به گزارش میمتالز، دو عاملی که نگرانیهای سرمایهگذاران را از سرمایهگذاری در بخش اوراق قرضه تشدید میکند؛ افزایش تورم و نرخ بهره است. تورم در چند دهه گذشته توانسته است تا سهام و اوراق قرضه را پایین بکشد و بازار آنها را با رکود مواجه کند. فدرال رزرو هم نرخ بهره را به بالاترین میزان خود از سال ۱۹۹۴ رسانده و مقدار آن را تا ۷۵/ ۱ درصد افزایش داد. پیشبینی میشود که اگر فدرال رزرو، سیاستهای انقباضی خود را متوقف کرده یا از سرعت آن بکاهد، انتظار میرود که سرمایهگذاران به روال سابق خود باز گردند.
اوراق قرضه یکی از بازارهای مالی مهم در ایالاتمتحده آمریکا است. در این بازار سرمایهگذاران، بدهیهای منتشر شده از سوی دولت یا موسسات دیگر را معامله میکنند. معامله در بازار اوراق قرضه مانند معاملات دیگر علاوه بر سود دارای ریسک هم است. با توجه به دادههای آماری، فدرال رزرو نرخ بهره را ۷۵/ ۰ واحد درصد در ماه ژوئن افزایش داد که این موضوع سبب شد نرخ بهره به بیشترین میزان خود از سال۱۹۹۴ برسد. افزایش نرخ بهره به دنبال روند صعودی تورم، دو عامل اصلی برای کمرنگ کردن این بازار در روزهای اخیر بوده و سبب رکود در آن شدند. سیاستگذاران فدرال رزرو قصد دارند تا برای مهار تورم، نرخ بهره را تا حد مورد نیاز بالا ببرند. تورم هسته حال حاضر در ایالاتمتحده، حدودا ۳ برابر پیشبینیهای فدرال رزرو است. باتوجه به شرایط بازار، دیدگاه معاملهگران در مورد خرید این اوراق تغییر پیدا کرده است و از سرمایهگذاری در این بخش پرهیز کردهاند.
پیشبینی تحلیلگران
با توجه به دیدگاه تحلیلگران نسبت به شرایط حاضر، پیشبینی میشود که بازارها به دلیل بالارفتن نرخ بهره و تورم، دچار ریسک و رکود خواهند شد و با به وجود آمدن بازارهای ریسکی، سرمایهگذاران به دنبال فضای امن برای حفظ یا افزایش ارزش داراییهای خود هستند و انتظار میرود در این شرایط آنان به روال سابق خزانهداری باز گردند. به دنبال افزایش نگرانیهای ناشی از رکود در بازار جهانی، قیمت نفت هم به پایینترین میزان خود در ماههای اخیر رسید. تحلیلگران معتقدند که درصورتی سرمایهگذاران به بازار اوراق قرضه جذب میشوند که بازده ۱۰ساله این اوراق به ۴/ ۳ درصد برسد. آنان معتقدند که نوسانهای زیادی در پیش است و از آن به عنوان نوسانهای تورم و رکودهای نفتی یاد میکنند. گروهی دیگر از تحلیلگران هم در این باره معتقدند که اوراق قرضه در سطح ۱۰ ساله به دلیل ریسک بالای بازارها و احتمال رکود آنها، فضای جذابی برای سرمایهگذاران خواهد بود. مقامات اقتصادی ایالاتمتحده اعلام کردند که با افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، بازدهی این اوراق با رشد روبهرو خواهد بود، اما سبب کاهش قیمت میشود و تورم ارزش جریانهای نقدی در آینده را کاهش میدهد. سرمایهگذاران در برنامههای بلندمدت خود سعی دارند تا در شرایطی که نگرانیها در مورد بازار در حال افزایش است، بازار خزانهداری وادار شود تا قیمت اوراق را به پایینترین حد خود برساند.
منبع: دنیای اقتصاد