به گزارش می متالز، خاورمیانه اگرچه در بحث بالادستی مس، یکی از مناطق مهم بهشمار میرود، در خصوص پودر و پرک مسی از گروه نیمهساختهها، حجم چندانی از بازار را در دست ندارد و مناطق اروپا و آمریکای شمالی نقش اساسی در بازار جهانی این نیمهساخته رابازی میکنند. نمودار 1، تجارت پودر و پرک مس خاورمیانه را برای سالهای 2001 تا 2017 نشان میدهد. با استناد به این نمودار، صادرات پودر و پرک مس که همگام با روند تجارت جهانی، طی سالهای نخست هر 2 دهه 2000 و 2010 میلادی صعود کرده بود، در سالهای پایانی دوره مورد بررسی، کاهش یافت و در سطح 1.5 تا 2.5 هزارتن باقی ماند.
واردات پودر و پرک مس به خاورمیانه، روند مشابه صادرات را پیش گرفته است با این تفاوت که در سال 2005، به بیشترین مقدار خود یعنی بالغ بر 1.7 هزار تن در این سال رسید. مهمترین صادرکنندگان پودر و پرک مس در خاورمیانه، عبارتند از ترکیه و رژیمصهیونیستی که سهم 94 درصدی از کل صادرات خاورمیانه را در اختیار دارند. در مقابل، عربستان سعودی و ترکیه، مهمترین واردکنندگان این نیمهساخته مسی در خاورمیانه بهشمار میروند. شایان ذکر است که ایران نیز در فهرست واردکنندگان مهم پودر و پرک مس در خاورمیانه مشاهده میشود.
مهمترین کاربردهای پودر (گرانوله) و پرک (پوسته) مس خالص و آلیاژی، در ساخت یاتاقانها، صنایع الکتریکی و الکترونیکی، ساخت قطعات و مواد تحت اصطکاک، در متالورژی پودر جهت بهبود خواص مکانیکی و کنترل تغییرات ابعادی قطعات تولیدشده، تولید رنگهای ضدانفجار، پوششهای محافظتی و تزیینی، جوهر چاپ و همچنین مصارف غیرسازهای نظیر لحیمکاری سخت، لحیمکاری نرم و سرد، پوششدهی مکانیکی، در مدالها و مدالیونها، در قطعات تزیینی پلاستیکی با پوشش فلزی و مجموعهای از کاربردهای شیمیایی و پزشکی است.