به گزارش میمتالز، دریافت عوارض صادراتی با واکنشهای متعدد هم از سوی تولیدکنندگان و هم از سوی فعالان بازار سرمایه همراه بود.
بهادر احرامیان نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد میگوید: بر اساس قانون باید سه ماه از وضع عوارض صادراتی تا زمان اجرای آن فاصله باشد، اما ما شاهد بودیم که به صورت یک شبه و به فاصله بسیار کوتاهی از زمان ابلاغ این بخشنامه، دریافت عوارض در گمرکات کشور عوارض آغاز شد.
جنگ روسیه و اوکراین که باعث کاهش عرضه جهانی فولاد شده یکی از دلایل اصلی دریافت این عوارض است تا جلوی خروج بیرویه فولاد گرفته شود و تامین نیاز داخل در اولویت باشد.
علیرضا پیمان پاک رئیس کل سازمان توسعه تجارت میگوید: در این بخشنامه، قیمت مبنا بر اساس قیمت دی ماه ۱۴۰۰ تعیین و عوارض بر این مبنا به صورت پلکانی در نظر گرفته شده است بطوریکه هر چقدر افزایش قیمت نسبت به قیمت مبنا به وجود بیاید، درصد عوارض پرداختی هم از ۲ تا ۲۲ درصد افزایش مییابد.
انجمن تولیدکنندگان فولاد طی نامهای به وزیر صنعت خواستار لغو این عوارض شدند.
بهرام سبحانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران میگوید: احتمالا اطلاعات نادرستی به ستاد تنظیم بازار ارائه شده و صدور این بخشنامه درحالی است که ما سالانه ۳۰ میلیون تن تولید فولاد داریم و نیاز کشور ۱۶ میلیون تن است که مازاد آن را میتوان صادر کرد.
اما مسوولان وزارت صنعت معتقدند شرایط امسال تولید متفاوت از سالهای گذشته است و ممکن است تولید ما کاهش یابد. رضا محتشمی پور معاون معادن وزارت صنعت میگوید: ما در صنعت در ماههای آینده محدودیتهایی از لحاظ توزیع انرژی خواهیم داشت و این موضوع بر میزان تولید ما اثر گذار خواهد بود به طوری که تولید ما نه برای مواد اولیه، بلکه به دلیل تامین انرژی ممکن است کاهش یابد.
این بخشنامه فقط به مدت سه ماه اعتبار دارد و چنانچه شرایط جهانی عرضه فولاد تغییر کند ممکن است مصوبه دریافت عوارض هم تمدید نشود.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما