به گزارش میمتالز، بهنام محسنی، مدیرعامل تامین سرمایه تمدن با بیان این مطلب افزود: شالوده اصلی ارائه خدمت در بازار سرمایه مبتنی بر سهمیه انسانی است و جنس فعالیت در بازار سرمایه که نیازمند قضاوت، تحلیل و تصمیمگیری است به تصمیمات نیروی انسانی براساس عوامل محیطی استوار است.
محسنی خاطرنشان کرد: در بازار سرمایه و همینطور در نهادهای مالی، ارکان و سازمان بورس به عنوان ناظر، داراییهای فیزیکی وجود ندارد و تمامی داراییها مبتنی بر سرمایه انسانی است. حتی شرکتهایی همچون تمدن که پلتفرمهای معاملاتی را طراحی میکنند، حیات و پیشرفتشان مبتنی بر نیروی انسانی استوار است که این بسترها را توسعه میدهد و براساس نیاز بازار سرمایه کشور بروز میکند.
وی گفت: در بحث سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی و توسعه این تکنولوژیها در کشور، همچنان جایگاه افراد متخصص که دارای تجارب ذهنی قابل اهمیت و ارزشمندی هستند هر روز پر رنگتر میشود.
به گفته مدیرعامل تامین سرمایه تمدن یکی از ویژگیهایی که متخصصان بازار سرمایه نیاز است داشته باشند اهمیت تلفیق دانش و تجربه در بازارهای مالی است. به بیان دیگر ارتباط میان دانشگاه و صنعت در بازار سرمایه مهم و بیبدیل است و باید ارتباطی قوی، پررنگ و بهینه باشد.
وی ادامه داد: بحث دیگر استفاده از مهارتها و تخصصهای میان رشتهای در بازار سرمایه است. بازار سرمایه کشور ما و دنیا مخصوصا کشورهای دارای بازار سرمایه پیشرفته، با یک بازار میان رشتهای مواجه هستند. ترکیب سرمایه انسانی فعلی در ارکان بازار سرمایه تلفیق یک محیط چند رشتهای است و این نکتهای بسیار مهم و حائز اهمیت در توسعه بازار سرمایه کشور است.
محسنی اظهار کرد: از دیگر نکاتی که میتوان به آن اشاره کرد این است که اکوسیستم بازار سرمایه استانداردهای اخلاقی بالایی را میطلب و این استانداردهای اخلاقی از سرمایه انسانی انتظار میرود. بحث مهم مدیریت منافع عمومی و شخصی در کنار مدیریت ثروتی که در نهادهای مالی در بازار سرمایه اتفاق میافتد نیازمند حضور متخصصانی با استانداردهای بالای حرفهای و اخلاقی است. این مسائل سبب خواهد شد بازار سرمایه به یک نقطه قابل اتکا و اعتماد برسد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: جنس فعالیت منابع انسانی در بازار سرمایه که با تصمیمات متعدد لحظهای مواجه هستند به دلیل تصمیماتی که در مدیریت ثروت اتخاذ میشود، استرس زا و با فشار کاری بالا است. نهادهای مالی نسبت به بهترین مدیریت ثروت سرمایه گذاران خود متعهد هستند و مسوولیت دارند و این تعهد فشار کاری بالایی را متوجه متخصصین میکند و باید برای حفظ شادابی آنها شرایط ویژهای اندیشیده شود.
مدیرعامل تامین سرمایه تمدن عنوان کرد: چالش دیگر ایجاد یک همسویی میان منافع فردی و سازمانی میباشد که بسیار دشوار است و به عنوان یکی از چالشها مهم در بازار سرمایه باید به آن نگاه شود. بازار سرمایه ما با تشکیل نهادهای مالی در یک مرحله خوب گذار است و رشد خود را پشت سر میگذارد و متناسب با این مرحله از رشد و ضریب نفوذ در کشور، یک رقابت جذب سرمایه انسانی در میان نهادهای مالی ایجاد شده است و به عنوان چالش دیگر شناخته میشود.
وی ادامه داد: تمایل نیروی انسانی برای دخیل بودن در منافع بلند مدت نهادهای مالی و پاداشهای مبتنی بر سهامداری قضیه مهم و موضوع حائز اهمیتی در مقطع کنونی است و باید نهادهای مالی را در بلند مدت به سمت برنامههای انگیزشی برای پرسنل سوق دهد.
به گفته محسنی نهادهای مالی بزرگ برای داشتن یک فعالیت پایدار و بلند مدت برای ارائه خدمات به مشتریان داشته باشند باید برنامه ریزی جدی داشته باشند و به عقیده من یکی از چالشهای مهم میتواندجذب و حفظ منابع انسانی است.
وی گفت: توفیقات بازار نیز انگیزههای افراد را برای حفظ یا ادامه فعالیت در نهادهای مالی متاثر میکند و به عنوان چالش دیگر شناخته میصود.
محسنی در بخشی دیگری از صحبتهای خود به دوره بوت کمپ ۳۶۰ نیز اشاره داشت و گفت: این دوره یک دوره بسیار خوب برای جذب و توسعه مهارتهای تخصصی سرمایههای انسانی است و ازجمله مزایای آن میتوان به بحث آموزش نتیجه محور آن اشاره کرد. ایجاد ارتباط بین دانشگاه و نهادهای مالی در بازار سرمایه در این دوره به خوبی برقرار و بکار گرفته میشود. از سوی دیگر بحث تلفیق دانش و یک تجربه عملگرا در این دوره مشاهده میشود و کمک میکند خروجی این دوره عامل رشد، پرورش و تربیت متخصصانی باشد که از دانش خود عملیاتی هدفمند از آن استفاده کنند. در این دورههای انگیزه جذب و استخدام نیز دیده شده و سرمایه ما در دورههای آتی است.
وی آخرین مزیت برگزاری این دوره را رصد شدن افراد حاضر در این دوره توسط نهادهای مالی خواند و گفت: از وظایف و مسوولیتهای نهادهای مالی بزرگ حفظ نیروی انسانی و ارتقا جایگاه بازار سرمایه کشور است.