به گزارش میمتالز، پس از اوج شکوفایی محصولات صنعت، هنوز بسیاری از بخشهای صنعت معدن و فلزات جهانی همچنان با چالشهای جدی روبرو هستند، اما فناوریهای دیجیتال و هوشمندسازی به کمک آمدهاند تا این چالشها را برطرف کنند.
شرکتهای معدن و فلزات، در برخی از حوزهها از فناوریهای دیجیتال بهرهبردهاند، به طور مثال تجهیزات هوشمند مانند حسگرها و در حوزههای دیگر مانند زیرساختهای یکپارچه، دیجیتال را وارد این عرصه ساختهاند.
صنعت معدن در مقایسه با صنایع به ویژه صنایع مشتریمدار، بخش معدن و فلزات از بلوغ کمتری در استفاده از فناوری دیجیتالی قرار دارد.
از آنجا که جامعه نیروی کار هدفمند برای صنایع معدنی و فلزات، کوچکتر، تخصصیتر و گرانتر شده است، ابزارهای دیجیتالی کارکنان، مدیریت و عملیات محلی را قادر ساخته است تا فرایند تولید را بهبود داده و با مشکلات کمتری مواجه شوند.
با توجه به ماهیت خطرناک کار معدن در محل و ریسکهای محیط محلی، حسگرهای پوشیدنی، نمایشگر و هشدار دهندهها به ابزار اصلی برای پیشگیری و گزارش وقایع و شرایط مضر تبدیل شده است.
از آنجایی که فعالان صنعت بزرگتر و جهانیتر شدهاند، موج اول دیجیتالسازی عملیات پراکنده را متصل کرده و فرآیندها و گزارشهای سازمانی را از طریق پلتفرم منابع سازمانی یکپارچه میکند.
بهویژه در معدن، ادغام در سرتاسر جهان به معنای سرمایهگذاری سنگین در زیرساختهای دیجیتالی برای اتصال مکانهای دور به شبکههای تلفنی، اینترنت و ویدئو است.
صنعت معدن و فلزات دارای عملیات و ماشینآلات و تجهیزات ثابت بسیار پرهزینه هستند که نگهداری و کاهش عمر آنها میتواند بر خروجی، بهرهبرداری و بازگشت سرمایه تاثیر بگذارد. سنسورها برای اتصال سختافزارهایی مانند دستگاههای حفاری، کامیون، سنگشکن، حاملها و ... میتوانند اطلاعات مربوط به ماشینآلات، فرآیندها و شرایط محیطی را جمعآوری کرده و به اشتراک بگذارند.
برای اکثر کارخانههای تولیدی یا فرآوری، اتوماسیون به صورت دیجیتالی به این معنی است که انسانها در حال حاضر تصمیمگیرندگان و کنترلکننده عملیات هستند، درحالی که ماشینها کار فیزیکی انجام میدهند.
ستاد توسعه فناوریهای اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری ضمن استقبال از طرحها و ایدههای فناورانه این حوزه، زمینه را برای کارکردهای عناصر دیجیتال در صنایع مادر فراهم میاورد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما