به گزارشمی متالز، پیشبینی میشود تقاضا برای مواد معدنی مانند نیکل، لیتیوم و کبالت در دهههای آینده به میزان قابلتوجهی افزایش یابد. خوزه فرناندز، معاون اقتصادی، انرژی و محیطزیست وزارت امور خارجه کانادا در یک مصاحبه تلفنی گفت: مقادیر زیادی از مواد معدنی مصرفی در تولید انرژیهای پاک در سالهای آینده نیاز است. وی افزود: میزان تقاضا برای لیتیوم تا سال ۲۰۵۰ تقریبا ۶برابر میشود. تلاش برای گسترش استفاده از انرژیهای پاک و جایگاه لیتیوم در این حوزه مهمترین دلیل این رشد تقاضاست. در این شرایط کانادا میتواند به یکی از تامین کنندگان اصلی لیتیوم تبدیل شود.
نیکل، لیتیوم و کبالت از جمله مواد اولیه کلیدی در تولید باتریهای وسایل نقلیه الکتریکی، توربینهای بادی و پنلهای خورشیدی هستند. همچنین این فلزات در محصولات مختلف، از کامپیوتر گرفته تا لوازم خانگی، استفاده میشوند. وزارت امور خارجه کانادا در بیانیهای اعلام کرد که هدف از مشارکت معدنی کانادا و آمریکا کمک به تسریع سرمایهگذاری از سوی دولتها و بخش خصوصی در فرصتهای استراتژیک است. در عین حال انتطار میرود که این طرحها از بالاترین استانداردهای زیستمحیطی، اجتماعی و حاکمیتی پیروی کنند.
مقابله با تسلط چین در تولید مواد اولیه کلیدی مصرفی در تولید تجهیزات انرژی پاک، از مهمترین دلایل همکاری آمریکا و کانادا برای تقویت زنجیرههای تامین منطقهای است. جاناتان ویلکینسون، وزیر منابع طبیعی کانادا، در یک مصاحبه تلفنی گفت: مواد معدنی اصلی در گسترش انرژیهای پاک، یک فرصت اقتصادی مناسب برای کاناداست که اگر از آن بهدرستی استفاده شود، به فرصتی برای آیندگان نیز تبدیل میشود. ویلکینسون گفت: کانادا دارای ذخایر قابلتوجهی از نیکل و کبالت است، در حالی که ایالاتمتحده آمریکا چنین ذخایری ندارد. مشارکت امنیتی-معدنی، علاوه بر کانادا و ایالاتمتحده، شامل استرالیا، فنلاند، فرانسه، آلمان، ژاپن، کرهجنوبی، سوئد، بریتانیا و اتحادیه هم اروپا میشود.
منبع: دنیای اقتصاد