تاریخ: ۰۲ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۲۴
بازدید: ۲۳۶
کد خبر: ۲۶۸۱۱۸
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
دبیر خانه معدن استان کرمانشاه:

تنها ۳۰ درصد قیرطبیعی کرمانشاه فرآوری می‌شود

تنها ۳۰ درصد قیرطبیعی کرمانشاه فرآوری می‌شود
‌می‌متالز - به گفته دبیر خانه معدن استان کرمانشاه، تنها حدود ۳۰ درصد قیرطبیعی کرمانشاه فرآوری شده و مابقی آن خام صادر می‌شود.

به گزارش می‌متالز، عزت‌الله حاصلی، کرمانشاه را غنی‌ترین استان کشور از نظر ذخایر قیرطبیعی (بیتومین) دانست و عنوان کرد: ۷۵ درصد از ذخایر قیرطبیعی ایران در استان کرمانشاه واقع شده است.

وی با اشاره به وضعیت معادن قیر طبیعی استان کرمانشاه، افزود: از ۲۸ فقره پروانه بهره‌برداری معدن بیتومین که عمدتا در شهر‌های گیلان‌غرب، قصرشیرین و سومار واقع شده، ۱۸ فقره فعال و ۱۰ فقره در حال تجهیز و تمدید پروانه بهره‌برداری می‌باشد.

حاصلی از برداشت سالانه نزدیک به ۱۰۰ هزار تن بیتومین از معادن قیرطبیعی استان خبر داد که رقم قابل توجهی است.

دبیر خانه معدن استان کرمانشاه قیرطبیعی را ماده معدنی بسیار با ارزش برشمرد که فرآوری آن می‌تواند ارزش افزوده بسیار فراوانی را به همراه داشته باشد و تاکید کرد: به دلیل نبود صنایع تبدیلی در استان، حدود ۳۰ درصد این محصول در کرمانشاه دانه‌بندی شده و آن هم برای ایزوگام استفاده می‌شود و مابقی آن به صورت خام به خارج از کشور صادر شده و بعد از فرآوری با قیمت‌های بالا به کشور باز می‌گردد.

حاصلی معتقد است، در صورت احداث واحد فرآوری قیرطبیعی در استان هم جلوی خام فروشی این محصول گرفته می‌شود، هم اشتغالزایی و ارزش افزوده به همراه دارد و هم از واردات برخی محصولات مرتبط با قیرطبیعی بی نیاز خواهیم شد.

دبیر خانه معدن استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: با عنایت به شعار سال می‌توان از شرکت‌های دانش بنیان که در این زمینه فعالیت دارند، جهت فرآوری قیرطبیعی استفاده کرد.

وی به کاربرد‌های بیتومین هم اشاره کرد که شامل کک سازی و سوخت، لاستیک سازی، ساخت پوشش لوله‌های نفت، جوهر پرینتر و ... است و یادآور شد: از قیرطبیعی چندین محصول با ارزش افزوده فراوان به دست می‌آید.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده