به گزارش می متالز، سازمان بورس و اوراق بهادار، شاپور محمدی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، عصر دیروز در دیدار اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تشریح عملکرد ۳۰ ماهه بازار سرمایه گفت: شاخص کل بورس تهران در بازه زمانی پنجم مردادماه ۱۳۹۵ تا ۲۵ دیماه ۱۳۹۷، حدود ۸۹ هزار و ۹۴۵ واحد معادل ۱۱۹ درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: در این مدت، شاخص کل فرابورس ایران با یک هزار و ۱۸۱ واحد افزایش به عدد یک هزار و ۹۷۸ واحد در ۲۵ دیماه ۱۳۹۷ رسید که رشد ۱۴۸ درصدی را نشان میدهد.
به گفته محمدی، شاخص صنعت و شاخص ۵۰ شرکت فعالتر در این مدت به ترتیب ۱۳۶ و ۱۳۷ درصد بازدهی داشته اند.
وی با بیان اینکه شاخص هم وزن در این مدت ۱۰۹ درصد رشد داشته است، اضافه کرد: رشد همزمان شاخص کل و شاخص هم وزن نشان از آن دارد که بازار سرمایه به طور یکسان رشد کرده و رشد بازار سرمایه مختص به شرکتهای خاصی نبوده است.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه یکی از دلایل رشد قیمتها در بازار سرمایه، رشد نرخ برابری ارزها بود، افزود: البته در این مدت، رشد سکه و دلار در مقایسه با بازار سرمایه بیشتر بوده، اما باید بدانیم که رشد قیمتها در آن بازارها سوداگرانه بوده است.
وی با بیان اینکه بورس و فرابورس همپای هم رشد کرده اند، تصریح کرد: ارزش بازار سهام از چهار هزار و ۳۷۶ هزار میلیارد ریال در پنچم مردادماه ۹۵، به هشت هزار و ۵۶۰ هزار میلیارد ریال در ۲۵ دی سال ۹۷ رسیده که بیانگر ۹۶ درصد رشد است.
محمد اضافه کرد: ارزش بازار صکوک (اوراق بهادار اسلامی) نیز از ۲۱۲ هزار میلیارد ریال در پنجم مردادماه ۹۵، به ۹۲۸ هزار میلیارد ریال در ۲۵ دی سال ۹۷ رسیده است که حکایت از ۳۳۸ درصد رشد دارد. در مجموع ارزش کل بازار سرمایه (سهام و صکوک) در دوره زمانی مورد بررسی با ۱۰۷ درصد رشد همراه بوده است.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه هم اکنون محصولات شیمیایی ۲۵.۴۷ درصد از کل ارزش بازار بورس و فرابورس را به خود اختصاص داده است، ادامه داد: پس از گروه محصولات شیمیایی، به ترتیب گروههای فلزات اساسی با سهم ۱۶.۲۴ درصد، استخراج کانههای فلزی با سهم ۸.۹۷ درصد و گروه فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای با سهم ۸.۶ درصدی در رتبههای دوم تا چهارم قرار دارند.
وی ادامه داد: مجموع تعداد شرکتهای پذیرفته شده در بورس تهران و فرابورس ایران از ۴۰۰ شرکت در پنجم مردادماه ۹۵، به ۴۲۹ شرکت در ۲۵ دی سال ۹۷ افزایش یافته که بیانگر رشد ۷.۳ درصدی است. همچنین تعداد شرکتهای ثبت شده نزد سازمان و پذیرش نشده در فرابورس ایران از ۱۵۴ شرکت در پنجم مردادماه ۹۵ با رشد ۸.۴ درصدی به ۱۶۷ شرکت در ۲۵ دی ماه ۹۷ رسیده است.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: ارزش معاملات در کل بازار اوراق بهادار در دوره ۳۰ ماهه یاد شده، ۶۵ درصد نسبت به دوره ۳۰ ماهه مشابه قبل رشد داشته است.
محمدی اظهار کرد: در بورسهای کالایی نیز ارزش معاملات در این مدت به سه هزار و ۴۵۴ هزار میلیارد ریال رسید که نشان دهنده ۱۶۷ درصد رشد است. ارزش معاملات همه بازارها در دوره ۳۰ ماهه یادشده، ۱۰۸ درصد افزایش داشته است.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه ارزش مجموع تامین مالی صورت گرفته از محل انتشار و عرضه اولیه اوراق بهادار در ۳۰ ماه اخیر، یک میلیون و ۷۷۵ هزار و ۵۹۸ میلیارد ریال است، گفت: این رقم در مقایسه با ابتدای دوره ۹۷ درصد رشد داشته است.
محمدی به عملکرد مثبت صندوقهای سرمایه گذاری اشاره کرد و اظهار داشت: در دوره مورد بررسی، تعداد صندوقهای سرمایهگذاری با ۳۳ درصد رشد از ۱۶۰ به ۲۱۴ صندوق افزایش یافته است.
وی ادامه داد: در این دوره، ارزش صندوقهای سرمایهگذاری با ۷۲ درصد رشد به یک هزار و ۴۷۶ هزار میلیارد ریال رسیده است. همچنین تعداد دارندگان واحدهای سرمایهگذاری در پایان دوره زمانی ۳۰ ماهه منتهی به پایان دیماه ۹۷ با بیش از ۱۰۲ درصد رشد همراه بوده است.
محمدی گفت: کاهش هزینههای معاملاتی، کاهش زمان رسیدگی به شکایات از ۴۶ روز در سال ۹۴ به ۱۰ روز در سال جاری و بازنگری دستورالعمل مرتبط با توقف و بازگشایی نماد در راستای کاهش تعداد و زمان توقف نمادها از جمله اقدامات صورت گرفته در این مدت بوده است.
وی ادامه داد: راه اندازی و توسعه ابزارهای مشتقه و ابزارهای تامین مالی اسلامی، عضویت دائم در کمیسیون بین المللی اوراق بهادار (IOSCO)، عملیاتی کردن «حد اعتباری کارگزاران» در راستای کاهش ریسک در تسویه وجوه معاملات با اتاق پایاپای، پیگیری عرضه کالاهای جدید در بورسهای کالایی، تدوین دستورالعمل و اعطای مجوز تاسیس شرکتهای رتبهبندی اعتباری از دیگر اقداماتی بود که در ۳۰ ماه گذشته در بازار سرمایه اجرایی شد.
بر اساس این گزارش، اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پس از تمدید مدت ریاست شاپور محمدی در سازمان بورس و اوارق بهادار برای ۳۰ ماه دیگر، عصر دیروز (یکشنبه) در محل بورس کالای ایران با وی درباره وضعیت بازار سرمایه دیدار و گفت: وگو کردند.
محمدی پس از آنکه در پنجم مرداد ۱۳۹۵ «محمد فطانت فرد» دومین رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ایران استعفا کرد، جای او را گرفت.
شورای عالی بورس و اوراق بهادار در ۱۸ دی امسال با اتفاق آرا «شاپور محمدی» را برای یک دوره ۳۰ ماه دیگر به عنوان سکاندار بازار سرمایه برگزید.