تاریخ: ۰۸ مرداد ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۱:۲۶
بازدید: ۲۰۳
کد خبر: ۲۶۹۶۶۵
سرویس خبر : آهن و فولاد
وحید سیدعلی، مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان:

ثبات؛ شرط اصلی خروج از رکود

ثبات؛ شرط اصلی خروج از رکود
‌می‌متالز - تامین مواد اولیه یکی از چالش‌های اساسی صنعت فولاد به شمار می‌آید که تحقق اهداف پیش‌بینی شده برای این صنعت را با ریسک‌های جدی مواجه می‌سازد. بر این اساس شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان با هدف و ماموریت ارائه خدمات اکتشاف، استخراج، فرآوری، بهره‌برداری و بازرگانی در حوزه صنعت و معدن کشور، با اولویت تامین نیاز‌های گروه فولاد خوزستان توانسته است بازوی کمکی این گروه باشد و تا حدودی دغدغه تامین کنسانتره این شرکت را برطرف کند.

به گزارش می‌متالز، در همین راستا، با وحید سیدعلی، مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان گفت‌وگویی را تدارک دیده ایم که متن کامل آن را در ادامه خواهید خواند:

ایده شکل‌گیری شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان چه بود و این شرکت از چه سالی شروع به فعالیت کرده است؟

تامین مواد اولیه یکی از چالش‌های اساسی صنعت فولاد به شمار می‌آید که تحقق اهداف پیش‌بینی شده برای این صنعت را با ریسک‌های جدی مواجه می‌سازد. به نظر می‌رسد در حال حاضر با چالش تامین مواد اولیه برای فولادسازان کشور و تشدید این بحران برای طرح‌های توسعه‌ای در حال اجرا در آینده روبه‌رو هستیم و علی‌رغم آگاهی نسبی که از این مساله در کشور به وجود آمده، همچنان اقدام چشم‌گیری برای حل مشکلات موجود پیش رو انجام نپذیرفته است. صنعت فولاد در زمره صنایع سنگین و نقش‌آفرین در اقتصاد کشور قرار دارد. این صنعت شاهرگ حیاتی اقتصاد، صنعت، عامل توسعه اشتغال و فرصتی برای توسعه و رشد اقتصادی ایران است.

با توجه به اینکه تامین مواد اولیه، یکی از مسائل مهم در فعالیت و توسعه هر واحد صنعتی و تولیدی در صنعت فولاد به شمار می‌رود، شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان از تاریخ هشتم دی ماه سال ۱۴۰۰، با هدف و ماموریت ارائه خدمات اکتشاف، استخراج، فرآوری، بهره‌برداری و بازرگانی در حوزه صنعت و معدن کشور، با اولویت تامین نیاز‌های گروه فولاد خوزستان تاسیس شده است. این شرکت همچون سایر شرکت‌های فولادی به تامین به موقع مواد اولیه، عدم توازن عرضه و تقاضا در کشور و همچنین با در نظر گرفتن این موضوع که متاسفانه تاکنون در حوزه اکتشاف، اقدامات اثربخشی انجام نگرفته است، از زمان تاسیس خود تاکنون توانسته است بازوی کمکی شرکت فولاد خوزستان باشد و تا حدودی دغدغه تامین کنسانتره این شرکت را نیز برطرف کند.

اصلی‌ترین چالش سرمایه‌گذاری در صنعت فولاد کشور را چه می‌دانید؟

صنعت فولاد در زمره صنایع پر هزینه و سرمایه‌بر است که در چرخه تولید نیازمند منابع مالی قابل توجه و کافی است. بر این اساس، به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت صنایع فولادی، سرمایه در گردش موجود در اختیار شرکت‌ها است، اما متاسفانه در شرایط کنونی اصلی‌ترین چالش سرمایه‌گذاری در صنعت فولاد، تامین سرمایه برای ایجاد و بهبود زیرساخت‌های لازم در بخش‌های زیربنایی، خطوط راه‌آهن و حمل و نقل ریلی و زمینی است که البته لازم به ذکر است که وجود تحریم‌ها و عدم تمایل شرکت‌های خارجی برای تامین سرمایه مورد نیاز، کار را مشکل‌تر کرده است.

عوامل تاثیرگذار بر بازار سنگ‌آهن و کنسانتره چیست؟

با توجه به افق چشم‌انداز ۱۴۰۴ ظرفیت تولید فولاد کشور باید به مرز ۵۵ میلیون تن در سال برسد که این امر نیازمند، تامین مواد اولیه لازم است که در مجموع به رقم حدود ۱۶۸ میلیون تن سنگ‌آهن خام می‌رسد. این حجم عرضه در مقابل افزایش عمق معدنکاری و افزایش هزینه استخراج باعث کاهش نسبت عرضه سنگ‌آهن به تقاضا می‌شود. همین امر در بلندمدت باعث افزایش قیمت سنگ‌آهن و کنسانتره خواهد شد. لازم به یادآوری است که قیمت عرضه و تقاضا، همچون سایر بازار‌های موجود، اصلی‌ترین پارامتر موثر در وضعیت بازار است.

شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان چه رسالتی در تامین کنسانتره و کاهش دغدغه فولادسازان عهده‌دار است؟

با توجه به اینکه شرکت توسعه معادن در خصوص رفع چالش تامین پایدار مواد اولیه شرکت فولاد خوزستان تاسیس شده است، در همین مدت زمان فعالیت، علاوه بر بررسی بیش از ۳۰ محدوده معــدنی در سطح کشور، تکنولوژی‌های نوین جهانی نظیر روشی که بر پایه تبدیل هماتیت به مگنتیت است را در دستور کار خود قرار داده است. همچنین استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی نیز می‌تواند گزینه مناسبی برای افزایش عرضه و ثبات قیمت در بازار باشد.

استراتژی کوتاه‌مدت و بلندمدت این شرکت چیست و در حال حاضر تا چه میزانی تحقق پیدا کرده است؟

استراتژی کوتاه‌مدت این شرکت، تملک پتانسیل‌های معدنی برای تامین مواد اولیه مقرون به صرفه و پایدار مورد نیاز شرکت فولاد خوزستان بود. بر این اساس الگوریتم خریدی مصوب شد که طی آن هر پتانسیل معدنی با در نظر گرفتن همه شرایط، در صورت عبور از این الگوریتم به مالکیت شرکت توسعه معادن در می‌آید. در حال حاضر، دو محدوده برای تملک در مراحل راست‌آزمایی قرار گرفته و در صورت تایید تا پایان سال جاری، بهره‌برداری از آن شروع خواهد شد، همچنین چند محدوده دیگر نیز در حال طی روند الگوریتم هستند.

علاوه بر این که رسالت اصلی شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان، تامین پایدار کل مواد اولیه مورد نیاز شرکت فــولاد خوزستــان است، فعالیت‌های خود را همسو با سایر فعالیت‌های مشابه در بازار‌های ایران و جهان گسترش داده و نقش مهمی را در اقتصاد کشور ایفا می‌کند.

چه چشم‌اندازی برای شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان متصور هستید؟

انتظار می‌رود شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان در سال‌های آتی، شرکتی پیشرو با بالاترین توانایی در ارائه خدمات با کیفیت صنعتی و معدنی مصرفی باشد و با اهداف کلان و برنامه‌هایی همچون بازاریابی و فروش محصولات معدنی در کشور و راه‌اندازی معادن کوچک (ذخایر پنهان) و همچنین خرید سهام و مشارکت در پروژه‌های شرکت‌های بزرگ معدنی بتواند کمک شایانی به صنعت فولاد کشور و منطقه کند.

توسعه معادن کوچک‌مقیاس نیز بخشی از برنامه‌های شرکت توسعه معادن است. از سوی دیگر در زمینه اکتشافات، حضور در پهنه‌های بزرگ معدنی در قالب کنسرسیوم‌های فولادی نیز در دستور کار قرار گرفته است که با توجه به ظرفیت واحد تولیدی، امیدوار هستیم بتوانیم سنگ‌آهن مورد نیاز را تامین کنیم.

راهکار شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان برای خروج از رکود بازار چیست؟

ایجاد ثبات، شاید اولین و مهم‌ترین مساله برای خروج از رکود در بازار باشد. تا هنگامی که بازار به ثبات لازم دست پیدا نکند، سرمایه‌گذاری در آن دارای ریسک بالایی است و سرمایه در گردش به طور چشمگیری کاهش پیدا خواهد کرد. اجرای سیاست‌هایی که به ثبات قیمت در بازار کمک کند نیز تاثیر مستقیمی در خروج بازار از رکود خواهد داشت.

گفتگو: فاطمه یعقوبی‌زاده

منبع: فلزات آنلاین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت