تاریخ: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۱۸
بازدید: ۱۱۱
کد خبر: ۲۵۸۵۵۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاون توسعه شرکت بورس اوراق بهادار تهران مطرح کرد:

افزایش چشمگیر معاملات روزانه بورس

‌می‌متالز - معاون توسعه شرکت بورس اوراق بهادار تهران با بیان اینکه زمانی معاملات روزانه بازار سرمایه کمتر از ۵۰ هزار معامله بود، گفت: در سال ۹۹ این عدد به بیش از سه میلیون رسید و اگر بازار مسیر خود را به خوبی طی کند و شرایط مناسب فراهم شود، تعداد معاملات روزانه بازار به اعدادی چشمگیری می‌رسد.

به گزارش می‌متالز، «علی عباس کریمی» امروز (شنبه) در سمینار جایگاه سرمایه انسانی در افق پیش روی بازار سرمایه به تحولات عظیم بازار سرمایه در سال‌های اخیر اشاره کرد و افزود: در طی چند سال گذشته با رشد و توسعه بازارها، ابزار‌ها و فناوری‌های مورد استفاده در بازار‌های مالی، رویکرد سنتی استفاده از منابع انسانی با فرصت‌ها و چالش‌هایی همراه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: تحت تاثیر تحولات سریع بازار‌های مالی از یک سو استفاده از نیروی انسانی سنتی کاهش پیدا کرد و از سوی دیگر دسترسی به نیرو‌های متخصص با چالش مواجه شد. در یک دهه گذشته معاملات با عدد‌های بسیار پایین و با سیستم‌های سنتی انجام می‌شد، اما اکنون معاملات به صورت آنلاین و از طریق نوآوری‌های پیشرفته در حال انجام است.

معاون توسعه شرکت بورس اوراق بهادار تهران معتقد است که این تحولات و تغییرات در مهمترین سرمایه بازار‌های مالی یعنی نیروی انسانی و مهارت‌های نیروی انسانی نشان داده می‌شود. در حوزه معاملات هوشمند دنیا، آمار‌ها کاملا واضح است و شاهد هستیم که معاملات الگوریتمی بیش از ۷۵ درصد از معاملات را به خود اختصاص می‌دهد.


بازارگردانی خودکار معاملات بازار سرمایه


کریمی بازارگردانی خودکار معاملات در این بازار را دیگر تحول انجام شده در این بازار دانست و گفت: زمانی که معاملات به صورت الگوریتمی انجام می‌شود نیاز است تا فعالیت‌هایی که در حوزه معاملات هستند خود را با تغییرات ایجاد شده همراه کنند.

معاون توسعه شرکت بورس اوراق بهادار تهران به موضوع تعیین الزامات و هوشمندسازی مدیریت نظارت بر بازار اشاره کرد و گفت: امروزه اقدامات مربوط به گزارش‌دهی اتفاقات به صورت هوشمند انجام می‌شود و نیازمندیم تا کنترل معاملات بازار با بهره‌گیری از فن‌آوری‌های نوین صورت گیرد.

وی ادامه داد: اکنون پیشرفت این بازار به حدی است که دیگر احراز هویت و اطلاعات سنجی مشتریان با مراجعه سرمایه‌گذاران به کارگزاری‌ها انجام نمی‌شود.

کریمی با اشاره به اینکه بسیاری از تغییرات بازار سرمایه رو به جلو در حال انجام است، گفت: تاکنون شاهد خدمات مبتنی بر نیروی انسانی بوده‌ایم و اکنون نیروی انسانی باید خود را با مهارت‌های جدید وفق دهد. امروزه خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین مورد بحث است؛ بنابراین به مراتب تغییر مهارت‌های منابع انسانی نیز مورد نیاز خواهد بود.

وی با بیان اینکه برخی از مهارت‌ها برای منابع انسانی فعال در بازار سرمایه نیاز است که باید آن‌ها را در ساختار‌ها گنجاند و نیروی انسانی در این جهت مورد تقویت واقع شود، گفت: مسایلی مانند طراحی سامانه‌های هوشمند پیش معاملاتی، معاملاتی، نظارتی، پسامعاملاتی در بازار سرمایه با استفاده از فناوری‌های نوین، آشنایی با انواع روش‌های حفظ امنیت کاربران در بستر‌های نوین معاملاتی و توانایی طراحی و بازبینی الگوریتم‌های معاملاتی، نظارتی و تحلیل در بازار سرمایه، تقویت الگوریتم‌های معاملاتی، الگوریتم‌های نظارتی و تحلیلی از جمله مواردی هستند که نیروی انسانی باید در جهت آن‌ها حرکت کند و آموزش ببیند.


اعمال استاندارد‌های جدید برای حرکت بازار به دور از انحراف‌ها


کریمی با بیان اینکه باید استاندارد‌های جدید برای این ساز و کار‌ها مانند کشور‌های پیشرفته دیده شود، گفت: برای این فناوری‌های جدید، استاندارد‌ها و مقررات جدید تبیین شده است تا بازار بتواند مسیر خود را به دور انحراف و دستکاری طی کند.

معاون توسعه شرکت بورس اوراق بهادار تهران معتقد است که امنیت سیستم‌های معاملاتی بسیار مهم است و نیروی انسانی آینده باید نسبت به آن‌ها مجهز شود.

وی با بیان اینکه تا چند وقت گذشته معاملات روزانه بازار سرمایه کمتر از ۵۰ هزار معامله بود و اطلاعاتی که به دست می‌آمد به سادگی قابل جمع‌آوری و تحلیل بودند، گفت: در سال ۹۹ این عدد به بیش از سه میلیون رسید، اگر بازار مسیر خود را به خوبی طی کند و شرایط مناسب فراهم شود در معاملات این بازار به اعدادی چشمگیر دست پیدا می‌کنیم.

کریمی ادامه داد: تببین مقررات مربوط به نحوه استفاده از فناوری‌های نوین، سرمایه گذاری برای آموزش و توانمند سازی منابع انسانی در همه سطوح بازار سرمایه، جذب نیرو‌های جدید متخصص در حوزه فناوری‌های نوین جزو اقداماتی هستند که در بازار‌های سرمایه پیشرفته انجام شده است و مهارت نیروی انسانی را می‌توانند همگام با تغییرات فناوری ارتقا دهند.

معاون توسعه شرکت بورس اوراق بهادار تهران با اشاره به اینکه مرکز مالی می‌تواند در حوزه منابع انسانی کمک کننده باشد، خاطرنشان کرد: در این زمینه باید ضمن ارائه راهکارها، نهاد‌هایی به کار گرفته شوند که بتوانند در بازار سرمایه، آموزش‌های لازم را برای بهره گیری از فناوری‌های جدید فراهم کنند و به نیرو‌های تخصصی ارائه دهند.

وی گفت: امیدواریم در آینده با کمک این اقدامات بازار سرمایه و بازار مالی هوشمند، گسترش یافته، شفاف و به دور از دستکاری‌ها را داشته باشیم.

منبع: پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده