تاریخ: ۲۹ خرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۲۷
بازدید: ۱۸۲
کد خبر: ۲۶۳۰۰۹
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بازار جهانی کامودیتی‌ها وارد فاز رکودی می‌شود؟

بازار جهانی کامودیتی‌ها وارد فاز رکودی می‌شود؟
‌می‌متالز - پس از اعلام رشد ۷۵ صدم درصدی نرخ بهره آمریکا قیمت‌ها در بازار‌های جهانی اندکی افت کرد، اما این میزان کاهش بسیار کمتر از انتظار کارشناسان بود. در حال حاضر این سوال مطرح می‌شود که آیا باید به انتظار کاهش بیشتر قیمت‌ها در بازار کامودیتی‌ها باشیم یا خیر؟

به گزارش می‌متالز، مهدی رضایتی مدیرعامل سبد گردان ثروت پویان، بیان کرد: صحبت‌هایی که جروم پاول رئیس فدرال رزرو آمریکا در خصوص افزایش نرخ بهره انجام داد، کاملا بدبینانه بود و در واقع پیش بینی‌های بالاتری در این زمینه انتظار داشت. همین انتظارات منجر به فشار به بازار‌های مالی شده و به دنبال آن قیمت کامودیتی‌ها در روند منفی قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: البته برخی شرکت‌های معدنی نظیر مس تحت تأثیر افزایش نرخ بهره آمریکا در حدود ۱۰ درصد کاهش قیمت را به همراه داشتند. در این راستا می‌توان گفت به احتمال زیاد در فولاد نیز تحت تأثیر افزایش نرخ بهره اثرات منفی نمایان خواهد شد که لازم به ذکر بوده شدت آن وابسته به میزان تأثیر کامودیتی‌ها است؛ بنابراین در روز دوشنبه با تعیین قیمت این محصولات، می‌توان نتیجه نهایی را در این زمینه مشخص کرد.

بازار جهانی کامودیتی‌ها وارد فاز رکودی می‌شود؟
رضایتی در پایان خاطرنشان کرد: از طرفی در شرکت‌های صادراتی، عمده معدنی‌ها از سنگ آهن بوده که در واقع نرخ آن‌ها به فولاد بستگی دارد. در این راستا با کاهش نرخ فولاد، می‌توان دریافت این محصولات نیز تحت تأثیر قرار گرفته و روند منفی را تجربه می‌کنند.

رکودی در بازار‌های جهانی رویت نشد

مهدی افنانی عضو هیأت مدیره کارگزاری اردیبهشت ایرانیان در این خصوص عنوان کرد: برآورد‌ها این بود که با افزایش اندکی در حوزه نرخ بهره آمریکا، کامودیتی‌ها وارد دوره رکود نشده و از افزایش قیمت آن‌ها جلوگیری و مدیریت خواهد شد. در این راستا باید گفت نرخ بهره بیش از انتظارات موجود رشد کرد؛ اما کماکان در بازار‌های جهانی نشانه‌ای از رکود دیده نمی‌شود.

عضو هیأت مدیره کارگزاری اردیبهشت با اشاره به عدم مشاهده رکود با وجود افزایش نرخ بهره گفت: امروز قیمت نفت رشد کرده و سایر قیمت‌های کالایی نیز با وجود تغییرات نرخ بهره، روند صعودی را به همراه داشتند که در این راستا می‌توان به افزایش قیمت شکر اشاره کرد.

بازار جهانی کامودیتی‌ها وارد فاز رکودی می‌شود؟
وی افزود: بنابراین می‌توان گفت افزایش نرخ بهره آمریکا در کوتاه مدت تأثیر سریع و آنی در بازار‌های کشور نداشته و البته در میان مدت با رفع سایر ریسک‌ها از جمله ریسک جنگ روسیه و اوکراین، قیمت نفت و به دنبال آن سایر محصولات وارد فاز رکودی خواهند شد.

افنانی در پایان اظهار کرد: از طرفی افزایش تقاضا‌های چین به نوعی توانست از کاهش تقاضا به واسطه رشد نرخ بهره جلوگیری کند؛ اما در این راستا افزایش نرخ انرژی کماکان ادامه دار خواهد بود. به نظر می‌رسد تا زمانی که سایه تهدید جنگ و مدیریت نشدن قیمت انرژی در جهان وجود داشته باشد، این اتفاق نمی‌تواند در کوتاه مدت به تنهایی تأثیر سریعی در اقتصاد داشته باشد.

منبع: بورس نیوز

عناوین برگزیده