به گزارش میمتالز، بازار سرمایه رمقی برای رشد و جانی برای نزول ندارد. افت و خیز بورس در روزهای گذشته جنگ میان خریداران و فروشندگان را نشان میدهد که هریک در بازار سهام به دنبال منافع خود هستند.
اما همه مولفههای بنیادی بازار سرمایه حکایت از رشد بورس در کوتاه مدت و میان مدت میدهد. در صورتی که سهامداران کمی صبور باشند، میتوانند از این بازار سود خوبی کسب کنند.
مولفههایی همچون تورم، رشد اقتصادی، قیمتهای جهانی، نوسان نرخ دلار و ... از جمله مواردی هستند که هریک میتواند بازار سرمایه را به سمتی حرکت دهد. سهمهای ریالی و دلاری بازار سرمایه در این روزها نظاره گر اتفاقات در سایر بازارهای مالی هستند و سهامداران خرد نیز در حال خارج کردن پول خود از این بازار بوده و از سقوط دوباره بورس گزینه احتیاط را انتخاب کردهاند.
در جریان معاملات امروز تعداد نمادهای سبز و قرمز بازار سهام تقریبا برابر بود، اما نمادهای کوچک و متوسط عمدتا سبزپوش بودند و بزرگان افت قیمت داشتند.
حمید دستجردی، کارشناس بازار سرمایه گفت: رشد بازار سرمایه از دو منظر یا محل خواهد بود؛ تورم و رشد اقتصادی. اگر در اقتصاد کشور تورم وجود داشته باشد، انتظار میرود شاخص بازار سرمایه هم متناسب با تورم رشد کند.
وی ادامه داد: با این وضعیت شرکتهایی که افزایش ظرفیت تولید داشته اند، هم در رشد اقتصادی سهم دارند و هم تورم را پوشش میدهند یا از مزیت نسبی در تولید برخوردارند، گزینههای کم ریسک تری برای سرمایه گذاری در بازار سرمایه محسوب میشوند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: تمامی شرکتهای بورسی با تورم رشد میکنند و شرکتهایی که از مزیت نسبی برخوردار هستند، رشد سریع تری را تجربه میکنند.
در پایان معاملات روز چهارشنبه، شاخص کل بورس با کاهش ۷۱۶ واحدی نسبت به روز سه شنبه به رقم یک میلیون و ۵۱۳ هزار و ۷۱۷ واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی پنج صدم درصد بوده است.
شاخص کل هم وزن بورس نیز با رشد ۳۸۸ واحدی در سطح ۴۲۱ هزار و ۴۸۱ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص مثبت ۹ صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس ۲۷ واحد پائین آمد و در سطح ۲۰ هزار و ۴۱۱ واحد قرار گرفت.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۹ هزار و ۳۵۵ میلیارد تومان کاهش یافت که نسبت به روز گذشته با افت ۱۵ درصدی روبرو شده است. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه دو هزار و ۵۱۹ میلیارد تومان بود که ۲۶ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل میدهد.
امروز ارزش معاملات خرد سهام با افزایش ۲۳ میلیارد تومانی درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم سه هزار و ۴۷۲ میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بازار سرمایه ۳۷ درصد بوده است.
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای دوازدهمین روز متوالی منفی شد و ۴۳۶ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز گذشته افزایش ۶۶ درصدی داشته است.
گروههای خودرو و ساخت قطعات و فرآوردههای نفتی و کک بیشترین خروج پول و گروه عرضه برق، گاز و بخار آب شاهد بیشترین ورود پول حقیقی بودند.
در معاملات روز چهارشنبه برای دومین روز پی در پی بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) اختصاص داشت و نمادهای خگستر (شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو) و شفا (شرکت سرمایهگذاری شفا دارو) در رتبههای بعدی قرار گرفتند. نمادهای وبملت (بانک ملت)، وساپا (سرمایه گذاری سایپا) و بفجر (فجر انرژی خلیج فارس) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.
در جریان معاملات روز چهارشنبه، ۳۱۵ نماد رشد قیمت و ۳۱۵ سهم نیز افت قیمت داشتند، اما تعداد ۲۳ سهام در صف خرید و ۹ نماد نیز در صف فروش باقی ماندند.
در پایان معاملات امروز ارزش صفهای فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل ۲۱ درصد افزایش یافت و ۸۹ میلیارد تومان شد. ارزش صفهای خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۲۸ درصد رشد کرد و در رقم ۲۹۴ میلیارد تومان ایستاد.
امروز نماد کسرا (شرکت سرامیکهای صنعتی اردکان)، حپترو (شرکت حمل و نقل پتروشیمی) و ختراک (شرکت ریختهگری تراکتورسازی ایران) در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفتند.
بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد سکرد (شرکت سیمان کردستان)، کدما (معدنی دماوند)، فمراد (آلومراد) تعلق داشت.
منبع: خبرگزاری فارس