تاریخ: ۲۰ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۹:۲۴
بازدید: ۱۶۰
کد خبر: ۲۶۱۸۳۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

توقف افزایش قیمت از کالا‌های دولتی شروع شود

توقف افزایش قیمت از کالا‌های دولتی شروع شود
‌می‌متالز - رئیس مرکز تجارت جهانی ایران گفت: در شرایط تورمی دولت باید از افزایش قیمت کالا و محصولاتی که خودش در بازار عرضه می‌کند جلوگیری کند و سایر بخش‌ها نیز که اجازه افزایش قیمت آن‌ها دست دولت است، به آن‌ها اجازه افزایش قیمت با این سرعت را ندهد.

به گزارش می‌متالز، محمدرضا سبزعلی پور اظهار داشت: تورم و مشکلات اقتصادی که مردم در این روز‌ها در حال مشاهده آن هستند، قابل رفع شدن است.

وی با بیان اینکه اقتصاد بیماری‌های متفاوتی دارد که می‌شود آن‌ها را کنترل و درمان کرد افزود: چند بیماری در اقتصاد وجود دارد که درمان آن ساده نیست که یکی تورم و یکی رکود است که متاسفانه اقتصاد کشورمان هر دو این بیماری را دارد.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در این شرایط برای از بین بردن تورم به رکود دامن زده می‌شود، برای رفع رکود نیز با تورم مواجه می‌شویم؛ در این شرایط تیم اقتصادی دولت بر اساس تجربه و دلسوزی و عملکردی که دارند می‌توانند این مشکلات را از اقتصاد کشور دور کنند.

عدم افزایش قیمت‌ها از دولت شروع شود

وی تصریح کرد: در شرایط تورمی دولت باید از افزایش قیمت کالا و محصولاتی که خودش در بازار عرضه می‌کند جلوگیری کند و سایر بخش‌ها نیز که اجازه افزایش قیمت آن‌ها دست دولت است به آن‌ها اجازه افزایش قیمت با این سرعت را ندهد. باید توجه داشت که وقتی یک کالایی گران می‌شود بر قیمت سایر کالا‌ها نیز اثر گذار است.

سبزعلی پور گفت: استقراض بی مورد از بانک مرکزی نیز باید جلوگیری شود؛ وجود نقدینگی ۴ هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان در اقتصاد کشور نباید افزایش یابد بلکه باید در صدد کاهش این مبالغ باشیم.

جلوگیری از افزایش خودسرانه قیمت‌ها

وی اظهار داشت: بحث نظاراتی دولت برای روی کالا‌های مصرفی مردم نیز بسیار مهم است به طوری که دستگاه‌های نظارتی باید بر بازار نظارت سختگیرانه‌ای داشته باشند و از اقدامات خودسرانه واحد‌های صنفی تولیدی جلوگیری به عمل آید.

رئیس مرکز تجارت جهانی ایران ادامه داد: در همه جای دنیا کنترل بر بازار و قیمت‌ها وجود دارد و آن را نباید با بحث اقتصاد آزاد اشتباه گرفت؛ بلکه لازم است قیمت دقیق محصولات مشخص شود و از افزایش بی رویه قیمت‌ها جلوگیری شود.

جریمه گران فروشی به عنوان خسارت به مردم پرداخت شود

وی گفت: در موضوع جریمه واحد‌های صنفی و صنعتی نباید صرفه به جریمه بسنده کرد، بلکه باید شرایط به گونه‌ای باشد که امکان تخلف از بین رود و فعالان اقتصادی در بازار حضور دستگاه‌ها نظارتی را حس کنند. جریمه واحد‌های اقتصادی تا زمانی که خسارت آن‌ها بابت تضییع حقوق پرداخت نشود، نفعی برای مردم ندارد.

لزوم اعلام اسامی متخلفان اقتصادی

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: همچنین لازم است اسامی متخلفان نیز اعلام شود و در صورتی که واحد تولیدی خلافی دارد نام اعلام شود تا واحد‌های دیگر نیز در مظان اتهام قرار نگیرد.

وی تصریح کرد: کسانی که پشت نام اقتصاد آزاد محصولات خود را به طور قطره چکانی در بازار عرضه می‌کنند مشخص است که قیمت یک شبه چندین برابر می‌شود و باید بر آن‌ها نظارت و کنترل شود.

سبزعلی پور گفت: در کنار دستگاه‌های نظارتی دولتی خود اتحادیه‌های نیز در این زمینه باید فعال باشند و مسوولیت قبول کنند و جلوی توطئه‌های اقتصادی گرفته شود.

آمار دقیق تولید و توزیع باید تعیین شود

رئیس مرکز تجارت جهانی ایران ادامه داد: باید آمادگی داشته باشیم که بر توطئه‌های اقتصادی پاتک بزنیم و دولت با داشتن آمار دقیق تولید و میزان عرضه به بازار می‌تواند بازار را کنترل و از سو استفاده‌های برخی از تولید کنندگان و توزیع کنندگان متخلف جلوگیری کند.

وی برنامه دولت برای اصلاح یارانه کالا‌های اساسی را اقدام درست دانست گفت: نرخ ارز در کشور باید تک نرخی باشد و با وجود اینکه این جراحی اقتصادی برای کشور لازم است، اما انتقاداتی به نحوه اجرای آن وارد است.

حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ضروری بود

سبزعلی پور اظهار داشت: حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی باید به صورت تدریجی، لاکپشت وار و بدون نوربالا انجام می‌شد، تا تاثیر روانی بر روی بازار ارز و سایر قیمت کالا‌ها نداشته باشد. این جراحی اقتصادی باید انجام می‌شد.

۶ ماهه می‌توان اصلاحات اقتصادی ایجاد و بخشی مهم از مشکلات را رفع کرد

وی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی کشور حتما قابل حل است گفت: در کمتر شش ماه می‌توان با اصلاحات و تغییراتی اقتصادی بخشی از مشکلات که مردم را آزار می‌دهد رفع کرد تا نسیم آن به صورت مردم بوزد؛ در خود دولت سیزدهم نیز افرادی وجود دارند که می‌توانند این اصلاحات را انجام دهند.

وی اظهار داشت: برای گردش تولید و صادرات ناچار هستیم که از کار آفرینان بخش غیر دولتی به درستی استفاده شود؛ اقتصاد دنیا را بخش خصوصی ساخته است. در شرایطی که امکان فعالیت بخش خصوصی فراهم باشد حتی بدون نیاز به سرمایه گذاری خارجی می‌توان اقتصاد کشور را رونق داد و خود فعالان اقتصاد سرمایه‌های خود را به اقتصاد کشور تزریق خواهند کرد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده