تاریخ: ۱۰ دی ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۲:۳۷
بازدید: ۲۰۳
کد خبر: ۲۵۶۹۱
سرویس خبر : آهن و فولاد
چین، بازیگر اصلی صنعت فروآلیاژ

رشد پرشتاب بازار فروآلیاژها در دنیا

می متالز - در حال حاضر چندین عامل تعیین‌کننده در دنیا، بر بازار فروآلیاژها تاثیرگذار هستند. کاهش تقاضا برای فولاد در اروپا به دلیل کاهش رشد اقتصادی جهانی و بحران اقتصادی از عوامل بازدارنده رشد بازار در اروپا بوده است.
رشد پرشتاب بازار فروآلیاژها در دنیا

به گزارش می متالز، فروآلیاژها به دسته‌ای از آلیاژهای آهن گفته می‌شوند که دارای درصد زیادی از یک یا چند عنصر نظیر منگنز، سیلیسیوم و آلومینیوم باشند. این گروه از عناصر آلیاژی، خواص مطلوب فولاد نظیر استحکام، مقاومت به خوردگی، خستگی و انعطاف‌پذیری را بهبود می‌بخشند. تولید فولاد از دهه 80 میلادی جهش بلندی داشته‌ است، به‌طوری که از میزان سالانه  700 میلیون تن به سطح فعلی بیش از 1700 میلیون تن در سال رسیده‌ است. بیشترین رشد مربوط به چین می‌شود، در حالی که سایر اقتصادهای رو‌به‌ رشد نظیر هند، روسیه و برزیل نیز تولید خود را افزایش داده‌اند.

فروآلیاژها می‌توانند به 2 دسته‌ اصلی تقسیم شوند: فروآلیاژهای انبوه و فروآلیاژهای نجیب. اغلب فروآلیاژهای نجیب از عناصر کمیاب ساخته می‌شوند و در مقایسه با نوع انبوه بسیار گران هستند. از انواع فروآلیاژهای انبوه می‌توان به فروسیلیسیوم، فرومنگنز، فروکروم، فروسیلیکومنگنز و فروسیلیکوکروم اشاره کرد. اغلب آلیاژهای نجیب نیز از افزودن تنگستن، نیکل، بور، وانادیوم و تیتانیوم ایجاد می‌شوند.

از دیدگاه تولیدکنندگان فروآلیاژ، تولید بهینه فروآلیاژها یک مساله پیچیده است؛ چرا که تنها خرید عناصر اصلی آلیاژی کافی نیست، بلکه سایر عناصر و ناخالصی‌ها را نیز باید افزود که در برخی موارد باید طی فرآیند خاصی در ریخته‌گری اضافه شوند تا بتوانند خواص مطلوبی به فروآلیاژ اضافه کنند. اغلب گریدهای فولادی تنوع زیادی دارند و تنوع عناصر آلیاژی در یک فروآلیاژ مطلوب خواهد بود.

تولید فروآلیاژهای مهم مانند فولاد، با شتاب در حال رشد است؛ گرچه روند کلی به‌سمت محدود کردن استفاده از عناصر آلیاژی در فولادها پیش می‌رود تا تلفات ناشی از آلیاژسازی به حداقل برسد؛ به‌عنوان مثال، سهم فولادهای ریزآلیاژی در بازار افزایش پیدا کرده‌ است. از طرف دیگر، تولید فولاد زنگ‌نزن طی این مدت، برخلاف انتظار رشد کرد. روند تولید فولاد زنگ‌نزن (FeCr) در مقایسه با فروآلیاژها در نمودار 1، نشان داده شده است. سریع‌ترین رشد مربوط به Si-Mn می‌شود، که در بعضی کاربردها جایگزین فرومنگنز شده و همچنین منجر به کندی رشد فروسیلیس نیز شد. رشد بالای فروکروم نیز از تولید گسترده فولادهای زنگ‌نزن نشأت گرفته؛ نمودار 2، نمایانگر این مهم است.

در حال حاضر چندین عامل تعیین‌کننده در دنیا، بر بازار فروآلیاژها تأثیرگذار هستند. قوانین زیست‌محیطی سخت‌گیرانه چین و کاهش مصرف فروآلیاژها در سال‌های گذشته، دلایل فراز و نشیب‌های جاری در بازار فروآلیاژها بوده است. کاهش تقاضا برای فولاد در اروپا به‌دلیل کاهش رشد اقتصادی و بحران اقتصادی از عوامل بازدارنده رشد بازار در اروپا خواهد بود. با این حال، بهبود اقتصاد آمریکا و رشد پایای اقتصادی در آسیا و اقیانوسیه به افزایش تولید جهانی کمک کرده؛ البته در خاور‌میانه و آفریقا نیز شاهد افزایش تولید بوده‌ایم. در چین، تکنولوژی‌های جدید تولید فروآلیاژها معرفی شده و به همین علت، صادرات و مصرف فروآلیاژها رشد فزاینده‌ای داشته‌ است. از دیگر عوامل نیز می‌توان به رشد حجم صادرات فولاد اشاره کرد که ناشی از ظهور چند صادرکننده بزرگ مواد اولیه خام ارزان‌قیمت در بازار است.

عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین