تاریخ: ۲۴ دی ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۱:۲۷
بازدید: ۲۲۴
کد خبر: ۲۶۴۸۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
لحظه‌شماری بورس برای صدور کارنامه‌های پاییزی

نقشه نیمروز بورس دوشنبه(24 دی)

می متالز - شاخص کل بورس تهران رشد خود را در معاملات امروز از سر گرفت. این نماگر که در روز گذشته تحت فشار عرضه عقب‌نشینی کرده بود، امروز با غلبه خریداران بر فروشندگان توانست افت خود را جبران کند. در فرآیند تدریجی رونمایی از عملکرد بنگاه‌های بورسی در پاییز همچنان که رگه‌هایی از تردید در سهامداران گروه‌های کالایی بازار دیده می‌شود، نقدینگی به صورت الاکلنگی در بین دو گروه بانکی و خودرویی در جریان است.
نقشه نیمروز بورس دوشنبه(24 دی)

به گزارش می متالز، معاملات امروز بورس تهران همزمان شد با بازگشایی بازار جهانی. تبعات شروع هفتگی نسبتا ضعیف بازار جهانی را در معاملات سهام وابسته می‌توان دید. در عین حال، تحرکات مثبتی در بسیاری از سهام دیده می‌شود که از احتیاط دور نیست. ارزش  پایین معاملات در سهام و گروه‌های اصطلاحا بنیادی بازار نشاندهنده مصلحت‌اندیشی معامله‌گران در آستانه انتشار گزارش‌های مهم و سرنوشت‌ساز فصلی است. از طرف دیگر، همزمان با فشار عرضه در سهام خودرویی، سرمایه‌های خرد راهی معاملات سهام گروه بانکی شده‌اند.

هیجان خودرویی در خط پایان؟

بیشترین فشار عرضه را در بین گروه‌های مهم و پرمعامله امروز در صنعت خودرویی بورس تهران در حال رقم‌خوردن است. این صنعت بورسی که طی دو روز گذشته با خبر افزایش و «قیمت‌گذاری خودرو در حاشیه بازار» با رشد شدید تقاضا توانست سکوی نخست بیشترین حجم نقدینگی را در بین صنایع در اختیار بگیرد و رشد دسته‌جمعی را در نزدیکی سقف روزانه قیمت تجربه کند، در معاملات امروز عموما تحت فشار فروش هستند. چنان که انتظار می‌رفت موج شکل‌گرفته در سهام این صنعت خیلی زود عقب نشست و جریان نقدینگی در جهتی معکوس به گردش درآمد. لیدر این گروه، یعنی نماد «خساپا» که در معاملات دیروز جهشی 10 درصدی را تجربه کرده بود، امروز تا پایین‌ترین سطح مجاز روزانه در حال معامله است. سپس بازگشایی نماد  «خودرو» در ساعات پایانی معاملات امروز و ریزش 6 درصدی قیمت در این سهم، به حجم عرضه‌های کل این گروه دامن زد و قریب به اتفاق نمادهای این صنعت بورسی را با صف سنگین فروش روبه‌رو ساخت.

به نظر می‌رسد معامله‌گرانی که با خبر افزایش قیمت وارد نمادهای این گروه شده‌اند به دلیل نگرانی از گزارش‌های ضعیف فصلی در شرکت‌های خودرویی عقب‌نشینی کرده‌اند. سقوط سنگین میزان تولید خودرو بر اساس آخرین آمار، احتمال تعمیق زیان را در سهام خودرویی افزایش داده است. بنابراین طبیعی است که موضوع افزایش قیمت، نتواند ضعف عملیاتی خودروسازان را در کوتاه‌مدت جبران کند و سهامداران را در موعد انتشار گزارش‌های ماهانه وادار به عقب‌نشینی کند. حال این پرسش پیش می‌آید که اگر زیان خودرویی‌ها در گزارش‌های فصلی بیشتر شود، شرکت‌هایی که مشمول ماده 141 قانون تجارت هستند، تکلیفشان چه می‌شود. به عبارت دیگر، آیا مشمولیت ماده قانونی مزبور آیا ضرورت افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی را قوت می‌بخشد و سهام خودرویی با این بهانه مورد استقبال قرار می‌گیرند یا خیر؟

به نظر می‌رسد دست‌کم تا انتشار گزارش‌های ماهانه شاهد فشار عرضه و یا روند متناوب قیمت در پی تحرکات سفته‌بازانه در این گروه باشیم. و پس از آن، این امکان وجود دارد که موضوع افزایش سرمایه که دادوستدهای بسیاری از نمادهای بورسی را طی روزهای اخیر احاطه کرده، به معاملات صنعت خودرویی سرایت کند و روند متفاوتی را طی روزهای آتی در این گروه رقم بزند.

حرکت الاکلنگی بانک‌ها

طی معاملات امروز همزمان با فشار عرضه در نمادهای خودرویی، تقاضا در سهام بانکی افزایش یافت. حرکت غالب نمادهای این دو گروه طی دو روز اخیر روندی معکوس را تجربه کرده است. به عبارت دقیق‌تر، صعود خودرویی‌ها با ضعف بانکی‌ها همراه بوده و یا برعکس، عقب‌گرد خودرویی‌ها با حرکت رو به رشد بانک‌ها توام شده است، مثل امروز. الگوی سنتی تحرکات سفته‌بازانه در این دو گروه همچنان فعال است و سرمایه‌های خرد در حال نوسان و رفت و برگشت الاکلنگی بین این دو گروه پرحاشیه بازار هستند. بر خلاف خودرویی‌ها، اغلب نمادهای گروه بانک در معاملات امروز در محدوده مثبت معامله می‌شوند و همچنان که «وتجارت» و «وبملت» در رتبه‌های بالای فهرست نمادهای حامی شاخص کل هستند، برخی از آنها نیز صف‌های پرشمار خرید را تجربه می‌کنند.

کالایی‌ها در انتظار گزارش‌های فصلی

چنان که اشاره شده، بازار جهانی به دلیل انتشار آمار ضعیف تجارت خارجی چین شروع ضعیفی را به نمایش گذاشت. همین امر بهای نفت را تحت فشار قرار داد و دومین اتف متوالی قیمت نفت را رقم زد. با عقب‌گرد نفت، نمادهای اصلی گروه پالایشی بورس تهران نیز در ابتدای معاملات تحت فشار عرضه قرار گرفتند و عموما در دامنه منفی قیمت معامله شدند. اما هر چه به پایان معاملات نزدیک‌تر شدیم، قدرت تقاضا در این گروه افزایش یافت و قیمت‌ها را به دامنه مثبت هدایت کرد.

دیگر گروه‌های کالایی هم وضعیت نسبتا متعادلی را سپری می‌کند و اغلب در وضعیت مثبت قیمت قرار دارند. نماد «فولاد» که با تعدیل مثبت سود 6 ماهه با استقبال متقاضیان روبه‌رو شد، امروز هم تقاضای مطلوبی را روبه‌روی خوب دارد و بیشترین اثر مثبت را بر شاخص کل ثبت کرده است. فضای کلی گروه‌های کالایی حاکی از لحظه‌شماری معامله‌گران برای امنتشار گزارش‌های فصلی است.

عناوین برگزیده