به گزارش میمتالز، دکتر احسان دشتیانه تصریح کرد: تعیین عوارض برای صادرات فولاد موجب کاهش آن میشود، علاوه براین به بازار سرمایه لطمه میزند و در واقع یک زنگ خطر محسوب میشود.
وی یاداور شد: دوره اجرای برنامه اخذ عوارض از صادرات فولاد، برای دوره سه ماهه امسال تعیین شده و سپس مورد ارزیابی قرار میگیرد، این درحالی است که به استناد آمار موجود، مصرف ظاهری فولاد در سال گذشته کاهش یافته و با وضع عوارض سود عملا فریز میشود.
دشتیانه پیرامون مشکل کمبود انرژی نیز توضیح داد: چندین سال است که در کشور با کمبود انرژی روبرو هستیم، زمستانها مربوط به گاز میشود و در تابستان با کمبود برق مواجه میشویم.
وی اضافه کرد: اکنون یکی از توجیهات وضع عوارض بر صادرات فولاد را مرتبط به محدودیت برق میدانند و نقل میشود که قطعی برق، کمبود تولید را بدنبال خواهد داشت و بنابراین برای تامین نیازهای بازار داخل، مشکل خواهیم داشت.
مدیرعامل صبا فولاد خلیجفارس خاطرنشان ساخت: استدلال کمبود فولاد در داخل هم واقع بینانه نیست.
زیرا سال گذشته باوجود کمبود انرژی (گاز و برق) برای صنعت فولاد، آمار مصرف ظاهری گویای کاهش بود.
وی تصریح کرد: براساس سند چشمانداز ۱۴۰۴ در چارچوب برنامه تولید ۵۵ میلیون تن فولاد هم باید صادرات را تقویت بکنیم، زیرا در آن زمان انتظار مصرف ۱۵ تا ۱۶ میلیون تن فعلی باید به ۳۲ میلیون تن برسد که با شرایط اقتصادی کشور بعید است، َضمن اینکه در آن زمان حداقل به صادرات ۲۰ میلیون تنی فولاد باید دست یابیم.
دشتیانه خاطرنشان ساخت: امروز نیازمند تشویق صادرات هستیم با یک برنامه مستمر نه مقطعی، چون مصرف کنندگان فولاد با برنامه خرید میکنند، نمیشود سیاست کوتاه مدت صادراتی پیاده کرد و رقبا به راحتی بازار را از دست ما خارج میسازند.
وی ابراز امیدواری کرد: برنامه حذف عوارض از صادرات فولاد، زمینه ساز شتاب به تولید و تحقق اهداف سند چشمانداز در این بخش باشد.
یادآور میشود، اواخر زمستان سال گذشته ستاد تنظیم بازار موضوع اخذ عوارض از صادرات صنایع فلزی و معدنی را تصویب کرد و وزارت صمت نیز در بیستم فروردین ۱۴۰۱ با ابلاغ بخشنامه، اجرای این مصوبه را آغاز کرد.
انجمن تولید کنندگان فولاد ایران خواستار لغو عوارض بر صادرات فولاد شده است، تاکنون اخذ عوارض از صادرات برخی مقاطع فولادی لغو شده، اما کماکان اصل مصوبه تا سه ماهه نخست امسال اعتبار دارد و سپس مورد ارزیابی قرار میگیرد.
منبع: دنیای معدن