تاریخ: ۲۲ فروردين ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۴۲
بازدید: ۱۸۵
کد خبر: ۲۵۴۱۸۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

با عرضه گسترده سیمان در بورس موفق به تعادل بازار شدیم

با عرضه گسترده سیمان در بورس موفق به تعادل بازار شدیم
‌می‌متالز - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در حوزه سیمان نیز در ابتدای شروع به کار دولت و زمانی که قیمت این محصول با افزایش قابل توجه مواجه شده بود با عرضه گسترده سیمان در بورس موفق به تعادل بازار و کاهش قیمت شدیم؛ سیاست ما برای افزایش سود، احتکار و افزایش قیمت نیست بلکه در نظریه اقتصاد اسلامی افزایش سود از محل افزایش تولید است.

به گزارش می‌متالز، حجت الله عبدالملکی، وزیر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در این وزارتخانه چهار کلان پروژه را مبتنی بر ابلاغ سیاست‌های کلی تامین اجتماعی از سوی رهبری دنبال می‌کنیم که مرتبط به کار (اشتغال)، آتیه (بازنشستگی)، رفاه (رفع فقر) و اموال (صندوق‌های بازنشستگی) مردم است.

وی افزود: سیاست‌های کلی تامین اجتماعی چند سال است که مطرح است و در مجمع تشخیص مصلحت نظام و دستگاه‌های اجرایی بر روی آن کار شده است امروز از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ شد.

مخاطب اول این سیاست‌ها که به سران قوا و رئیس مجمع تشخیص مصلت نظام و دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

وی ادامه داد: روز یکشنبه در جلسه دولت سیاست‌های تامین اجتماعی که از سوی رهبری ابلاغ شده بود، رئیس جمهور ظرف ۲ تا ۲ و نیم ماه برای اجرایی شدن این سیاست‌ها با همکاری دستگاه‌ها و نهاد‌های انقلابی ماموریت و فرصت داد. در وزارت کار هم مجموعه‌ای از همکاران در همین راستا موظف (به انجام کار) شدند.

وزیر کار با بیان اینکه سیاست‌های کلی تامین اجتماعی برآمده از انقلاب اصیل اسلامی و مبنای آن از عدالت است گفت: هدف اصلی آن رفاه مردم است. از همان ابتدای آغاز دولت سیزدهم از شهریور ماه تلاش کرده‌ایم که برنامه‌ها را در حوزه تامین اجتماعی و رفاه بر روی این ریل قرار دهیم.

وی افزود: اکنون مقدمات اولیه اجرای سیاست‌های کلی تامین اجتماعی فراهم شده و آمادگی داریم تا این سیاست‌ها را اجرایی کنیم.

عبدالملکی با اشاره به اینکه وزارت رفاه بیشترین تعامل را با مردم دارد گفت: ۶۵ میلیون نفر با این وزارتخانه در حوزه‌های مختلف با اشتغال، تامین اجتماعی، بازنشستگی و بهزیستی در ارتباط هستند که در بند ۶ سیاست‌های کلی تامین اجتماعی به ایجاد اشتغال اشاره شده است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از چهار کلان پروژه این وزارتخانه درباره کار مردم است که ایجاد اشتغال و کیفیت کار است که در آن حقوق کارفرمایان مطرح است، اگر مساله اقتصاد و بیکاری را حل کنیم مردم به رفاه می‌رسند.

وزیر کار به زیست بوم ملی اشتغال اشاره کرد و گفت: یک چارچوب مبتنی بر نظریه اقتصاد اسلامی بحث اشتغال است که آن را در قالب زیست بوم اشتغال جمهوری اسلامی ایران به تصویب رئیس جمهور دولت سیزدهم رساندیم. تا قبل از این ساحت اشتغال کشور از هم پاشیده شده بود که این زیست بوم آن‌ها را در کنار یکدیگر قرار داد.

وی خاطرنشان کرد: این زیست بوم ارتباط آموزش‌ها با سایر حوزه‌های ایجاد اشتغال را تعریف کرد. در نیمه دوم سال گذشته که این برنامه را شروع کردیم، ۷۱ دستگاه با ۲۲۲ طرح اشتغال زا در کنار یکدیگر قرار گرفتند و یک برنامه اشتغالزای خوبی رقم زد.

عبدالملکی تاکید کرد: در سال گذشته پایین‌ترین نرخ بیکاری را در ۱۲ سال اخیر داشته‌ایم که تا آخر فرودین ماه آمار اشتغال را ارائه خواهیم کرد.

وی با اشاره به تسهیل فضای کسب و کار گفت: در این دولت تسهیل در صدور مجوز‌ها و کسب و کار‌ها داشته‌ایم که با این اقدام جایگاه کشورمان را در رتبه‌های جهانی ارتقا خواهیم داد.

وزیر رفاه گفت: صدور ۸۰۰ مجوز مشاغل خانگی، فنی و حرفه‌ای و سایر حوزه‌ها توسط این وزارتخانه صورت می‌گیرد که در حوزه مشاغل خانگی ۵۰۹ مجوز را صادر می‌کنیم که به صورت اعلان محور است به گونه‌ای که وقتی فردی اطلاعات خود را ثبت می‌کند در همان لحظه می‌تواند مجوز را دریافت کند و تعدادی از مجوز‌ها تایید محور است که سه روز زمان می‌برد تا مجوز صادر شود در غیر این صورت سامانه الکترونیکی مجوز را صادر می‌کند.

وی تاکید کرد: در کمتر از ۲ ماه بیش از ۷۵ هزار مجوز صادر شده این مجوز‌ها برای کسانی که تازه کارشان را شروع کرده‌اند و یا قبلا غیر رسمی کار می‌کردند، صادر شد که پس از این، افراد تحت نظارت دستگاه‌های مختلف و وزارتخانه‌ها قرار می‌گیرند و می‌توانند از مزیت‌های کسب و کار رسمی مانند دریافت تسهیلات و باز کردن حساب بهره‌مند شوند.

عبدالملکی بیان کرد: در بهبود فضای کسب و کار تسهیل برای صدور مجوز‌های آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه‌ای قرار دادیم این در حالی بود که در گذشته یک مجوز گرفتن ۶ تا ۸ ماه زمان می‌برد و در آگهی‌ها فروش ۲ میلیارد تومان مجوز فروش می‌رفت و ایجاد امضا‌های طلایی صورت گرفته بود.

وی افزود: اکنون مدت صدور مجوز‌ها سه روز است پیش از دولت سیزدهم در ابتدای ۶ ماه اول سال گذشته ۴۵ مورد مجوز صادر شده بود و از آبانماه تا کنون پنج هزار مجوز جدید صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه توسعه سرمایه‌گذاری و صادرات را نیز امسال شاهد خواهیم بود گفت: بنده دبیر شورای عالی اشتغال هستم در آنجا وزارت صنعت اعلام کرد که ۵۰۰ هزار فرصت شغلی را آماده کردند همچنین نهاد‌های دیگری از جمله کمیته امداد و بهزیستی نیز اعلام همکاری کردند.

وزیر کار گفت: بودجه ۱۴۰۱ برای ایجاد اشتغال ۲۵ هزار میلیارد تومان برای کمیته امداد، ۱۰ هزار میلیارد تومان برای بهزیستی، ۶۰ هزار میلیارد تومان برای استانداری‌ها؛ ۸۵ هزار میلیارد تومان برای تقویت تولید در نظر گرفته شده است که در مجموع ۲۷۰ هزار میلیارد تومان برای ایجاد کسب و کار‌ها و اشتغال است.

وی با بیان اینکه ۲ صندوق بازنشستگی و تامین اجتماعی دارای پنج میلیون و ۷۰۰ هزار نفر مستمری بگیر است گفت:درصدد هستیم تا وابستگی به بودجه دولت را کم کنیم این صندوق‌ها مشکلاتی دارند که درآمد‌های آن‌ها کفاف هزینه‌های جاری آن‌ها را نمی‌دهد همچنین نسبت پشتیبانی در این صندوق‌ها پایین آمده است یعنی به ازای یک نفر مستمری بگیر، ۳ تا ۳ و نیم بیمه شده است که استاندارد آن ۶ نفر است.

عبدالملکی افزود: به شکاف درآمد و مصارف در صندوق‌ها در سیاست‌های کلی تامین اجتماعی اشاره شده است تا این شکاف به حداقل برسد، دولت عزم خود را جزم کرده که اگر بر اساس محاسبات صورت گیرد بحش زیادی از شکاف و وابستگی به دولت از بین خواهد رفت.

وی بیان کرد: دارایی که در اختیار این صندوق هاست اموال مردم است که اگر درست مدیریت شود بازدهی آن‌ها افزایش یابد به نفع رفاه مردم است.

وزیر رفاه با اشاره به سیاست‌هایی در حوزه بازنشستگی گفت: الگویی را در ستاد اقتصادی دولت مصوب کرده‌ایم که نیاز به قانونگذاری دارد که این سیاست‌های تامین اجتماعی کار دولت و مجلس را آسان کرده از این رو تلاش می‌کنیم تا نظام بازنشستگی را پایدار کنیم و به یک فرصت برای رفاه مردم تامین کنیم.

وی اضافه کرد: در بند سوم سیاست‌های کلی تامین اجتماعی تاکید بر امانت داری و شفافیت است در حال حاضر ۶۰۰ شرکت زیرمجموعه صندوق‌های این وزارتخانه هستند که این وزارتخانه بیش از یک درصد سهام دارد و در ۴۰۰ شرکت تیم مدیریتی را تعیین می‌کند.

وزیر کار افزود: برخلاف سایر وزارتخانه ها، وزارت کار، شرکت دولتی ندارد و این شرکت‌ها زیر نظر صندوق‌های این وزارتخانه فعالیت می‌کنند که سهام آن‌ها متعلق به مردم است اکنون ۴۰ درصد صنعت دارو، حدود ۴۰ درصد سیمان کشور و حوزه‌هایی از جمله پتروشیمی، گردشگری، ایرانگردی در این شرکت‌ها صورت می‌گیرد. سرمایه‌گذاری این شرکت‌ها توسط این صندوق‌ها با حق بیمه‌ای و دارایی مردم و یا از طریق رد دیون دولت است.

وی با اشاره به خدمات شرکت‌های زیر مجموعه این وزارتخانه گفت: در حوزه شرکت ملی نفتکش که سهامدار عمده آن این وزارتخانه است میزان بازدهی بسیار پایین بود که اکنون ۲ برابر شده و این شرکت پس از چندین سال سود خود را به صندوق بازنشستگی کشوری داد ضمن اینکه وزیر نفت تشکر کرد که مشکل جابه جایی و حمل نفت داشتیم که اکنون حل شده است.

عبدالملکی گفت: ۱۲۵ قلم داروی جدید توسط شرکت‌های زیر مجموعه این وزارتخانه تولید شده که چندین دارو برای اولین بار بوده است همچنین در حوزه سیمان زمانی که قیمت آن بالا رفته بود با عرضه آن در بورس موفق به کنترل قیمت شدیم چرا که سیاست ما برای افزایش سود، احتکار و افزایش قیمت نیست بلکه در نظریه اقتصاد اسلامی افزایش سود از محل افزایش تولید است که تغییرات مدیریتی بخش زیادی از مساله را حل می‌کند.

منبع: بورس نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده