به گزارش می متالز، ناصر فغفوری، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان اظهار کرد: ۳۵ ماده معدنی در استان زنجان وجود دارد که از این تعداد ۳۰ ماده معدنی در استان استخراج میشود. استان زنجان توان استخراج انواع مواد معدنی را داشته و نقطه قوت استان زنجان در این بخش قرار گرفتن در مسیر اقتصادی است.
وی، وجود شهرکهای تخصصی مرتبط با صنایع معدنی در استان زنجان را از دیگر مزیتهای این بخش در استان دانست و افزود: قابلیت دسترسی استان به بازارهای عمده معدنی، از دیگر محاسن صنایع معدنی در استان زنجان بهشمار میرود. همچنین مواد معدنی منحصر بفردی در استان وجود دارد، بهطوری که وجود مواد معدنی سیلیس، آهن و آلانیت جزو ظرفیتهای استان زنجان است.
این مسوول ادامه داد: کوچک مقیاس بودن معادن استان زنجان یکی از چالشهای این بخش است که موجب شده فعالیت در این حوزه صرفه اقتصادی لازم را نداشته باشد و باید بهسمت ایجاد شهرکهای مواد معدنی در استان زنجان حرکت کرد. همچنین ریسک بالا برای معدنکاران یکی از مشکلات حوزه معادن در استان زنجان است و باید در این حوزه ورود پیدا کرده و از معدنکاران حمایت کرد.
فغفوری تصریح کرد: عدم حمایت کافی و مسائل زیستمحیطی فعالیت معدنی را با مشکل مواجه کرده است و با توجه به رکودی که در بخش مسکن کشور وجود دارد، خروج از رکود در این بخش میتواند فعالیتهای معدنی را کاهش داده و در راستای دریافت تسهیلات نیز باید شرایطی فراهم شود که در این بخش معدنکاران مورد توجه و حمایت قرار گیرند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان با اشاره به اینکه در شهرستانها معدنکاران با مشکلات دیگری نیز مواجه هستند که باید توسط فرمانداریها و بخشداریها ساماندهی شود، خاطرنشان کرد: در برخی مناطق از معدنکاران علاوه بر وظایف قانونی خود درخواستهایی توسط معدنکاران انتظار میرود؛ همچنین آنها باید از حیث فعالیتهای اقتصادی خود در امنیت باشند و این مهم نیازمند همراهی دولت است.