به گزارش میمتالز، سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران عنوان کرد: به کارگیری سیاست کاهش تعرفه واردات مواد اولیه تایر از سوی وزارت صمت عقلانی است چرا که میتواند افزایش نرخ ارز گمرکی و هزینههای تولید را تا حد معقولی مهار کند.
مصطفی تنها در خصوص سیاست احتمالی وزارت صمت مبنی بر کاهش تعرفه واردات مواد اولیه تایر به منظور جلوگیری از افزایش قیمت لاستیک اظهار داشت: با توجه به اینکه حدود ۷۰ درصد قیمت تمام شده تایر شامل هزینه مواد اولیه میشود و بخش عمدهای از مواد اولیه وارداتی است افزایش ۵/۵ برابری نرخ ارز در محاسبات گمرکی برای واردات مواد اولیه بر قیمت لاستیک تاثیر بسیاری خواهد گذاشت؛ بنابراین به کارگیری سیاست کاهش تعرفه واردات مواد اولیه تایر از سوی وزارت صمت عقلانی است چرا که تاثیر افزایش نرخ ارز در محاسبات گمرکی را کاهش میدهد.
وی با بیان اینکه قیمت تمام شده تایر تنها شامل تفاوت نرخ ارز در گمرک نمیشود، یادآور شد: افزایش ۵۷ درصدی حقوق نیروی کار و رشد هزینههای انرژی در کارخانجات تاثیر زیادی بر قیمت تمام شده لاستیک خواهد گذاشت؛ لذا کاهش تعرفه واردات مواد اولیه لاستیک میتواند افزایش نرخ ارز گمرکی و هزینههای تولید را تا حد معقولی مهار کند.
سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران با تصریح اینکه صنعت تایر در شرایط موجود از پای درآمده است، گفت: طبق محاسبات تولیدکنندگان هزینههای تولید تایر در یکسال گذشته تقریبا ۷۰ درصد افزایش یافته است و با وجود رشد هزینهها ادامه تولید نیازمند تعامل بیشتر میان تولید کنندگان، زنجیره تامین و دولت است تا کمترین فشار به مصرف کننده وارد شود، اما واقعیت این است که تولید کننده نمیتواند همه بار افزایش هزینهها را به دوش بکشد.
تنها در ادامه درباره تحقق شعار سال تحت عنوان «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» در صنعت تایر اظهار داشت: صنعت تایر هر آنچه را که در توان داشته در راستای دانش بنیان شدن تولیدات خود به کار گرفته است و در حال حاضر نیز بخش عمدهای از تکنولوژی ساخت تایر که در گذشته از خارج وارد میشد اکنون با تحقیقات صورت گرفته داخلی سازی شده است. به عنوان مثال تایر خودروهای شاسی بلند که به لحاظ ساختار و فرمولاسیون با تایرهای معمولی متفاوت است با تحقیق و تلاش تولید کنندگان ساخت داخل شده است. همچنین به منظور افزایش سطح کارآمدی سیستم خود تکنولوژی نانو را به کار گرفته ایم.
سخنگوی انجمن صنعت تایر ایران در پایان با اشاره به اینکه دانش بنیان شدن تنها با کلام محقق نمیشود، خاطرنشان کرد: صنعت تایر برای دانش بنیانتر شدن نیازمند حمایتهای بیشتر و برنامه ریزی بهتر است. دولت نیز باید با به روزرسانی سیستم خود در راستای دانش بنیان شدن تولیدات داخل حرکت کند و تولید کنندگان تایر نیز در انتظار تغییراتی در این زمینه هستند.