تاریخ: ۱۳ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۱۳
بازدید: ۲۳۶
کد خبر: ۲۶۵۳۹۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

توسعه بازار سرمایه را به روزمرگی‌های بورس گره نزنید

‌می‌متالز - کارشناس بازار سرمایه گفت:معتقدم توسعه بازار سرمایه را نباید به شرایط روز این بازار گره زد و باید از هر فرصتی برای توسعه بازار سرمایه بهره برد.

به گزارش می‌متالز، صحبت از راه اندازی ابزار‌های جدیدی در بازار سرمایه همچون گواهی سپرده سکه طلا، صندوق تضمین اصل سرمایه و ... مطرح است حال آنکه برخی معتقدند بازار ما این روز‌ها اوضاع مسائلی ندارد و نیازی به توسعه ابزار‌ها نیست و چه بسا توسعه ابزار‌های مالی و مشتق خود به ریسکی برای بازار سرمایه تبدیل شود.

مهدی دلبری مدیرعامل شرکت سبدگردان هیوا در این خصوص بیان کرد: معتقدم توسعه بازار سرمایه را نباید به شرایط روز این بازار گره زد و باید از هر فرصتی برای توسعه بازار سرمایه بهره برد.

وی اضافه کرد: در نظر داشته باشید که در چند سال گذشته صعود بازار سرمایه معمولا در مقطع زمانی کوتاه مدت اتفاق افتاده و آن مقاطع، فرصت مناسبی برای توسعه ابزار‌های این بازار نیست. ضمن اینکه در روز‌های صعودی بازار سرمایه معمولاً حجم دغدغه‌ها و درگیری‌های نهاد‌های مالی بازار سرمایه آنقدر افزایش پیدا میکند که فرصتی برای فکر کردن به توسعه ابزار‌های مالی این بازار نیست. کما اینکه در سال ۱۳۹۹ نیز مشاهده کردیم که مردم برای دریافت کد بورسی، پشت پیشخوان‌ها و کارگزاری‌ها صف می‌کشیدند و تازه در آن مقطع بود که متوجه ضعف زیرساخت‌ها در این بازار شدیم؛ بنابراین بهتر است در روز‌های رکودی بازار که این بازار اوضاع آرام تری دارد، فکری به حال توسعه این ابزار‌ها و عمق بخشیدن به بازار سرمایه کرد.

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: نکته اینجاست که در بحث راه‌اندازی ابزار‌های جدید به بحث "معافیت‌های مالیاتی" به عنوان یک مشوق برای جذب سرمایه‌های خرد مردم توجه چندانی نشده و باید از هر فرصتی برای جذب سرمایه‌های خرد مردم در بازار سرمایه استفاده کرد. علاوه بر این با توجه به تورم مداومی که اقتصاد ما را در بر گرفته و نیز تمایل مردم به سرمایه گذاری در بازار‌های کالایی، میتوان روی صندوق‌های کالایی هم تمرکز بیشتری داشت. قطعاً جذب اشخاص با ذائقه‌های مختلف در بازار سرمایه با اهمیت‌تر از نگرانی بابت ریسک تعدد و تکثر صندوق‌های سرمایه‌گذاری در این بازار است. در دو سال گذشته شاهد خروج نقدینگی از این بازار بوده ایم و باید بپذیریم که با توسعه ابزار‌ها در این بازار و کاهش ریسک سرمایه گذاری‌ها می‌توان تا حدودی مانع از خروج نقدینگی در بازار سرمایه در آینده شد. علاوه بر این می‌توان ابزار‌هایی در بازار سرمایه ارائه کرد که اشخاص ریسک پذیر را بیشتر جذب کند. تا کنون اغلب بازدهی مدنظر سیاستگذاران بوده و اکثر ابزار‌های بازار سرمایه مبتنی بر بازدهی هستند؛ حال آن که احتمالاً ابزار‌های مبتنی بر ریسک همچون "هج فوند"‌ها و تنوع بخشیدن به ابزار‌ها می‌تواند سرمایه گذاران بیشتری را جذب بازار سرمایه کند.

منبع: بورس نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده