تاریخ: ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۰:۳۷
بازدید: ۱۷۵
کد خبر: ۲۵۶۶۶۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

نیمه دوم ۱۳۹۸ تکرار خواهد شد

نیمه دوم ۱۳۹۸ تکرار خواهد شد
‌می‌متالز - تحولات جهانی و افزایش قیمت کامودیتی‌ها و انرژی و... در دنیا، و تورمی که در اقتصاد کشور ما متصور است، به نظر می‌رسد شرایط برای ورود به سرمایه گذاران خرد به بازارسرمایه مهیا شده است.

به گزارش می‌متالز، روز‌های خوش بازار سرمایه ادامه دارد و در معاملات روز گذشته هم شاخص کل بورس با رشد بیش از ۱۵ هزار واحدی همراه بود.

سعید خانی پور کارشناس بازار سرمایه در خصوص وضعیت این بازار بیان کرد: تغییر و تحولاتی در نقاط مختلف دنیا رخ داده که بازار‌های جهانی را هم تحت تأثیر قرار داده است. با توجه به نقش حائز اهمیت اکراین در تأمین برخی کالا‌های جهانی و کامودیتی ها، درگیری بین روسیه و اوکراین می‌تواند اثر قابل‌ملاحظه‌ای بر بازار‌های ما هم داشته باشد. کما اینکه افزایش قیمت‌های فلزات و محصولات معدنی و نفت و گاز و... در دنیا، صنایع ما را نیز متأثر کرده است. اما آنچه موجب شده چشم‌انداز پیش روی بازار سرمایه، رشدی و صعودی باشد، علاوه برافزایش قیمت‌های جهانی، تورمی است که در اقتصاد کشور ما حاکم است.

وی افزود: نشانه‌هایی در بازار سرمایه وجود دارد که به نظر می‌رسد رفتار این بازار در ماه‌های آینده مشابه رفتار و هیجاناتی است که در نیمه دوم سال ۱۳۹۸ در این بازار وجود داشت و اگر سیاست‌گذاران و دولتمردان، مواجهه غیرمعقولی با هیجانات احتمالی در بازار سرمایه نداشته باشند، می‌توان شاهد رشد مناسب بازار سرمایه بدون شرایط نامطلوبی که در سال ۱۳۹۹ ایجاد شد، باشیم. درمجموع، تحولات جهانی و افزایش قیمت کامودیتی‌ها و انرژی و... در دنیا، و تورمی که در اقتصاد کشور ما متصور است، به نظر می‌رسد شرایط برای ورود به سرمایه‌گذاران خرد به بازار سرمایه مهیا شده است.

خانی پور اضافه کرد: معتقدم این وضعیت بازار سرمایه را باید به‌عنوان فرصت تلقی کرد و اشتباهاتی که دولت قبل مرتکب آن شد و تبعات سنگینی برای کل جامعه و اقتصاد کشور همراه داشت، تکرار نشود تا بازار سرمایه مسیر منطقی خود را طی کند.

وی ادامه داد: جریان پول در تمامی بازار‌های مالی، تعیین‌کننده روند آن بازار است. با توجه به آن‌که گمانه‌زنی‌هایی از رکود در برخی بازار‌های کشور ازجمله خودرو بازار و... و نیز افزایش ریسک بازار طلا و رمز ارزها، مطرح است؛ به نظر می‌رسد فرصت‌های سرمایه‌گذاری قابل‌اعتماد چندانی پیش روی سرمایه‌گذاران وجود نخواهد داشت. ضمن اینکه بحث مالیات بر سپرده بانکی حقوقی‌ها هم می‌تواند موجب افزایش جذابیت سرمایه‌گذاری در بازار سهام شود و پول هوشمند را به سمت این بازار هدایت کند.

این کارشناس بازارسرمایه تصریح کرد: برخی فعالیت‌ها در فضای مجازی و سیگنال دهی‌ها و همین‌طور روند معاملات برخی نماد‌های کوچک بازار نشان می‌دهد نقدینگی وارد بازار سرمایه شده است.

خانی پور افزود: امیدوارم سیاست‌گذاران این بار، بدون تصمیم‌گیری‌های خلق‌الساعه برای بازار سرمایه (مثل وضع عوارض صادرات فولاد) از رشد این بازار حمایت کرده و شاهد رشد منطقی و به‌دوراز هیجان بازار سرمایه باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه در معرفی گزینه‌های مناسب برای سرمایه‌گذاری گفت: با توجه به افزایش قیمت‌های انرژی، قاعدتاً بعضی سهم‌های گروه پالایشی و پتروشیمی مستعد رشد خواهند بود. کما اینکه احتمالاً در گزارش‌هایی که در ماه‌های آینده منتشر خواهد شد، افزایش کرک اسپرد پالایشی‌ها، رشد سودآوری خوبی برای پالایشگاه‌ها را رقم خواهد زد.

