تاریخ: ۱۶ دی ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۰:۲۵
بازدید: ۱۹۲
کد خبر: ۲۵۹۸۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
دو چاشنی صعود سهام

دیده‌بان بورس شنبه (15 دی)

می متالز - بازار سهام دومین هفته دی ماه را نیز با رشد 1.5 درصدی پشت سر گذاشت تا کمی از سرمای معاملات پایان پاییز بکاهد. در شرایطی که بازارهای موازی شرایط نسبتا کم رمقی را تجربه می‌کنند اکنون پازل رونق بورس در حال تکمیل است و می‌تواند بار دیگر نظر سرمایه‌گذاران را به خود جلب کند.
دیده‌بان بورس شنبه (15 دی)

به گزارش می متالز، به دنبال نزدیک شدن سهام به سطوح حمایتی خود در اواخر پاییز، انگیزه‌ها برای خرید در بورس تهران افزایش یافت. این مساله با چند محرک تازه هم‌زمان شده که می‌تواند بر سرعت رشد بورس بیفزاید، هرچند فروشندگان بالقوه سهام همچنان به طور جدی فعال هستند.

بورس‌بازی در جو مثبت: طی هفته‌های اخیر فعالان بازار سهام مشابه یک سنت مجدد به جبهه‌های مبهم بورس حمله‌ور شدند. جایی که نیاز و امکان تحلیل‌های دقیق بسیار اندک است و سفته‌بازان می‌توانند با روایت‌های مختلف زمینه‌ساز صعود قیمت آنها شوند. هرچند این مساله یکی از نشانه‌های بارز ناکارایی بورس تهران است، اما بورس‌بازی در چنین فضایی همچنان هواداران خود را میان سرمایه‌گذاران دارد. بنابراین و با توجه به اخباری مبنی بر احیای معافیت مالیاتی شرکت‌ها برای افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی، می‌توان شاهد موج‌های تازه‌ای از صعود سهام بود.

در این شرایط، بازار ارز و سکه نوسان بسیار محدودی را تجربه می‌کنند و تقریبا عموم سفته‌بازان از این بازار دست شسته‌اند و آینده مطلوبی حتی از نگاه کارشناسی به آنها وجود ندارد. بازار مسکن نیز بر اساس مشاهدات میدانی و گزارش‌های رسمی در رکود تورمی به سر می‌برد که به عقیده کارشناسان افزایش قیمت‌های آن تداوم چندانی ندارد. در سوی دیگر، سپرده‌های بانکی نیز به توجه به فشارهای بانک مرکزی جذابیت خود را از دست داده‌اند که کاهش نرخ سود در بازار بدهی نیز تاییدی بر این ماجرا است. بنابراین، بورس تهران اکنون با نسبت قیمت به درآمد کمتر از پنج مرتبه می‌تواند گزینه جذابی برای سرمایه‌گذاران باشد. این فضای مثبت و ورود احتمالی سرمایه‌گذاران تازه‌وارد می‌تواند فضا را برای موج‌های بورس‌بازی تقویت کند که باید از سوی کارشناسان و فعالان دلسوز سهام هشدارهای لازم داده شود تا بی‌اعتمادی که در بلندمدت به زیان بورس است تشدید نشود.  

روی خوش بازار جهانی: در آن سوی مرزها نیز بازارها به نفع بورس نوسان کردند. جایی که نفت توانست صعود قدرتمندی را تجربه کند و بار دیگر بالاتر از 57 دلار برای شاخص برنت به ثبت برسد. این اتفاق در بازار فلزات نیز رخ داد و باعث شد تا فلزات رنگین نیز رشدهای محسوس بالای 1.5 درصدی را تجربه کنند. محرک اصلی این رشد امیدواری به مذاکرات چین و آمریکا بر سر مساله جنگ تجاری است. هرچند نگرانی‌ها همچنان باقی است و تحلیل‌ها خواسته‌های ترامپ را بیش از تمایلات اجرایی پکن می‌داند، اما برخی معتقدند این بار نوبت عقب‌نشینی ترامپ است. فشار سنگینی که جنگ تجاری بر بازار سهام وارد کرده است برای خودنمایی رییس جمهور آمریکا فضای بسیار بدی را ساخته است. بنابراین ممکن است ترامپ برای نجات وال‌استریت که همواره به عنوان نماد کارنامه خود از آن یاد می‌کند، در تعامل با چینی‌ها کمی ملایم‌تر شود.

رویدادهای داخلی از نگاه «دنیای بورس»

الف) کلان: براساس دستور کار اعلام شده از سوی مجلس، بررسی ایرادات شورای نگهبان در رابطه با لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تامین مالی تروریسم، در دستور کار این هفته کمیسیون امنیت ملی مجلس قراردارد.

مژگان خانلو؛ سخنگوی ستاد بودجه نیز از در نظر گرفتن نرخ تسعیر ارز ۸ هزار تومانی شرکت‌های دولتی در بودجه سال آتی خبر داد و گفت: ۶۵ شرکت از منابع بودجه عمومی استفاده می کنند.

پیش‌تر نمایندگان مجلس افزایش سرمایه بنگاه‌های اقتصادی را از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون به مدت ۵ سال معاف از مالیات کردند. براین اساس نمایندگان مجلس افزایش سرمایه بنگاه‌های اقتصادی ناشی از تجدید ارزیابی دارایی‌های آن‌ها از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون را به مدت ۵ سال معاف از مالیات کردند. در متن این ماده آمده افزایش سرمایه بنگاه‌های اقتصادی ناشی از تجزیه ارزیابی دارایی‌های آن‌ها، از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون به مدت 5 سال از شمول مالیات معاف است مشروط بر آن که متعاقب آن به نسبت استهلاک دارایی مربوطه و یا در زمان فروش، مبنای محاسبه مالیات اصلاح شد و بنگاه یاد شده در 5 سال اخیر تجدید ارزیابی نشده باشد.

ب) صنایع: عبدالناصر همتی؛ رییس کل بانک مرکزی همزمان با ارایه پیشنهادهای سامان برنامه و بودجه اعلام کرد با هماهنگی شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا امر خطیر اصلاح نظام بانکی طراحی شده است. در همین حال فرهاد دژپسند؛ وزیر اقتصاد از تسهیلات جدید دولت برای ترخیص کالاهای واسطه ای و سرمایه ای از گمرک،تهیه جداول زمان بندی واگذاری اموال مازاد بانک ها و تعیین میزان عرضه ارز صادرکنندگان در سامانه نیما خبر داد.

همچنین هفته گذشته رضا رحمانی؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت بسته اصلاحی پیشنهادی کمیته تخصصی تنظیم بازار فولاد به کارگروه اصلی تنظیم بازار را تصویب و ابلاغ کرد.

مهرداد جمال ارونقی؛ معاون فنی گمرک می‌گوید با پیگیری‌های انجام شده در گمرک و وزارت صنعت، معدن و تجارت و تصویب پیشنهاد جامع ارایه شده به شورای عالی هماهنگی سه قوه، فرآیند ترخیص ۱۳ هزار خودرو وارداتی از هفته آینده شروع می‌شود. به گفته وی با پیگیری‌های انجام شده در گمرک و وزارت صمت و تصویب پیشنهاد جامع ارایه شده به شورای عالی هماهنگی سه قوه فرایند ترخیص از هفته آینده شروع می‌شود.

ج) شرکت‌ها: محمد شریعتمداری؛ وزارت کار، رفاه و تامین اجتماعی می‌گوید: مقدمات ادغام چند شرکت پتروشیمی را فراهم کردیم تا یک شرکت پتروشیمی بزرگ تشکیل شود تا بتواند در بازارهای بین المللی حرفی برای گفتن داشته باشد. پیش تر نیز مدیرعامل تازه وارد شستا از واگذاری پتروشیمی جم به وزارت نفت خبر داد، پیش از آن هم تفاهم نامه‌ای میان شستا و وزارت نفت برای ادغام پتروشیمی‌ها در هلدینگ خلیج فارس امضا شده بود. همچنین موسی خلیل الهی؛ دادستان تبریز از بررسی مسائل زیست محیطی شرکت‌های پتروشیمی و پالایشگاه تبریز خبر داد و گفت: مقرر شد مدیران واحد‌های مذکور رفع مسائل و مشکلات پالایشگاه را به صورت جدی در دستور کار قرار دهند. همچنین حسین شفیعی؛ مدیرعامل پتروشیمی خراسان با اشاره به افزایش 12 درصدی صادرات کالا از این شرکت گفت: میزان صادرات محصول‌های تولیدی پتروشیمی در  9 ماه امسال به 62 میلیون دلار رسید.

فولاد هرمزگان به‌زودی به‌سوی احداث نورد گرم بومی‌سازی شده پیش می‌رود و این موضوع را با اتکا به شرکت‌های دانش‌بنیان محقق می‌شود. همچنین ماشین سازی اراک بااعلام انعقاد تفاهم نامه تعهد فروش برای زمین پروژه مسکونی بابلسر از اقدام جهت برگزاری مزایده این املاک خبر داد.

سرمایه‌گذاری ایران در نظر دارد بلوک 17 درصدی سرمایه‌گذاری نیرو را با قیمت هر سهم 132 تومان روز یکشنبه هفته بعد؛ 14 دی‌ماه به صورت یکجا و یا نقد و شرایطی با ارزش کل 119 میلیون تومان به فروش برساند.

همچنین در رویداد دیگری معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس با اعلام اینکه امکان بازگشایی نماد ۵ بانک و موسسه به دلیل طرح ادغام وجود ندارد گفت: فرآیند خروج داوطلبانه سهامداران این بانک‌ها تا پایان سال عملیاتی می‌شود. به گفته حسن امیری بازگشایی نماد بانک پاسارگاد انجام شد اما بازگشایی نماد معاملاتی بانک‌های «مهر اقتصاد، حکمت، قوامین، انصار و موسسه اعتباری کوثر» شرایط متفاوتی دارند و بحث ادغام در یک بانک واحد مطرح است به همین دلیل بنابراین تا تعیین تکلیف این ادغام، نماد این ۵ بانک و موسسه متوقف می‌ماند.

عناوین برگزیده