به گزارش میمتالز، سفیر ایران در ونزوئلا با بیان اینکه روابط سیاسی دو کشور ایران و ونزوئلا در بهترین سطح قرار دارد، افزود: در بخش تجاری نیز بسترهای مناسبی بین دو کشور برای توسعه بخشهای مختلف مورد نیاز وجود دارد.
حجت الله سلطانی گفت: خوشبختانه ونزوئلا به صورت خاص و آمریکای لاتین به صورت عام، کشور و مجموعهای هستند که اقتصادشان حالت مکمل دارد. یعنی ما در بسیاری از حوزهها رقیب همدیگر نیستیم بلکه تکمیل کننده همدیگر هستیم. این کشورها ازجمله ونزوئلا کالاهای واسطهای از جمله لوازم الکترونیک، لوازم خانگی، مواد پتروشیمی، مواد اولیه، کشاورزی، کود، دارو و تجهیزات پزشکی لازم دارند که ما صادر کننده هستیم.
متقابلاً این کشور استعداد بسیار بالایی در تولید اقلام اساسی دارد. ونزوئلا نزدیک به ۳۰ میلیون هکتار زمین حاصلخیز کشاورزی بلااستفاده دارد که زیرکشت نرفته است. برای استفاده از این منبع نیاز به بذر و ادوات کشاورزی مناسب است که این تجهیزات نیز در اختیار ایران است.
وی با اشاره به اینکه برای ورود به تجارت خارجی با کشور دیگر نیاز به انعقاد تفاهمنامه و امضاء موافقتنامههای پایهای مانند تشویق و حمایت متقابل از سرمایه گذاری است، گفت: موافقتنامههای حقوقی و قانونی برای حمایت از سرمایه تجار، موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف، موافقتنامه همکاریهای دریایی و موافقتنامه حمل و نقل هوایی امضاء و روادید تاجران برای سفر به ونزوئلا هم لغو شده است.
سفیر ایران در ونزوئلا افزود: این کاری است که دولت به عنوان آورده خودش انجام داده و بخش عمده اش هم برمی گردد به بخش خصوصی که توانمندیهای خود را پای کار بیاورد و از این فرصتها استفاده کند. بستر فراهم است، کالاهای ما از نظر قیمت و کیفیت قابل رقابت است. هم اکنون نا آشنایی و بی اطلاعی تجار دو کشور از فرصتهای موجود تا حد زیادی مرتفع شده و امیدواریم با سند همکاری که امروز بین روسای جمهور دو کشور به امضاء رسید روابط دو کشور توسعه پیدا کند.
سلطانی گفت: خط کشتیرانی حلقه مفقوده ما در روابط با ونزوئلا ست. موضوعی که امروز هم در مذاکرات مطرح شد و تأکید شد که خط کشتیرانی بین دو کشور برقرار شود. اگر این مهم اتفاق بیفتد تحول عمدهای در روابط دو کشور ایجاد خواهد شد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات نفت، گاز و پتروشیمی با بیان اینکه ونزوئلا در چند ماه گذشته به دلیل بی ثباتی اقتصادی، دچار تورم شد و نرخ ارز آن به شدت در حال سقوط بود، گفت: نبود زیرساختهای لازم مانند خط کشتیرانی و پرواز هوایی مستقیم از یک طرف و وجود فرصتهای مناسب در منطقه از طرف دیگر باعث شده تاجر ایرانی خیلی به فعالیت در این کشور تمایل نشان ندهد.
از سوی دیگر نا آشنایی با زبان مردم ونزوئلا دسترسی به بازار این کشور را برای تاجران ایرانی مشکل کرده است.
سید حمید حسینی افزود: هم اکنون که دو کشور تحریم هستند این موضوع میتواند به گسترش روابط دو کشور در زمینههای سیاسی و اقتصادی کمک شایانی کند.
وی افزود: اگر خط کشتیرانی و پرواز مستقیم بین دو کشور برقرار شود میتوان انتظار داشت که هیاتهای بخش خصوصی برای ورود به بازار ونزوئلا رغبت نشان دهند.
منبع: خبرگزاری تسنیم