به گزارش میمتالز، سید رضا فاطمی امین در بازدید و جلسه شورای اداری شهرستان قروه اظهار داشت: ۱۵ درصد سود حاصل از معادن استان کردستان که حدود ۸۳۵ میلیارد تومان در سال گذشته بوده است به طور کامل پرداخت نشده و تنها ۱۵ میلیارد تومان آن به کردستان اختصاص یافته است.
وی گفت: پیشبینی میشود بر اساس مصوبه لایحه بودجه در مجلس شورای اسلامی در سالجاری حدود ۱۵۰ میلیارد تومان به توسعه مناطقی که معادن در آنها قرار دارد اختصاص یابد و مشکلاتی که بهرهبرداران در نتیجه استحصال معادن ایجاد کردند؛ برطرف شود.
وزیر صمت با بیان اینکه خام فروشی معادن به خارج از کشور کمتر از یک درصد است، افزود: بر همین اساس ۱۰ هزار معدن در کشور وجود دارد که بنا به دلایل مختلفی ۲۸ درصد از آن ... فعال است.
به گفته وی، تنها راه کاهش خام فروشی معادن در کردستان بررسی وضعیت این معادن بر اساس سودآوری و سرمایهگذاری است که آیا جلوگیری از خام فروشی این معادن بر اساس ظرفیت تولید مقرون به صرفه است.
فاطمیامین عنوان کرد: ۱۵ میلیارد تومان سود حاصل از معادن کردستان به بخشهای دولتی پرداخت شده و انتظار میرود این میزان در سال پیشرو به ۱۰ برابر افزایش پیدا کند.
وی با اشاره به اهمیت تکمیل زنجیره تولید در بخش معدن تاکید کرد: فرآوری ماده معدنی در بعضی از معادن کوچک مقیاس از لحاظ اقتصادی صرفه اقتصادی ندارد لذا باید به این مهم توجه اساسی شود و فرآوری در معادنی که توجیه لازم دارد انجام شود.
مسیر راه دسترسی به معادن اوریه در شهرستان قروه به طول حدود ۱۰ کیلومتر در ۶ کیلومتری جنوب غربی شهر قروه واقع شده است اینمسیر با هدف تسریع در انتقال فرآوردههای معدنی از نوع سنگهای تزئینی و نما و همچنین تسهیل در تردد اهالی روستای منطقه که شامل روستاهای اوریه تازه آباد و مشیرآباد با مجموع جمعیت ۴۹۲ نفر و ۱۰۸ خانوار است مورد مطالعه قرار گرفت.
این پروژه با موضوع تکمیل وبهسازی راه دسترسی به معادن اوریه و با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۹ جهت اجرا به شرکت آونگان واگذار شد که در پایان خرداد ۱۴۰۱ به اتمام رسیده است.
پرویز اوسطی نماینده مردم شهرستانهای قروه و دهگلان در مجلس نیز در حاشیه سفر وزیر صمت به شهرستان قروه اظهار داشت: ۵ مگاپروژه در حوزه صنعت در کردستان وجود دارد که بخش عمده آن با اعتباری بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان به شهرستان قروه اختصاص یافته است.
وی به وضعیت صنعت فولاد در استان اشاره کرد و افزود: پیشبینی میشود تا ۲ سال آینده به تولید یک میلیون تن فولاد در کردستان دست پیدا کنیم.
نماینده مردم شهرستانهای قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فعالیت کارخانه فولاد زاگرس نیز پس از ۱۰ سال تعطیلی در روستای کریمآباد از سر گرفته شده است.
وی گفت: ۶۰ درصد پوکه معدنی کشور در قروه است که نیاز به استحصال و تشکیل زنجیره در آن است و یک منبع تولید ثروت و صادرات صنایع معدنی به شمار میرود.
اوسطی تصریح کرد: در حال نیازمند احداث شهرک صنعتی انرژی خورشیدی در یک برنامه ۵ ساله در فضای سه هزار و ۷۰۰ هکتاری در قروه هستیم که حمایت دولت را نیز میطلبد چراکه این طرح میتواند قروه را به قطب بهرهبرداری از انرژیهای نو تبدیل کند.
بختیار خلیقی، رئیس سازمان صمت استان کردستان نیز در این بازدید با اشاره به ۴۴ معدن فعال انواع سنگ در منطقه گفت: بهسازی جاده روستایی اوریه با طول ۱۰ کیلومتر و اعتبار ۱۵۰ میلیاردریال به بهرهبرداری رسیده است.
وی افزود: این جاده روستایی توانسته راه دسترسی ۸ معدن سنگهای تزیینی وزینتی را در سطح شهرستان قروه هموار و زمینه توسعه منطقه را فراهم کرده است.
رئیس سازمان صمت استان کردستان توسعه معادن را نیازمند فراهم شدن زیر ساختهای آن دانست و تصریح کرد: از مسوولان کشوری انتظار میرود که در تخصیص اعتبارات به این حوزه همکاری کنند.
منبع: خبرگزاری تسنیم