تاریخ: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۵۷
بازدید: ۲۰۴
کد خبر: ۲۶۲۶۷۷
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی

دانش بنیان‌ها هیچ ارتباطی با خودروسازی ندارند/ قطعه ساز و خودروساز دچار تعارض منافع هستند

دانش بنیان‌ها هیچ ارتباطی با خودروسازی ندارند/ قطعه ساز و خودروساز دچار تعارض منافع هستند
‌می‌متالز - نماینده بجنورد در مجلس با بیان اینکه وزارت صمت یک وزارتخانه چندوجهی است، گفت: وزارتخانه‌ای که حوزه صنایع، معادن و بازرگانی و تجارت کشور را تحت پوشش قرار داده، نیازمند اعمال یک مدیریت قوی است.

به گزارش می‌متالز، محمد وحیدی نماینده بجنورد در مجلس در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۲۴ خرداد) قوه مقننه و در تشریح سوال خود مبنی بر اینکه دلیل ضعف عملکرد وزارت صمت در کنترل قیمت کالا‌ها و عدم توانایی در پشتیبانی از صاحبان صنایع و بهره برداران معدن چیست، اظهار کرد: امروز همه صاحب نظران اقتصادی به میدان آمده اند تا با کمک به دولت مشکلات اقتصادی کشور را برطرف کنند، قطعا کمک به دولت آقای رئیسی، کمک به کشور است و نظارت بر عملکرد دولت به منظور رفع ضعف عملکرد دولت نیز مورد تایید است، بنابراین قصد ما برطرف کردن ضعف‌ها و ایجاد یک نظام شایستگی برای حل مشکلات مردم است.

وی با تاکید بر اینکه نباید امید ایجاد شده در مردم با روی کار آمدن دولت جدید تبدیل به ناامیدی شود، افزود: نقش مجلس بسیار مهم است و ما نقش نظارتی داریم. این سوال را به نیابت از ۳۷ نفر از نمایندگان دیگر از ۴ ماه قبل پیگیری کردیم که نهایتاً امروز مطرح شده است.

نماینده بجنورد در مجلس با تایید اظهارات وزیر صمت مبنی بر اینکه این سوال چندوجهی است، گفت: بله، این سوال چند بُعدی بوده چرا که وزارت صمت یک وزارتخانه چندوجهی است. این وزارتخانه حوزه صنایع، معادن و بازرگانی و تجارت کشور را تحت پوشش قرار داده و وزارتخانه‌ای که قبلا مشتکل از ۳ وزارتخانه بوده و با ۳ وزیر اداره می‌شده، نیازمند اعمال یک مدیریت قوی است.

وی با بیان اینکه این سوال براساس برنامه‌های ارائه شده وزیر در زمان رأی اعتماد به وی تدوین شده است، اضافه کرد: نخستین محور این سوال بحث افزایش قیمت‌ها بوده که وزیر آن را ناظر بر افزایش قیمت ارز دانستند، آیا افزایش قیمت‌ها فقط باید ناشی از یک شاخص باشد؟ بله، قیمت ارز قطعاً در افزایش قیمت‌ها تاثیرگذار است، اما سایر شاخص‌ها نیز در این افزایش بی تاثیر نیستند.

وحیدی با اشاره به محور دیگر سوال خود یعنی حوزه خودرو تصریح کرد: ما هنوز نتوانسته ایم در این حوزه سهم دولت را در مدیریت صنعت خودرو کاهش دهیم. با وجود اینکه سرمایه گذاری دولت در صنعت خودروسازی کاهش یافته، اما مدیریت دولت در صنعت خودرو حداکثری است.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم یادآور شد: پس از ۵۰ سال هنوز در خودروسازی از نقطه آغاز یعنی مونتاژ و واردات قطعات صحبت می‌کنیم، از ۱۷ هزار تلفات سالانه در جاده‌ها صحبت می‌کنیم. آمار دقیق پلیس در این حوزه نشان می‌دهد که ۳۰ درصد تلفات به دلیل ناایمن بودن خودرو‌ها اتفاق افتاده است! این آمار بیانگر این است که اگر این روند رو به اصلاح نباشد، دچار مشکل خواهیم شد.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه‌های نظارتی در این حوزه صنعتی وزارت صمت، سازمان استاندارد و سازمان محیط زیست وظایف بسیار مهمی دارند، اضافه کرد:، اما مشکلات محیطی زیستی و استاندارد خودرو‌ها به هیچ عنوان رعایت نمی‌شود.

وحیدی با یادآوری بازدید رئیس جمهور از ایرانخودرو و صدور ۸ دستور در این بازدید گفت: رئیس جمهور دستور از رده خارج شدن ۷ میلیون خودروی فرسوده را در این بازدید صادر کردند، در این شرایط نیاز به تولید حداقل یک و نیم میلیون خودرو در کشور داریم نه ۶۰۰ الی ۷۰۰ هزار خودرو! چرا نمی‌توانیم این تعداد خودرو را تولید کنیم؟

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس گفت: متاسفانه ارتباط قطعه ساز با خودروساز نیز دچار تعارض منافع است، قطعه ساز به این دلیل که از خودروساز طلبکار است، سهامدار خودروسازی شده و کیفیت قطعات نیز کاهش یافته و نتیجه آن واردات قطعات و تولید خودرو‌های بی کیفیت شده است.

وی با انتقاد از اینکه دانش بنیان‌ها هیچ ارتباطی با خودروسازی ندارند، گفت: متاسفانه بسیاری از دانشمندان ما پس از تحصیل، به خودروسازی سایر کشور‌ها می‌پیوندند! تا چه زمانی این اتفاق باید رقم بخورد و نخبگان در کشور ما جایگاهی نداشته باشند؟ اگر قرار است هزینه‌های کشور صرف مدیریت بازار شود، در حوزه خودرو و لوازم خانگی این اتفاق نیفتاده و این حوزه دچار آشفتگی‌های بسیار است.

وحیدی تاکید کرد: وزیر صمت باید از گمرک سوال کند که ثبت سفارش‌های صورت گرفته در گمرک توسط چه کسانی صورت می‌گیرد؟ عمده این ثبت سفارشات توسط واحد‌های تولیدی است که خود باید تولیدکننده باشند.

نماینده مردم بجنورد در مجلس یازدهم با یادآوری اینکه کسی منکر اقدامات صورت گرفته در وزارت صمت نیست، گفت:، اما نمایندگان مردم در کف میدان و مواجهه با مردم هستند. وقتی قرار است جراحی بزرگی اتفاق بیفتد، ولی ما فقط برای ۴ قلم تعیین تکلیف کرده ایم، نتیجه آن می‌شود افزایش قیمت ۷۰۰ قلم کالا! در اینجا وزارت صمت باید پاسخگوی عملکرد خود باشد.

وی با انتقاد از اینکه برخی مسوولیت پذیری در تیم اقتصادی دولت وجود ندارد، نتیجه آن می‌شود حضور دو وزیر جلسه غیرعلنی مجلس که با فرافکنی از خود سلب مسوولیت کرده در حالی که باید مسوولیت خود را بپذیریم و بدانیم اگر قرار است کاری برای مردم انجام دهیم باید با انسجام باشد.

نایب رئیس فراکسیون راهبردی مجلس با بیان اینکه ما به دنبال حل مشکلات اساسی مردم هستیم، ادامه داد: آقای وزیر در برنامه ارائه شده خود به مجلس مسائل را اولویت بندی کرده، اما آیا این اولویت بندی در عمل پیاده شده؟ امروز شاهدیم پس از ۵ ماه هیچ لایحه‌ای به مجلس برای رفع مشکلات حوزه‌های تحت امر وزارت صمت ارائه نشده است. علت تدوین طرح‌ها در مجلس نیز نبود و فقدان لوایح از جانب دولت است.

وحیدی در بخش دوم اظهارات خود با اشاره به گزارشات مکتوب ارائه شده از جانب وزارت صمت بیان کرد: اتفاقاتی که کف میدان در حال رخ دادن است با گزارشات ارائه شده متفاوت است و نمایندگان در معرض قضاوت آنچه در کف میدان اتفاق می‌افتد، قرار دارند. همراهی با دولت به معنای اصلاح روند کار وزارتخانه هاست.

وی درخصوص حوزه معدن نیز گفت: کشور ما قریب به ۷۰ نوع مواد معدنی دارد و ظرفیت ۵۸ میلیارد تن ذخیره قطعی دارد و دارای رتبه ۱۴ دنیا در حوزه ذخایر معدنی است و در تنوع ذخایر معدن نیز رتبه ۱۰ را دارد، باید چنین وضعیتی داشته باشد؟

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه در برخی از معادن استراتژیک کشور مانند اکسید که ماده اولیه تولید آلومینا در کشور است، کار به جایی رسیده که صنعت ما برای تهیه مواد اولیه مجبور به واردات شده است! این مساله به هیچ عنوان برای ما خوشایند نیست و خروجی آن فقط آسیب به کشور است.

وحیدی با اشاره به بحث مطرح شده در زمینه سبد تلفیقی گفت: اگر چنین سبدی در حوزه خودرو قرار است ایجاد شود، باید واردات خودرو نیز در کنار تولید داخل وجود داشته باشد. قیمتی که امروز خودروی داخلی دارد با همان ارز آزاد در دنیا چه قیمتی دارد؟ آیا نباید هیچ استراتژی در این حوزه وجود داشته باشد؟

نماینده مردم بجنورد در مجلس یازدهم با بیان اینکه چرا هنوز در کشور ما آقایی دلار حاکم است، عنوان کرد: مگر مقام معظم رهبری نفرمودند که انحصار دلار باید از بین بروند، اگر در این زمینه خلأ قانونی وجود دارد، چرا هیچ لایحه‌ای به مجلس ارائه نشده است؟ آیا چیزی به مجلس آمده که نمایندگان از آن حمایت نکنند؟ ما به دنبال این هستیم که دولت وقتی نقاط استراتژیک را تشخیص می‌دهد برای آن راهکار بیاندیشد.

وی در پایان گفت: متاسفانه در برخی استان‌ها با وجود بهره بردای از معادن، اما درصد تعیین شده برای آن منطقه از سهم معدن را پرداخت نمی‌کنند، بلکه این سهم به شهر‌های بزرگ اختصاص می‌یابد.

براساس این گزارش محمد وحیدی در پاسخ به سوال رئیس مجلس مبنی بر اینکه آیا از پاسخ‌های وزیر صمت قانع شده است، یا خیر؟ گفت: با توجه به اینکه ۵ ماه از مدت این سوال گذشته و هیچ اتفاق مثبتی در حوزه‌های مختلف رخ نداده است و حتی هیچ یک از معاونان وزیر در سفر‌های استانی همراهی نداشته اند و ۳۷ نفر از نمایندگان نیز این سوال را امضا کرده اند، طرح سوال را از جانب نمایندگان محترم به رأی می‌گذاریم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده