به گزارش میمتالز، علی رسولیان با بیان اینکه "۸۴۱ شهرک و ناحیه صنعتی فعال در کشور داریم"، گفت: یکهزار و ۳۰ شهرک، ناحیه و منطقه ویژه مصوب داریم و همچنین ۲۶ شهرک و ناحیه صنعتی جدید نیز مراحل راهاندازی خود را طی میکنند.
وی با بیان اینکه ۶۶ منطقه ویژه اقتصادی زیر نظر سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران فعال است، ادامه داد: ۵۰۳ شهرک صنعتی و ۳۳۴ ناحیه صنعتی کوچک که بیشتر در مناطق محروم هستند، وجود دارد.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه ۴۸ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی در شهرکها و نواحی صنعتی کشور فعال هستند، اضافه کرد: نزدیک به یکمیلیون نفر بهصورت مستقیم در شهرکها و نواحی صنعتی مشغول به کار هستند.
رسولیان با یادآوری اینکه "هفتهزار و ۴۰۰ قرارداد بهرهبرداری زمین صنعتی با سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی در شهرکها و نواحی صنعتی منعقد کردهایم"، تصریح کرد: یعنی هفتهزار و ۴۰۰ طرح و متقاضی فعالیت داشتیم که پنجهزار و ۳۰۰ قرارداد در دولت سیزدهم منعقد شده است و پیشبینی میشود که امسال نیز بیش از هفتهزار قرارداد حق بهرهبرداری زمین داشته باشیم.
وی همچنین تصریح کرد: این هفتهزار و ۴۰۰ قرارداد بهرهبرداری زمین شامل بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار زمین میشود که بیش از دوهزار و ۴۰۰ هکتار آن در دولت سیزدهم بوده است.
رئیس هیاتمدیره سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه در سال گذشته بیش از ۲ هزار و ۸۸۰ طرح صنعتی جدید در شهرکها و نواحی بهرهبرداری شده است، ادامه داد: این میزان نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد رشد داشته است و بیش از ۷۶۰ واحد در شهرکها و نواحی صنعتی کشور در دولت سیزدهم به بهرهبرداری رسیده است.
رسولیان با یادآوری اینکه برخی اراضی واگذارشده بهعلت نبود فعالیت و بهرهبرداری وارد فرایند فسخ شدهاند، گفت: این انتظار فعالان اقتصادی، رسانهها و مسئولان بوده است و ما ملزم به کنترل و نظارت بر زمینهای واگذارشده هستیم.
وی با اعلام اینکه بیش از یکهزار و ۹۰۰ هکتار از این اراضی سال گذشته وارد فرآیند فسخ و قضایی شده است، افزود: توانستیم بیش از ۷۷۰ هکتار زمین را از کسانی که قصد راهاندازی واحد نداشتند پس بگیریم تا با رعایت شرایط و ضوابط در اختیار افراد دارای اهلیت و صلاحیت و فعالان جدید قرار دهیم.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی با بیان اینکه پایش جدی طرحهای مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی در دستور کار است، تصریح کرد: اراضی و طرحهای صنعتی در مرحله دیوارکشی ۲۲ درصد رشد داشته است، همچنین طرحهایی که ماشینآلات نصب کردند نیز بیش از ۳۰ درصد رشد پیدا کرد و چهارهزار و ۱۶۸ طرح صنعتی در مرحله نصب ماشینآلات داریم.
رسولیان با اظهار اینکه پایش واحدهای صنعتی غیرفعال همواره مورد تأکید رئیسجمهوری بوده است، گفت: سال گذشته طرح پایش کل واحدهای صنعتی درون و برون شهرکها و نواحی صنعتی را با بیش از ۶۰۰ مشاور کلید زدیم.
وی با ابراز اینکه بیش از ۱۷ هزار و ۷۹۲ واحد توسط مشاوران مورد بررسی اولیه قرار گرفت، ادامه داد: بیش از ۱۲ هزار واحد راکد درون و برون شهرکها شناسایی شد، برنامه سال گذشته احیای ۲ هزار واحد بوده است و سال گذشته دوهزار و ۶۷ واحد راکد درون و بیرون شهرکها به چرخه تولید بازگشت که نسبت به سال ۱۳۹۹، رشد ۴۰ درصدی داشته است.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه در سال گذشته میزان واحدهای راکد نسبت به سال پیش از آن کاهش ۱۵ درصدی یافته است، گفت: یکهزار و ۶۰۰ واحد داخل شهرکها و نواحی صنعتی احیا شد که بیش از ۴۵۰ واحد احیاشده، خارج از شهرکها و نواحی صنعتی بوده است و ۳۶ هزار شغل جدید در این مسیر ایجاد شد. امسال نیز حدود ۲ هزار واحد راکد شناساییشده را احیا میکنیم.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی با اعلام اینکه برنامه تأمین آب صنعت به سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی واگذار شده است، تأکید کرد: طرحهای مختلفی در این زمینه شناسایی شده است که با تأمین آب از تصفیه پساب، بخش مهمی از نیاز آب را تأمین خواهیم کرد و برنامهریزیهای لازم برای انجام این کار در دست اقدام است.
رسولیان با اظهار اینکه در سال ۱۳۹۹، حدود ۷۰ کارگاه کوچک در شهرکها و نواحی صنعتی ایجاد شد، گفت: تاکنون یکهزار و ۴۳۰ کارگاه کوچک در سطح شهرکها و نواحی صنعتی کشور بیشتر با کمک بخش خصوصی ایجاد شده است و زمینه استقرار بنگاههای کوچک فراهم شده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۶۰ فرآیند مرتبط با سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی برای شفافسازی و حذف امضاهای طلایی شناسایی شده است، تصریح کرد: بهسوی الکترونیکی شدن و شفافسازی حرکت کردهایم و اکنون فرآیندهای واگذاری زمین الکترونیکی شده است و واگذاریها اکنون بهصورت غیرحضوری انجام میشود.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی همچنین در خصوص حمایت از شرکتهای دانشبنیان خاطرنشان کرد: یکهزار و ۵۰۰ شرکت مستعد دانشبنیان شدن شناسایی شده است و درمجموع ۷۰۰ واحد، دانشبنیان شدند که ۶۰ واحد آن سال گذشته دانشبنیان شده است و امسال نیز این موضوع نیز با جدیت بیشتری دنبال میشود.
رسولیان با ابراز اینکه شناسایی نیازهای فنآورانه بنگاههای اقتصادی در دستور کار است، گفت: یکهزار و ۶۰۰ نیاز فنآورانه در شهرکها و نواحی صنعتی شناسایی شده است، سال گذشته نیز ۴۰۱ نیاز شناسایی شد و ۹۰ نیاز فنآورانه با ارتباط بنگاههای بزرگ با شرکتهای دانشبنیان تأمین شده است.
وی با یادآوری اینکه "با امتیازاتی که دادهایم شرکتهای دانشبنیان معاف از شرکت در مزایده برای دریافت زمین از شهرکها و نواحی صنعتی شدهاند"، افزود: سال گذشته به ۱۴۸ شرکت دانشبنیان زمین با اقساط طولانی ارائه شد که این ۱۴۸ شرکت، حدود ۴۸ هکتار زمین را در اختیار گرفتند، همچنین بخشی از هزینههای حضور شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاهها و بخشی از قراردادهای آنها برای انتقال فناوری را تأمین میکنیم.
معاون وزیر صمت، افزایش ظرفیت تولید را همسو با پروژههای تحولی دانست و گفت: واحدهای راکد از طریق عارضهیابی و مشورت مشاوران بخش خصوصی احیا خواهند شد، واحدهای زیر ظرفیت نیز شناسایی شده است در این راستا سههزار و ۳۰۰ واحد هدفگذاری شده است که قابلیت افزایش ظرفیت دارند و میتوانند در زنجیره اثرگذار باشند.
رسولیان یکی از برنامههای وزارت صمت را ارتباط مستقیم با مردم و پاسخگویی دانست و گفت: در تمام سفرهای وزیر صمت بهعنوان نماینده وزیر با فعالان اقتصادی بهصورت رودررو صحبت میکنم و در این جلسات به مطالبات فعالان اقتصادی رسیدگی میشود و بخشهایی که قابلیت تصمیمگیری در وزارت صمت را ندارند به نهادهای ذیربط ارجاع میشوند.
منبع: خبرگزاری تسنیم