به گزارش میمتالز، به گزارش روز چهارشنبه از سازمان بورس و اوراق بهادار، "احسان عسگری" به تاثیر مالیات بر سپردههای بانکی بر روند معاملات بازار سرمایه اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به معافیت صندوقهای سرمایهگذاری از پرداخت هر گونه مالیات بر درآمد، بخشی از منابع حقوقیها به سمت صندوقهای با درآمد ثابت بازار حرکت خواهند کرد.
وی ادامه داد: صندوقهای سرمایهگذاری با درآمد ثابت نیز مکلف هستند تا بخشی از منابع که رقمی حدود ۱۵ تا ۲۵ درصد است را وارد بازار سهام کنند، این رقم با توجه به حجم سپرده حقوقیها در سیستم بانکی میتواند قابل توجه باشد و رقمی مناسب برای بازار سهام قلمداد شود.
این کارشناس بازار سرمایه به انجام اقدامات لازم برای سوق دادن سرمایهها به سمت بورس اشاره کرد و گفت: باید مسائلی که باعث ترس و واکنش احساسی سرمایهگذاران نسبت به بازار سهام میشود را کاهش داد.
وی خاطرنشان کرد: در ابتدا باید قوانین و مقررات بازار سرمایه به گونهای طراحی شود که فعالان بازار بتوانند پیش بینی دقیقتری را نسبت به آینده شرکتها و صنایع داشته باشند؛ بنابراین ثبات در قوانین و مقررات میتواند به کاهش نوسانات بازار منتج شود.
عسگری تاکید کرد: تغییر در ریزساختارها متناسب با شرایط روز بازار امری ناگزیر است، اما نباید تغییرات بهگونهای باشد که بازار نسبت به آن وارد فاز دفاعی شود. زیرا تصور تغییر مداوم ریزساختارهای بازار شامل دامنه نوسان قیمت، حجم مبنا و موضوعاتی که در چارچوب قوانین و دستورالعملهای معاملاتی بازار سرمایه قرار دارد، باعث حس بیاعتمادی در سهامداران و معاملهگران میشود.
وی به نقش آموزش در بهبود سرمایه گذاری در بازار سرمایه تاکید کرد و گفت: ایجاد زمینههای لازم برای افزایش نقش آموزش در بورس میتواند سرمایهگذاران را با علم، دانش و آگاهی کامل به سمت بازار سرمایه هدایت کند؛ این موضوع میتواند تا حد زیادی واکنش هیجانی سرمایه گذاران را نسبت به رویدادهای مثبت یا منفی ایجاد شده در کشور تعدیل کند.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: در این زمینه راه اندازی شبکههای آموزشی شبانه روزی در تلویزیون و شبکههای رادیویی میتواند تا حد زیادی کمک کننده به بهبود روند معاملات بازار سرمایه باشد.