به گزارش میمتالز، مسلم امانی، روند پاسخگویی به استعلامهای محدودههای اکتشافی را بسیار طولانی و پروسهای زمان بر دانست و گفت: در استانهای شمالی کشور با توجه به نیاز صنایع مختلف این استانها به محصولات معدنی برای تامین مواد اولیه و خوراک صنایع مختلف خود، اکتشاف، استخراج و بهره برداری از معادن، امری حیاتی است.
وی اضافه کرد: متاسفانه برای انجام عملیات امکان سنجی، پی جویی و اکتشاف، نیازمند مجوزها و استعلامهای فراروانی از دستگاههای اجرایی هستیم که این امر پروسهای طولانی است که توان اجرایی ما را در این زمینه به طور قابل توجهی کاهش داده است.
سرپرست اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان گیلان افزود: برای انجام عملیات اکتشافی در مقیاسهای عمومی و تفضیلی از سوی سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور (که جزو وظایف ذاتی و حاکمیتی این سازمان است)، نیاز به ثبت محدودهها میباشد، اما با توجه به وجود زیست بومهای متنوع گیاهی و جانوری در استانهای شمالی کشور و حساسیتهای خاص دستگاههای متولی این امور در بحث حفظ و حراست از سرمایههای طبیعی گیاهی و جانوری، پروسه اخذ مجور و استعلامات از دستگاههای ذی ربط دچار وقفههای طولانی شده و در اکثر موارد نیز پس از رسیدگی ها، با جواب منفی روبرو میشود.
امانی، با بیان اینکه اساسا عملیات اکتشافی در فازهای عمومی و تفضیلی در مقیاسهای کوچکتر از ۱:۵۰۰۰ (یک پنج هزارم) فاقد هر گونه تخریب محیط زیست و منابع طبیعی است، گفت: در فرایند نمونه برداری هیچگونه خسارت و صدمهای به گونههای گیاهی و جانوری منطقه وارد نمیشود.
وی ادامه داد: نمونه برداریها در فازهای یاد شده به تعداد معدود بوده که معمولا از سنگهای شکسته شده که طی فرایندهای طبیعی زمین ساختی ایجاد شده اند، انجام میشود.
این مقام مسوول، با تاکید بر لزوم اجرای معدن کاری سبز، خاطرنشان کرد: امروزه با حرکت و چرخش کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به سمت توسعه پایدار و متوازن و لحاظ کردن استانداردهای سختگیرانه زیست محیطی، معدن و معدن کاری سبز که در حال حاضر به عنوان معدن کاری سالم و بدون تخریب محیط زیست در دنیا مطرح است میتواند الگویی مناسب برای بخش معدن استان و کشور قرار گیرد.
سرپرست اداره کل زمین شناسی و اکتشافات معدنی گیلان یادآور شد: ما میتوانیم با به کارگیری استاندارهای یاد شده، بدون کوچکترین آسیب به پوشش گیاهی و زیست بوم منطقه، نیاز استان را از فراوردههای معدنی، تامین کنیم.
وی خواستار همکاری بیشتر دستگاههای اجرایی استان در امر صدور مجوز برای فعالیتهای اکتشافی در سطح استان شد و عنوان کرد: در استانهای معدنی کشور نظیر کرمان، خراسان و یزد، روند صدور مجوز برای اینگونه عملیات ها، در بازه زمانی بسیار کوتاهی انجام شده و درخواستهای اکتشافی تعیین تکلیف میشوند.
منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)