تاریخ: ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۰:۳۶
بازدید: ۱۹۷
کد خبر: ۲۶۹۳۷۸
سرویس خبر : انرژی

گازپروم اوکراین را برای کاهش جریان گاز روسیه به اتحادیه اروپا مقصر دانست

گازپروم اوکراین را برای کاهش جریان گاز روسیه به اتحادیه اروپا مقصر دانست
‌می‌متالز - غول انرژی روسیه یعنی شرکت گازپروم طی اظهاراتی اعلام کرد که جریان گاز طبیعی این کشور به اتحادیه اروپا که از طریق اوکراین پمپاژ می‌شود، به یک نقطه ورودی باقی‌مانده محدود شده است چرا که کی‌یف از بازگشایی ایستگاه ترانزیتی دوم خودداری می‌کند.

به گزارش می‌متالز، غول انرژی روسیه یعنی شرکت گازپروم روز دوشنبه طی اظهاراتی اعلام کرد که جریان گاز طبیعی این کشور به اتحادیه اروپا که از طریق اوکراین پمپاژ می‌شود، به یک نقطه ورودی باقی‌مانده محدود شده است چرا که کی‌یف از بازگشایی ایستگاه ترانزیتی دوم خودداری می‌کند.

نماینده این شرکت به خبرنگاران گفت: گازپروم گاز روسیه را برای ترانزیت از طریق اوکراین در حجم تایید شده توسط طرف اوکراینی از طریق ایستگاه اندازه گیری گاز سودژا Sudzha به میزان ۴۱.۷ میلیون متر مکعب تا اول اوت تامین کرده است.

وی افزود که درخواست این شرکت برای بازگشایی ایستگاه اندازه گیری گاز سوخرانوفکا SoKhranovka رد شده است.

اوکراین در اوایل ماه مه ترانزیت از طریق ایستگاه سوخرانوفکا را که حدود یک سوم گاز روسیه را از طریق اوکراین به اروپا هدایت می‌کند، به دلیل «تداخل نیرو‌های اشغالگر» تعطیل کرد.

کی‌یف مدعی است که اپراتور ترانزیت گاز GTSOU نمی‌تواند ایستگاه کمپرسور مرزی Novopskov در منطقه لوهانسک را به دلیل عملیات نظامی روسیه کنترل کند و وضعیت را یک فورس ماژور در نظر گرفته است.

با این حال، گازپروم در آن زمان اعلام کرد که هیچ دلیلی برای توقف جریان گاز نمی‌بیند. کی‌یف از شرکت روسی درخواست کرد تا تمام ترانزیت گاز را به ایستگاه پمپاژ Sudzha در منطقه کورسک منتقل کند که گازپروم آن را از نظر فنی غیرممکن می‌خواند و این در خواست را رد کرده است.

در عین حال، روسیه نیز به دلیل نقص در عملکرد یک توربین مجبور به کاهش جریان گاز خود به اروپا از طریق خط لوله نورد استریم ۱ شده است. گازپروم، شرکت آلمانی زیمنس را که این تجهیزات را تولید و نگهداری می‌کند، مقصر دانسته و این شرکت را متهم به عمل نکردن به تعهدات خود کرده است.

کاهش عرضه روسیه به افزایش قیمت گاز در اروپا منجر شده است. در ماه ژوئیه، قرارداد‌های آتی برای تحویل در ماه‌های اوت و سپتامبر در بورس TTF هلند در محدوده ۱۵۳۰-۲۳۸۵ دلار در هر هزار متر مکعب معامله شد.

این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته قیمت نقدی گاز کمتر از ۵۰۰ دلار بود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده