به گزارش میمتالز، رضا تسلیمی، مدیرعامل شرکت صنعتی معدنی پایا فولاد کویر یزد در با اشاره به نقش صنایع فولاد در توسعه اقتصادی استان و کشور، اظهار کرد: استفاده از ظرفیتهای علمی و انسانی بومی از جمله ضرورتهای اجرایی در توسعه صنعتی کشور است که با مد نظر تولید کنندگان و صنایع قرار گیرد.
وی خروج از شرایط اقتصادی حال حاضر را در گرو مشارکت عمومی تمام عناصر مدیریتی، حمایتی و بخش خصوصی دانست و افزود: ایران اسلامی دارای ظرفیتهای زیست محیطی و معدنی منحصربفردی است که فقط با همافزایی مناسب و به موقع امکان بهرهبرداری مناسب از آن وجود دارد.
تسلیمی در ادامه با اشاره به ظرفیتهای موجود در مجتمع صنعتی و معدنی پایا فولاد کویر یزد، گفت: این مجموع صنعتی و معدنی فعالیت خود را با راهاندازی خط تولید یک میلیون تنی کنسانتره آهن در کویر مرکزی ایران آغاز کرده است.
مدیرعامل شرکت پایا فولاد کویر یزد دریافت نکردن هیچ گونه تسهیلات بانکی را از جمله ویژگی این مجموعه صنعتی و معدنی در استان یزد دانست و بیان کرد: در حال حاضر ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم و بالغ بر ۳۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم در این مجموعه دانش بنیان مشغول به فعالیت هستند.
وی استفاده از ظرفیت نیروهای بومی را یکی دیگر از ویژگیهای این مجموعه صنعتی در استان یزد عنوان و بیان کرد: اکثر پرسنل مجموعه جزو اهالی روستاهای منطقه هستند و با اشاره به تخصصی بودن برخی فعالیت واحدها، تعدادی از پرسنل هم از دیگر مناطق کشور فراخوان شدند.
تسلیمی خاطرنشان کرد: با توجه به پتانسیلهای منطقهای و نیاز صنعتی استان، علاوه بر ایجاد خط تولید کنسانتره، یک خط تولید چهار میلیون تنی سنگ دانه بندی نیز در بازه زمانی ۱۱ ماه در این مجموعه ایجاد و در دیماه ۱۳۹۹ به بهره برداری رسید.
مدیر عامل شرکت صنعتی معدنی پایا فولاد کویر یزد از در دستور اقدام قرار گرفتن ایجاد خط دوم کنسانتره این مجموعه به ظرفیت یک میلیون تن با همکاری استانداران قبلی و فعلی خبر داد و ابراز امیدوای کرد که این مجموعه تا پایان ۱۴۰۱ به بهره برداری و تا اردیبهشت سال ۱۴۰۲ به ظرفیت اسمی خود برسد.
وی با اشاره به فراهم شدن ۱۸۰ فرصت شغلی مستقیم و ۱۵۰۰ اشتغال غیرمستقیم با بهره برداری از خط دوم این مجموعه، گفت: برای ایجاد کارخانه از شعاع ۳۰ کیلومتری آب به مجموعه منتقل شده و پست برق ۲۳۰ به ۶۳ کیلوولت با اعتبار ۲۴۰ میلیارد تومان ایجاد و در ادامه به برق منطقهای استان هبه شده است.
تسلیمی با بیان اینکه به طور استاندارد به ازای هر تن کنسانتره یک مترمکعب مصرف میشود، اظهار کرد: خوشبختانه در این مجموعه به ازای هر تن کنسانتره ۰.۴ مترمکعب آب مصرف میشود و علاوه بر این آبگیری از باطله کارخانه انجام میشود که با این اقدامات نرخ مصرف آب به حداقل ممکن رسیده است.
وی با اشاره به تردد روزانه به طور متوسط ۵۰۰ کامیون در این مجموعه، تصریح کرد: برای اسکان پرسنل و ورنق آبادانی روستا تاکنون بالغ بر پنج هزار مترمربع منازل مسکونی، مهمانسرا و خوابگاه در ساغند ایجاد و زیرساختهای لازم برای آنها تامین شده است.
تسلیمی افزود: در راستای مسوولیت اجتماعی این مجموعه صنعتی معدنی تلاش شده در امورات آبادانی و رونق و زیباسازی روستای ساغند نیز مشارکت داشته باشیم که در این رابطه علاوه بر محوطه سازی و بازسای و ساخت استخر و آب انبار ساغند و فراهم کردن امکان سکونت معلمان در روستا، پیگیری جهت راه اندازی یک شعبه و یک باجه بانکی در منطقه انجام شد.
وی از ایجاد یک اورژانس فوق تخصصی به همت خانواده شایقی و تجهیز آن به بروزترین آمبولانس خبر داد و گفت: یک دستگاه خودرو آتش نشانی نیز با شش نفر آتشنشان با کلیه تجهیزات روز و استاندارد ایران در منطقه فعال شده است.
این مسوول با بیان اینکه بر خلاف رویه دیگر واحدهای صنعتی استان، تمام حسابهای بانکی پایا فولا در بانک عامل داخل این منطقه و شهرستان ایجاد شده، خاطرنشان کرد: مجموعه پایافولاد کویر در بحث زیست محیطی و منابع طبیعی نیز تاکنون ۲۵۰ هکتار مرتع ایجاد کرده و کلیه مراحل نگهداری آنها را تا انتهای سال ۱۴۰۲ برعهده گرفته که امیدواریم طی این مدت وسعت آن به ۳۵۰ هکتار افایش یابد.
وی یکی دیگر اقدامات این شرکت را مشارکت در دو بانده کردن ۳۰ کیلومتر از محور یزد – طبس ذکر کرد و افزود: ایجاد زیرگذاری به روز جهت اتصال این محور به محور چادرملو با اعتبار ۴۰ میلیارد تومان نیز مدنظر این مجموعه صنعتی معدنی است.
تسلیمی در مورد افق توسعه این شرکت نیز گفت: ایجاد یک خط دیگر تولید کنسانتره و یک خط تولید گندله در افق پنج ساله پایافولاد و در چشم انداز ۲۰ ساله شرکت نیز ایجاد زنجیره فولاد در استان دیده شده، ولی در عین حال ایجاد یک مجموعه فرهنگی سینمایی در منطقه را نیز در صورت پذیرش جامعه و منطقه دنبال خواهیم کرد.
وی در پایان از تلاش خیر حاج اقا شایقی و نایب رئیس محترم هیات مدیره شرکت جهت توسعه خدمات رفاهی، تسهیلاتی و بهداشتی در منطقه خبر داد و به عنوان نمونه ایجاد مجتمع رفاهی خورشید، وایجاد تصفیه خانه آب روستای ساغند و همچنین ایجاد ۳۰ کیلومترجاده دوبانده ساغند تقدیر کرد.
منبع: خبرگزاری فارس