تاریخ: ۰۴ دی ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۵:۲۹
بازدید: ۲۸۵
کد خبر: ۲۵۴۱۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
دکتر رحمانی:

مراودات تجاری به ترکیه به 30 میلیارد دلار می رسد/ فرآیند توزیع کالاهای اساسی اصلاح می شود/ افزایش قیمت کالاهای اساسی هیچ توجیهی ندارد و برخورد خواهیم کرد

می متالز - وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: درنظر داریم مراودات تجاری با ترکیه را از 10 میلیارد دلار فعلی تا 30 میلیارد دلار افزایش دهیم.
مراودات تجاری به ترکیه به 30 میلیارد دلار می رسد/ فرآیند توزیع کالاهای اساسی اصلاح می شود/ افزایش قیمت کالاهای اساسی هیچ توجیهی ندارد و برخورد خواهیم کرد

به گزارش می متالز، رضا رحمانی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه در سفر ترکیه درحوزه تعرفه ترجیحی پیشنهادات خوبی ارایه شد و ترکیه پذیرفت که مطابق تخفیف های اتحادیه اروپا نسبت به تامین نیازهای ما اقدام کند افزود: در نظر داریم 10 میلیارد دلار مرودات تجاری کنونی را به 30 میلیاردلار برسانیم و این در حالی است که افزایش هر یک میلیارد دلار مراودات تجاری 50 هزار شغل جدید در کشور ایجاد می کند.

وی در ادامه درباره کاهش قیمت کالاهای اساسی مطابق با کاهش قیمت ارز گفت : وقتی ارز کنترل می شود با یک وقفه ای بازار خود را با آن وفق می دهد که بحثی روانی و اجتماعی دارد و از سوی دیگر ، مواد اولیه تا در پروسه تولید به جریان افتد و عرضه شود بازه زمانی 3 ماهه طول می کشد تا تبدیل به کالا و عرضه شود .

رحمانی با اشاره به نشست هفته گذشته خود با انجمن ها و تولید کنندگان لوازم خانگی افزود :‌ با کنترل ارز مردم توقع دارند قیمتها کاهش یابد و تولید کنندگان لوازم خانگی توافق کردند که قیمتها را کاهش دهند و امروز پیگیری کردم در برخی اقلام که بیشتروابسته به ارز بوده اند کاهش محسوس تری داشته ایم .

 

فرآیند توزیع کالاهای اساسی اصلاح می شود

رحمانی با اشاره به اینکه در مورد کالاهای اساسی از انجا که دولت با ارز 4200 تومانی این کالاها را تامین می کند دلیل منطقی برای افزایش قیمت وجود ندارد و گروه یک کالایی نباید هیچ تاثیری از نوسان ارز داشته باشند افزود: دکتر روحانی نیزبه این مساله حساس است و در جلسات ستاد اقتصادی در این زمینه از ما سوال می کند.

وی با بیان اینکه البته مسوولیت تامین کالاهای اساسی با وزارت جهاد شاورزی است و حوزه کنترل اصناف و بازار در حیطه اختیارات و وظایف ماست گفت: این درحالی است که در حوزه تامین مشکلی وجود ندارد و در زنجیره توزیع مشکلاتی هست و به دست مصرف کنندگان نمی رسد و از این رو تصمیم به بازنگری در فرآیند توزیع این کالاها گرفتیم و سعی می کنیم کنترل ها را تشدید کنیم .

رحمانی با شاره به اینکه در8 ماهه امسال مجموع بازرسی های حوزه اصناف بیش از 2 میلیون مورد بوده و این بدان معناست که بازار رها شده نیست افزود : در این زمینه وزارت جهاد کشاورزی مکلف به ارایه طرحی برای چگونگی توزیع شد و بر این اساس سعی داریم از رسیدن کالا به دست مصرف کننده واقعی مطمئن شویم .

رحمانی اعلام کرد : اقلام اساسی یارانه ای و بسته های جبرانی با مشخص کردن جامعه هدف شامل کارکنان دولت چه بازنشستگان و چه شاغلین و نیز مشمولین نهادهای حمایتی پرداخت می شود .

وی یادآور شد: در مورد قیمت مرغ در ستاد تنظیم بازار توافق شد که بازار از لحاظ عرضه و قیمت تنظیم شود و با توجه به افزایش هزینه های حمل و نقل و نهاده ها، وزارت جهاد کشاورزی اقدام به عرضه ذخایر خود کرده است .

وزیر صنعت ،‌معدن و تجارت در این زمینه به راهکار ممنوعیت صادرات مرغ اشاره کرد و گفت : ممنوعیت این اقدام با وزارت جهاد کشاورزی است و در کارگروه ستاد تنظیم بازار مقرر شد قیمت شیر به شرط تامین شیر مورد نیاز واحدها اصلاح و از روند افزایشی قیمت ها جلوگیری شود .

رحمانی از روند کاهشی قیمت موبایل نیز خبر داد و افزود : روند کاهشی با ورود گوشی های ثبت سفارش شده جدید ادامه دارد و بر بازار شب عید تاثیر مثیت خواهد گذاشت.

وی با بیان اینکه در حوزه خودرو 2 هزار قطعه ساز در 15 استان فعال هستند گفت : دربازار 70 هزار میلیارد تومانی این صنعت حدود 500 هزار شغل در خودروسازی، قطعه سازی و فعالیتهای جنبی و خدمات پس از فروش ایجاد شده است.

وی در ادامه با اشاره به قیمت خودرو گفت : توجه روی پر تیراژها بیشتر است و مصوبات قیمت گذاری بر مبنای حاشیه بازار بود و مقرر شد بر همین اساس عرضه آغاز شود و شرط کردیم که خودروسازان به تعهدات خود عمل کنند و داخلی سازی و تولید قطعات در داخل در اولویت قرار گیرد و خودروسازان اموال غیر تولیدی خود را به فروش برسانند وسرمایه لازم تامین شود وبرای بلند مدت نیز برنامه اساسی تری در نظر داریم .

رحمانی ادامه داد : دولت و مجلس نظراتی در این خصوص دارند وتصمیماتی از مراجع ذیربط گرفته ایم که موظف به اجرای آنها هستیم .

وزیر صنعت ،‌معدن و تجارت تصریح کرد : قیمت گذاری خودروهای غیرمشمول شورای رقابت به عنوان فروش فوری آغاز شده و طرح این بوده که با توجه به تفاوت فاحش قیمت با بازار آزاد برای پایین آوردن قیمت خودرو ، ابتدا کمتر از 10 درصد خودروی تولیدی با 5 درصد زیر قیمت بازار آزاد و در مرحله بعد 10 درصد زیر قیمت بازار عرضه و قیمت شکنی شود و این به شرط تولید و عرضه زیاد است.

وی افزود : موظف به عمل به تعهدات همه پیش فروش ها هستیم تولید خودرو افزایش یابد و عرضه بیشتر شود بازارسیاه نیز شکل نمی گیرد .

رحمانی با بیان اینکه در مورد خودروهای پر مصرف نیز ستاد تنظیم بازار تصمیم می گیرد و مصوبه سران قوا ابلاغ شده و باید سازمان حمایت کار کارشناسی کند یادآورشد : از سویی کمیته خودرو نیز شکل گرفته و خودروسازان موظف به فروش اموال و تامین نقدینگی و اصلاح رابطه خودروسازبا قطعه ساز شدند و اینها دریک بسته کامل دیده شده است و حداکثر تا هفته آینده قطعات پازل خودرو تکمیل می شود .

وی ادامه داد : در فروش قطعی خودروسازان موظف به عرضه خودرو باهمان قیمت هستند اما درفروش غیر قطعی طبق قرار داد باید عمل شود .
رحمانی با بیان اینکه پیش فروش خودروها هیچگاه بیش از 30 درصد ظرفیت تولید نبوده افزود : خودروسازان در ماه های گذشته بخشی از تعهدات را انجام ندادند و این به دلیل تامین قطعاتی بوده که از خارج وارد می شده و پایین آمدن ظرفیت تولید نیز موثر بوده است.

وی از ترخیص قریب الوقوع حدود 13 هزار خودرو درگمرک خبر داد و گفت : این تصمیم با هماهنگی با دستگاه قضایی درمورد خودروهایی که ممنوع الورود بودند اتخاذ شد .

عناوین برگزیده