وی اضافه کرد: موضوع احیای برجام و نتیجه مذاکرات کماکان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. با توجه به آن‌که احیای برجام، روی عملکرد گروه بانکی و خودرویی تأثیرگذار خواهد بود، اگر پالس مثبتی از نتیجه مذاکرات به بازار مخابره شود، حتماً شاهد تحرک گروه بانکی و خودروی هم خواهیم بود. هرچند در چند هفته اخیر اخباری مبنی بر فروش بلوک‌های ایران‌خودرو و سایپا مطرح‌شده و موجب رشد بعضی نماد‌های این گروه شده است؛

اما با توجه به اصلاح قیمت‌هایی که در سهام گروه خودرویی صورت گرفته، حتماً این گروه در صورت احیای برجام، مورد اقبال بازار قرارگرفته د رشد خواهند کرد. همچنین سهم‌های صنعت نیروگاهی هم با توجه به اخبار افزایش تعرفه برق، احتمالاً رشد مناسبی تجربه خواهند کرد. علاوه بر این‌ها، یکی دیگر از صنایعی که معتقدم امسال بازدهی خوبی برای سرمایه‌گذاران به ارمغان خواهد داشت، سهم‌های گروه سیمانی است که علیرغم
تمام محدودیت‌ها (مثل افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل، قطعی احتمالی برق و...) پتانسیل رشد دارند و بعید نیست که تا پایان سال جاری شاهد رشد ۴۰ الی ۵۰ درصدی قیمت سهام سیمانی‌ها باشیم. ضمن اینکه اخبار مربوط به مذاکرات در ماه‌های گذشته تا حدودی خیال فعالان بازار را در مورد نرخ ارز راحت کرد و به نظر می‌رسد حتی در صورت احیای برجام و رفع تحریم‌ها، دلار قیمت کمتر از ۲۴ هزار تومان به خود نخواهد دید! کما اینکه اگر روند فرسایشی مذاکرات به همین نحو ادامه پیدا کند، نرخ ارز میل به رشد خواهد داشت. برای اثبات این ادعا کافی است نگاهی به قیمت کالا‌ها در کشورمان (چه تولید داخل و چه وارداتی) داشته باشید تا متوجه شوید اکثر کالا‌ها در کشور ما، با دلار بالاتر از قیمت‌های اسمی هماهنگ شده است و این موضوع هم محرکی برای رشد سودآوری شرکت‌های صادرات محور خواهد بود.

خانی پور در خاتمه در پاسخ به این سؤال که آیا این شرایط بازار سرمایه برای افزایش عرضه‌های اولیه مناسب هست یا نه؛ گفت: بیش از آنکه موافق افزایش عرضه‌های اولیه در بازار سرمایه باشم، معتقدم دولت، مسوولان و سیاست‌گذاران باید معقولانه رفتار کنند و از اتخاذ تصمیمات ناگهانی و غیر کارشناسی خودداری کنند. مشکل اینجاست که بسیاری از مسوولان و سیاست‌گذاران ما در تصمیم‌گیری‌ها جامعه سهامداران را از سایر بخش‌های اقتصادی جدا می‌دانند؛ حال‌آنکه بازار سرمایه به‌عنوان یک رگلاتور عمومی می‌تواند در تنظیم قیمت‌ها نقش بسزایی داشته باشد. اما درمجموع، تجربه سال ۱۳۹۹ تجربه ذی‌قیمتی است و امیدواریم دولتمردان و مسوولان و متولیان بازار سرمایه از این تجربه گران‌قدر نهایت استفاده را برده و به دنبال افزایش عمق بازار سرمایه باشند. البته افزایش عرضه‌های اولیه منجر به افزایش عمق بازار سرمایه خواهد شد؛ اما بهتر است اجازه دهیم شرایط بازار سرمایه کمی بهتر شود و نگرانی‌هایی که در دو سال گذشته با آن مواجه بودیم، برطرف شده و اعتماد در بازار سرمایه پررنگ‌تر شود و بعدازآن با وسعت عرضه‌های اولیه، عمق بازار را افزایش داد.

منبع: بورس نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت