تاریخ: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۸:۵۲
بازدید: ۱۶۱
کد خبر: ۲۵۸۲۱۶
سرویس خبر : آهن و فولاد
عضو هیات مدیره ذوب آهن بیستون کرمانشاه عنوان کرد:

تولید، قربانی دستورالعمل‌ها

تولید، قربانی دستورالعمل‌ها
‌می‌متالز - عضو هیات مدیره ذوب آهن بیستون کرمانشاه گفت: در گذشته وزارت صمت حامی تولیدکنندگان بود، اما اکنون با ابلاغ دستورالعمل‌های دست‌وپاگیر و همچنین قیمت‌گذاری دستوری، موانع بزرگی بر سر راه تولید قرار داده و موجب ضرر تولیدکنندگان فولادی شده است.

به گزارش می‌متالز، جهاندار شکری عنوان کرد: در صورت تعریف ساختار مناسب، بورس کالای ایران بهترین بستر برای شفافیت در معاملات است، اما بیشتر از پتانسیل‌های کنترل قیمت آن استفاده می‌شود. در واقع بورس کالا به عنوان یک ابزار جهت کاهش قیمت محصولات در ایران تعریف شده است.

پیامد قیمت‌گذاری دستوری

عضو هیات مدیره ذوب آهن بیستون کرمانشاه بیان کرد: از یک سو، دستورالعمل‌‎ها تمامی تولیدکنندگان را ملزم به عرضه تمامی مواد اولیه در بورس کالای ایران کرده است و از سوی دیگر، قیمت‌گذاری‌ها به صورت دستوری تعیین می‌شود. در صورتی که تولیدکنندگان، همه خود را در بورس کالای ایران عرضه نکنند، مشمول جریمه می‌شوند. این مسائل نشان می‌دهد که رویه اجرا شده از سوی سازمان‌های مربوطه سالم نیست و معاملات با منطق و مطابق قرضیات صحیح صورت نمی‌گیرد.

وی تصریح کرد: در حقیقت با توجه به دستورالعمل ابلاغ شده از سوی وزارت صمت، بعضی معاملات که دارای شفافیت نبود، اکنون به عنوان اهرم و ابزاری جهت تنظیم بازار و کنترل قیمت‌ها استفاده می‌شود؛ در واقع پیامد منفی این دستورالعمل‌ها، آشفتگی و به هم ریختگی تمامی محاسبات و برنامه‌های تولیدکنندگان شده است.

شکری عنوان کرد: در کجای دنیا مواد اولیه با نرخ‌های بیشتر از قیمت واقعی که به صورت دستوری از سوی دولت تعیین شده است، عرضه می‌شود و افزایش هزینه تولید و ضرر تولیدکننده را به همراه دارد؟ در کجای دنیا قیمت مواد اولیه نزدیک به قیمت محصول نهایی تعیین می‌شود؟ در هیچ کشوری بدون مشورت با فعالان اقتصادی یک بخش، تصمیمی برای آن بخش گرفته نمی‌شود. هر حوزه اقتصادی که دستوری عمل کنیم، این مشکلات به وجود می‌آید.

عضو هیات مدیره ذوب آهن بیستون کرمانشاه با بیان اینکه بورس کالای ایران دستمایه وزارت صمت شده است، گفت: این وزارتخانه در گذشته حامی تولیدکنندگان بود. در واقع، پس از تصویب مجلس شورای اسلامی در راستای طرح کوچک‌سازی دولت، دو وزارتخانه بازرگانی و صنایع و معادن ادغام شدند و اکنون وزارت صنعت، معدن و تجارت به دلیل اینکه خود را موظف به کنترل بازار و قیمت‌ها می‌داند، به صورت واقعی از بخش تولید حمایت نمی‌کند.

تصمیم‌گیری‌های غلط موجب التهاب بازار می‌شود

شکری با انتقاد به دستورالعمل‌های ابلاغی وزارت صنعت، معدن و تجارت، تاکید کرد: متاسفانه وزارت صمت با بخشنامه‌های متعددی که با فرمول نادرست به بورس کالای ایران دیکته می‌کند، باعث وارد شدن آسیب‌های فراوانی به بدنه صنعت می‌شود.

وی افزود: به عنوان مثال، قیمت تیرآهن در مقایسه با قیمت شمش فولادی ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم ارزان‌تر در بورس کالای ایران عرضه می‌شود؛ در صورتی که در هیچ بازاری محصولات به این گونه دادوستد نمی‌شود. این سازوکار‌ها نشان می‌دهد به هیچ عنوان راهکار‌های تعیین شده از جانب وزارت صمت صحیح نبوده است. به طوری که در ابتدا تمامی تولیدکنندگان ملزم به عرضه محصولات در بورس کالای ایران شده‌اند که در این عرضه‌ها با توجه به دستورالعمل، دامنه مثبت و منفی ۳ درصد لحاظ می‌شود. این یعنی زمانی که تقاضا برای محصول وجود نداشته باشد، در عرضه بعدی باید قیمت عرضه ۳ درصد کاهش یابد؛ به طور حتم با توجه به نوسانات بازار فولاد و جامعه، اجرای این دستورالعمل منطقی نیست.

عضو هیات مدیره ذوب آهن بیستون کرمانشاه در پایان اظهار کرد: اکنون فشار دوچندانی بر تولیدکنندگان تحمیل شده است که نتیجه تصمیم‌های غلط وزارت صمت است. به تدریج بعضی واحد‌های فولادی به تعطیلی کشیده‌اند و متاسفانه دو ماه آینده که بازار فولاد تقاضای مطلوبی خواهد داشت، با کمبود فولاد مواجه خواهیم بود. در آن زمان، هر سازوکاری که جهت جلوگیری از افزایش قیمت‌ها از سوی دولت اجرا می‌شود، بی‌ثمر خواهد بود.

منبع: فلزات آنلاین

عناوین برگزیده