به گزارش میمتالز، آزادسازی سهام عدالت براساس تاکید رهبر انقلاب و سهامدار شدن بیش از ۵۰ میلیون ایرانی باعث شد یکی از اولویتهای تصمیمات اقتصادی در بدنه سیاست گذاران، توجه به بازار سرمایه و سهامداران باشد.
در همین راستا در پی اعتراض گسترده مسئولان و فعالان حاضر در بازار سرمایه نسبت به قیمتگذاری دستوری صنایع، حذف این نوع قیمتگذاری از آغاز به کار دولت سیزدهم در دستور کار تیم اقتصادی قرار گرفت و در اقدام نخست، طرح حذف قیمتگذاری دستوری با عرضه کامل سیمان در بورس کالا، رنگ واقعیت به خود گرفت.
پس از تصمیم دولت مبنی بر عرضه کل سیمان کشور در بورس کالا و شفاف شدن میزان عرضه و تقاضا و تعادل بازار زیر چتر شفاف بازار سرمایه، گام دوم در صنعت فولاد محقق شد. به طوریکه با وجود مقاومتهای مختلف، عرضه کل زنجیره تولید فولاد به سمت بورس کالا هدایت شد که به گواه آمارها با وجود تورم بالای کشور طی یکسال اخیر، اما دو بازاری که عموما با آرامش و تعادل به کار خود ادامه داده اند، سیمان و فولاد بوده است.
در مرحله سوم، طرح حذف قیمت گذاری دستوری در اقتصاد کشور را میتوان به صنعت خودرو اختصاص داد، جایی که طبق اطلاعیه رسمی بورس کالای ایران و بعد از تصویب طرح عرضه خودرو در بورس کالا از سوی شورای رقابت، قرار است دو هفته دیگر نخستین عرضه رسمی خودرو عملیاتی شود.
بسیاری از کارشناسان اقتصادی در این زمینه اعلام کرده اند، اگر دستگاههای مرتبط با صنعت خودرو حامی واقعی عرضه خودرو در بورس کالا باشند و این اقدام به طور مستمر انجام شود، احیای این صنعت نیاز به زمان زیادی نخواهد داشت، چراکه واقعی شدن قیمت خودرو در تقابل عرضه و تقاضا به تنهایی چند مزیت بزرگ را برای اقتصاد و مشخصا صنعت خودرو در پی دارد.
با این تفاسیر تاکیدات کارشناسان اقتصادی بر لزوم حمایت همه جانبه از شفافیت بازار خودرو در بورس کالاست که البته با توجه به سنگ اندازیهایی که در طرحهای قبلی حذف قیمت گذاری دستوری طی سالیان گذشته و اجرای آن در بازار سیمان و فولاد در این اواخر، بعید نیست که کماکان شاهد مقاومتهایی از سوی دلالان بازار خودرو که سود آنها ناشی از غیرشفاف ماندن بازار است، باشیم.
در پایان اینکه اعلام رسمی خبر عرضه خودرو در بورس کالا از سوی گروه بهمن، اعلام آمادگی گروه خودروسازی سایپا برای عرضه و آغاز اقدامات گروه خودروسازی ایران خودرو برای پذیرش محصولهایش در بورس کالا همگی نوید روزهای روشنی را برای صنعت خودرو و بازار سرمایه میدهد که گواه آن، سبز پوشی گروه خودرو و کلیت بازار سهام در روز جاری است.
پرسش مهم این روزها این است که چگونه باید از بورس کالا خودرو خرید. برای پاسخ به این پرسش باید بدونیم که خرید خودرو از بورس کالا ساده است و میشود با چند اقدام بدون دردسر خودرو مورد نظر خودمان از بورس کالا خریداری کنیم.
متقاضیان برای خرید خودرو در بورس کالا پس از آنکه در سامانه سجام ثبت نام کرده و احراز هویت شدند، باید نسبت به اخذ کد معاملات بورس کالا اقدام کنند.
نحوه اخذ کد بورس کالا نیز به این شکل است که متقاضیان علاوه بر اینکه میتوانند به صورت حضوری به یکی از کارگزاران مجاز بورس کالا مراجعه کنند، میتوانند از طریق سامانههای صدور کد الکترونیکی بورس کالا در سایت یکی از شرکتهای کارگزاری درخواست خود را ثبت کنند.
مرحله بعدی، گشایش حساب وکالتی در یکی از بانکهای عامل است. حساب وکالتی حسابی است که به بورس کالا این امکان را میدهد که پس از آنکه خریدار در فرآیند معامله شرکت کرده و کالا را خریداری کرد، بتواند از آن حساب برداشت کند و به این ترتیب مراحل تسویه انجام شود.
خریداران باید توجه کنند که برای خرید خودرو، قیمت پایه خودرو (براساس اعلام بورس کالا) در حساب وکالتی آنها موجود باشد و نکته بعدی این است که خریداران باید در زمان ثبت سفارش مبلغ پیشنهادی خود را به کارگزاران اعلام کنند.
همچنین پس از انجام فرآیند حراج و نهایی شدن خریدار، یکسری هزینههای عوارض، شماره گذاری و هوشمندسازی کارت خودرو که در اطلاعیه عرضه به آن اشاره شده لحاظ میشود و مالیات بر ارزش افزوده نیز بر مبنای قیمت نهایی خودرو باید پرداخت شود.
در پایان اینکه در این مرحله از عرضه خودرو در بورس کالا هر کد ملی صرفاً مجاز به ثبت سفارش روی یکی از کدهای عرضه شده است و صدور سند و شماره گذاری نیز تنها به اسم خریدار خواهد بود. ۶۰۰ دستگاه خودرو فیدلیتی و دیگنیتی گروه بهمن در تاریخ ۲۶ مرداد در بورس کالا عرضه میشود.
منبع: کالاخبر