به گزارش میمتالز، محمد مهدی روانفر تصریح کرد: برنامه ریزی برای یک دوره ۱۰ ساله خوراک فولادسازان بزرگ سبب برطرف شدن نابسامانی در بازار مصرف محصولات فولادی، جلوگیری از نوسان شدید قیمت و مانع از آسیب تولید و مصرف کننده، حفاظت و ایمنی سرمایه گذاریهای موجود خواهد شد.
وی خاطرنشان ساخت: فناوریها در حوزه معدن و صنایع معدنی دردنیای امروز توسعه یافته و با وجود چالش موجود مواد اولیه برای تولید فولاد، کشور مقدار قابل توجهی منابع آهنی دارد که برای بکارگیری ومصرف اقتصادی آن در زنجیره ارزش فولاد، باید توان فنی وتکنولوژی خود را در حوزههای اکتشاف واستخراج وبهره برداری از این ذخایر وفراوری آنها بکار برده و ضمن اعمال تغییراتی در خطوط تولید امکان تامین ومصرف مواد اولیه مورد نیاز صنعت را فراهم کنیم.
وی اظهار داشت این مهم به عنوان یک جهتگیری جدی در دو سال گذشته در گروه فولاد مبارکه اصفهان مطرح و اقدامات موثری در این راستا انجام شده است.
به گفته روانفر، خود کفائی تولیدکنندگان فولاد در تامین مواد اولیه نیازمند حمایت جدی دولت و همکاری بخشهای تعاونی وخصوصی در یک دوره حداقل ۱۰ ساله است، تا تولید کنندگان بزرگ داخلی بتوانند بدون آسیب به نظام تقاضا در بازار داخل، مشکل تامین مواد اولیه خود را بصورت اساسی و همیشگی حل کنند.. وی افزود: شکی نیست که چرخ تولید باید بچرخد و همه ارکان زنجیره تولید فولاد باید در این چرخه با توجه به درجه ارزش واهمیت استراتژیک محصول و به نسبت سرمایه گذاری انجام شده و هزینههای ثابت تولید منتفع شوند و در نهایت بتوانند محصولات فولادی مورد نیاز بازار را تولید و تامین نمایند.
مدیر فرآوری مواد معدنی شرکت فولاد مبارکه گفت: انتظار منطقی آن است که تحلیلگران اقتصادی در بررسی عملکرد هریک از شرکتهای فعال در زنجیره ارزش و تولید فولاد، رسالت هر یک از ارکان زنجیره را به اندازه اعداد و ارقام درآمد و هزینه مندرج در صورتهای مالی مورد توجه قرار دهند و بر این اساس برای مدلهای توسعه کسب و کار بنگاههای صنعتی و معدنی پیشنهاد ارائه نمایند.
وی یاداور شد: بالغ بر ۵۰ درصد هزینههای شرکتهای تولید کننده عمده سنگ آهن دنیا هزینههای مربوط به کشف وتوسعه ذخایر ماده معدنی است (حجم عمده سرمایه گذاریهای آنها متوجه بالادست زنجیره یعنی معدنکاری میشود)، در حالیکه در ایران جهت وحجم عمده سرمایه گذاری معادن بزرگ متوجه پایین دست زنجیره تولید فولاد (ساخت واحدهای فرآوری ثانویه و فولاد سازی) بوده که اصطحکاکهای اقتصادی اخیر بین فولاد سازها و معادن و بحران تامین مواد اولیه را ایجاد کرده است.
فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین فولاد ساز کشور، پارسال تولید حدود ۶.۸ میلیون تن شمش را تحقق بخشید و امسال انتظار میرود با بهره گیری از توانایی شرکتهای دانش بنیان بتوانند به رقم ۶.۹ میلیون تن دستیابند.
منبع: دنیای معدن