تاریخ: ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۱۴
بازدید: ۱۱۸
کد خبر: ۲۶۸۹۶۸
سرویس خبر : آهن و فولاد

ذره بین مجلس روی حیاط خلوت فولادی ها/ میزان دارایی ایدرو و ایمیدرو شمارش می‌شود

ذره بین مجلس روی حیاط خلوت فولادی ها/ میزان دارایی ایدرو و ایمیدرو شمارش می‌شود
‌می‌متالز - ارکانی، نماینده متقاضی تحقیق و تفحص از شرکت‌های ایمیدرو تصریح کرد: پیرو این تحقیق و تفحص نسبت به حیاط خلوت و تاریکخانه‌ای که در این حوزه وجود دارد روشنگری صورت خواهد گرفت.

به گزارش می‌متالز، نمایندگان روز گذشته با تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت‌های ایمیدرو و ایدرو در حوزه فولاد موافقت کردند.

احسان ارکانی درباره ضرورت تقاضای تحقیق و تفحص از شرکت‌های ایمیدرو و ایدرو در حوزه فولاد به خبرنگار بازار گفت: ایمیدرو یکی از شرکت‌های بزرگ هلدینگ دولتی در بخش معادن بوده و در حوزه‌های مس، سیمان، مواد معدنی فعالیت می‌کند.

وی افزود: براساس چشم انداز پیش بینی شده، این مجموعه باید در سال ۱۴۰۱ به یک مجموعه بزرگ و سازمان توسعه دهنده و تسهیل گر بخش معادن ایران تبدیل می‌شد، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد با این هدف گذاری فاصله زیادی داریم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: براین اساس تقاضای تحقیق و تفحص از ایمیدرو و ایدرو و شرکت‌های تابعه طی ۳ سال اخیر ارائه شده است.

نماینده متقاضی تحقیق و تفحص از شرکت‌های ایمیدرو تصریح کرد: پیرو این تحقیق و تفحص نسبت به حیاط خلوت و تاریکخانه‌ای که در این حوزه وجود دارد روشنگری صورت خواهد گرفت و موضوعاتی مانند میزان دارایی، سود خالص سالانه، میزان فروش، سرمایه گذاری، نحوه انتصابات، نحوه جذب و حتی استخدام در شرکت‌های وابسته مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

همچنین علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری و میاندورود و نایب رییس کمیسیون اجتماعی مجلس و یکی از طراحان اصلی این تحقیق و تفحص پیش‌تر درباره برگزاری جشن پرهزینه و بی‌مورد برای ۲۰ سالگی ایمیدرو گفته بود؛ این جشن در حالی برگزار می‌شود که هم کارگران با مشکلات معیشتی روبرو هستند و هم اینگونه ریخت و پاش‌ها با سیاست‌های خود دولت مغایر است.

اما این پایان کار نبود و کمیسیون اصل نود مجلس هم پیش‌تر رسیدگی به مسائل مربوط به ایدرو و ایمیدرو را در دستور کار داشت.

علی خضریان در همین زمینه گفت: در زمان تأسیس ایدرو و ایمیدرو، اهدافی برای آن‌ها در نظر گرفته شده بود که علی‌رغم گذشت سالیان برخی از این اهداف محقق نشد و این سازمان‌ها نتوانستند آنطور که انتظار می‌رفت کمکی به توسعه صنعت کشور کنند.

وی در ادامه با اشاره به گزارشی که مرکز پژوهش‌های مجلس برای احصای آسیب‌ها در این حوزه ارائه کرده است، اظهار کرد: عدم جهت‌گیری مشخص و ثابت در مواجهه با سازمان‌های توسعه‌ای (ایدرو و ایمیدرو)، ناهماهنگی سازمان‌های بالادستی و نهاد‌های حاکمیتی با سازمان‌های توسعه‌ای که سبب ایجاد بی سروسامانی و تغییر شکل و ماهیت سازمان‌های توسعه‌ای و دوری از اهداف اصلی آن‌ها شده است به‌گونه‌ای که فعالیت این سازمان‌ها بیشتر به صورت بانکداری درآمده است و تورم قوانین در این حوزه که موجب سردرگمی و پیچیدگی‌های فراوان در حوزه اجرا شده است از اهم چالش‌های این دو سازمان بود. این نماینده مردم در مجلس یازدهم در ادامه با بیان اینکه از اهم مشکلات مطرح شده، عدم بازگشت وجوه حاصل از واگذاری سهام شرکت‌ها به سازمان‌های توسعه‌ای پس از خصوصی‌سازی بود، عنوان کرد: برای مثال بعد از خصوصی‌سازی کردن شرکت نی‌شکر هفت تپه که زیرمجموعه ایدرو بوده باید پول آن را به حساب این سازمان توسعه‌ای باز می‌گرداندند، اما نه تنها این پول به حساب آن‌ها نرفت، بلکه وثایق و ضمائم آن‌ها در بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری نیز توقیف شده است. یعنی نه تنها سود نکرده‌اند بلکه مسئولیت مالی هم به گردن آن‌ها افتاد.

وی در ادامه به بخش دیگری از مشکلات ایدرو و ایمیدرو اشاره و بیان کرد: عدم وجود حساب مشخص نزد خزانه‌داری کل کشور برای این سازمان‌ها، در نظر نگرفتن ردیف مستقل و مشخص در بودجه سنواتی برای فهرست اعتبارات مربوط به منابع حاصل از واگذاری‌ها، نادیده گرفتن سهم ایدرو بابت واگذاری سهام شرکت‌های تابعه طی سال‌های ۷۸ تا ۹۲ و محدودیت در دریافت سود از محل سپرده‌ها نیز از جمله مشکلات دیگر این دو سازمان بود.

محور‌های تحقیق و تفحص فوق به شرح زیر است:

۱- رسیدگی به عملکرد ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی

۲- بررسی طرح‌های توسعه‌ای ایمیدرو و دارا بودن یا نبودن توجیه فنی، اقتصادی و کارشناسی این طرح‌ها و همچنین میزان تاثیرگذاری طرح‌های اجراشده تاکنون بر بهره‌وری و سودآوری این شرکت‌ها

۳- بررسی نحوه، علت و شرایط واگذاری کلیه صنایع و معادن وابسته به ایمیدرو به بخش خصوصی و غیردولتی

۴- بررسی میزان انطباق شرایط احراز اعضای هیات مدیره‌ها و مدیران عامل و سایر مدیران در ستاد مرکزی و شرکت‌های ایمیدرو با ضوابط و شرایط عمومی و اختصاصی انتصابات و ارزیابی میزان کارآمدی آنان در راستای اهداف سازمانی

۵- بررسی میزان بهره‌وری نیروی انسانی و نحوه جذب و استخدام در ستاد و کلیه شرکت‌های وابسته به ایمیدرو

۶- تحقیق درخصوص تاثیر و سهم سازمان ایمیدرو و شرکت‌های وابسته در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و جهش تولید

۷- توجه به مناطق محروم، اشتغال‌زایی و پایبندی به حقوق جوامع محلی و حفظ و صیانت از محیط زیست، میراث فرهنگی و منابع تجدیدناپذیر و حقوق نسل‌های آینده از ارزش‌های مصوب سازمان ایمیدرو است. چقدر این ارزش‌ها رعایت شده است؟

۸- دلیل فاصله قیمتی بین قیمت بازار و قیمت کارخانه در صنعت مس و آلومینیوم

۹- نحوه انتصابات بخصوص استفاده از مدیران بازنشسته محکومین اقتصادی

۱۰- رسیدگی به عملکرد ایمیدرو در صدور مجوز به معادن و ایجاد واحد‌های صنایع جواز معدنی

۱۱- رسیدگی به عملکرد ایمیدرو در خصوص چگونگی اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی

۱۲- رسیدگی به عملکرد شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در جهت حفظ و حراست آنومالی‌های مکشوفه شرکت سنگ آهن مرکزی

۱۳- رسیدگی به عملکرد شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در حوزه نحوه واگذاری به بخشی از فعالیت‌های خود به بخش خصوصی

۱۴- رسیدگی به عملکرد ایمیدرو و علی الخصوص شرکت تهیه و تولید مواد معدنی در جهت اجرای صحیح حقوق کاشف معادن وفق مواد ۸ و ۹ قانون.

منبع: تحلیل بازار

عناوین برگزیده