تامین کننده آب تغییر خواهد داد.
منبع: چیلان