تاریخ: ۲۳ شهريور ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۴۹
بازدید: ۲۱۰
کد خبر: ۲۷۴۳۵۶
سرویس خبر : انرژی
با راه اندازی دیگ شماره ۴ نیروگاه مرکزی ذوب آهن اصفهان

صرفه جویی ۲۳۴ میلیارد تومانی، افزایش تولید برق ۵ مگاواتی و کاهش مصرف گاز طبیعی ۳۰ میلیون متر مکعبی به ثمر نشست

صرفه جویی ۲۳۴ میلیارد تومانی، افزایش تولید برق ۵ مگاواتی و کاهش مصرف گاز طبیعی ۳۰ میلیون متر مکعبی به ثمر نشست
‌می‌متالز - محمدرضا امین صبوری مدیر مهندسی تولید و توزیع برق ذوب آهن اصفهان در خصوص روند بازسازی دیگ بخار شماره ۴ نیروگاه مرکزی شرکت به خبرنگار ما گفت: این نیروگاه به عنوان یک از اصلی‌ترین واحد‌های پشتیبانی کارخانه وظیفه تولید هوای دمشی کوره‌های بلند۲،۱و۳ تامین کننده ۵۰ تن بر ساعت بخار VD، ۲۵ تن بر ساعت بخار واحد کک سازی، تامین حداقل ۲۰۰ ton/h آب دیگ‌های اتیلیزاتور از طریق تصفیه خانه شیمیایی، تامین آب گرم شبکه شوفاژ و بخار شبکه ۱۰ اتمسفرکارخانه و همچنین تولید حداکثر ۲۴ مگاوات برق را به عهده دارد.

به گزارش می‌متالز، وی با اشاره به اینکه در این نیروگاه چهار دستگاه دیگ (بویلر) بخار در قسمت قدیم و دو بویلر در قسمت توازن در حال کار می‌باشند، افزود: با توجه به شرایط خاص و نیاز به بازسازی بویلر‌ها به دلیل فرسودگی، دیگ بخار شماره ۴ در سال ۹۸ جهت بازسازی از مدار خارج شد و سایر دیگ‌های توازن جبران کمبود تولید بخار را داشتند و پس از انجام بازسازی، اسفندماه سال گذشته راه اندازی شد و در مدار قرار گرفت.

صرفه جویی ۲۳۴ میلیارد تومانی و افزایش تولید برق ۵ مگاواتی، ثمره بازسازی داخلی در ذوب آهن اصفهان

مدیر مهندسی تولید و توزیع برق شرکت در پاسخ به این سوال که میزان صرفه اقتصادی این بازسازی که توسط شرکت مهندسی و پویش ساخت انجام شده چه میزان بوده است؟ چنین گفت: علاوه بر افزایش ضریب اطمینان در نیروگاه، سالانه حداقل ۲۳۴ میلیارد تومان صرفه جویی از مسیر این بازسازی برای ذوب آهن اصفهان حاصل می‌شود و همچنین با توجه به طراحی و اهمیت استراتژیک و حیاتی این راه اندازی، تولید برق کارخانه حداقل ۵ مگاوات در ساعت افزایش می‌یابد.

راه اندازی دیگ شماره چهار، سالیانه مصرف گاز طبیعی کارخانه را ۳۰ میلیون متر مکعب کاهش می‌دهد

امین صبوری خاطر نشان کرد: این بازسازی در انواع انرژی‌های مورد نیاز خط تولید شرکت نیز صرفه جویی خوبی رقم زده است، به عنوان مثال امکان برداشت گاز‌های فرآیندی بیشتر شده و در نتیجه میزان مصرف گاز طبیعی کاهش یافته است که این دستاورد، سالانه حدود ۹۰ میلیارد تومان صرفه جویی در این بخش برای کارخانه ایجاد می‌کند و همچنین تناژ تولید بخار نسبت به قبل افزایش قابل توجهی می‌یابد.

این مقام مسوول فرآیند بازسازی را چنین تشریح کرد: الف) مکانیک:تخریب و بازسازی حدود ton ۳۵۰ نسوز شامل: (آجر و جرم مربوط به سطوح حرارتی و کانال ها)، دمونتاژ و مونتاژ بیش از m²، ۱۰۰۰ عایق پشم سنگ و پوشش با ورق گالوانیزه، دمونتاژ و مونتاژ سطوح حرارتی شامل (واتروال ها، اکونومایزر، سوپرهیتر‌ها و...) و لوله‌های گاز، کانال‌ها و ... حدود ton ۱۵۰، دمونتاژ مشعل‌های قدیمی و ساخت مشعل‌های جدید که برای اولین بار در ذوب آهن توسط مهندسی نت مکانیک ساخته شد و دمونتاژ قطعات داخل درام و ساخت قطعات جدید برای اولین بار در ذوب آهن. ب) برق و اتوماسیون: تعویض تابلو‌های تجهیزات برق و اتوماسیون مربوط به آب و بخار و گاز در داخل کارگاه، نوسازی کابل‌های برق و اتوماسیون و سینی گذاری جدید، نصب الکتروموتور‌ها و شیرفلکه‌های جدید توسط برق و اتوماسیون، بازسازی میز‌های اپراتوری اتاق فرمان و به روز شدن تجهیزات اتوماسیون برای کنترل اتوماتیک دیگ بخار. ج) شیمی: قلیاشویی و اسید شویی سطوح حرارتی و انجام عملیات پسیو لوله‌های حرارتی.

امیر ایرانپور مدیرعامل شرکت مهندسی و پویش ساخت ذوب آهن نیز در ادامه گفت: این پروژه با توجه به شرایط ویژه آن و تجربیات قبلی در انجام پروژه‌ها به این شرکت واگذار گردید. با عنایت به عدم وجود نقشه‌های دقیق بخشی از فعالیت ما به انجام بازطراحی و تهیه نقشه‌ها اختصاص پیدا نمود و به جهت انجام برخی از فعالیت‌ها به صورت SITE RUN توانستیم در پایان پروژه علاوه بر کسب تجربه کافی در انجام فعالیت‌های نیروگاهی یک FINAL BOOK کامل با تهیه نقشه‌های جدید و تهیه ASBUILT از کار‌های انجام شده به کارخانه تحویل دهیم. وی افزود: در قالب این پروژه کلیه تجهیزات قبلی دیگ به طور کامل دمونتاژ شده و انجام فعالیت‌های تاسیساتی، مکانیکی، برق و اتوماسیون بر اساس فعالیت‌های اعلام شده مطابق با قرارداد فیمابین انجام پذیرفت.

مدیرعامل شرکت مهندسی و پویش ساخت ذوب آهن تصریح کرد: در قالب این پروژه ساخت اسکلت فلزی ساختمانی و تجهیزاتی و نیز ساخت تابلو‌های برق در کارگاه‌های در اختیار شرکت انجام پذیرفت و سپس نصب، راه اندازی و تحویل گردید.

محمدرضا امین صبوری مدیر مهندسی تولید و توزیع برق شرکت و امیر ایرانپور مدیرعامل شرکت مهندسی و پویش ساخت ذوب آهن در پایان از پشتیبانی معاون بهره برداری ذوب آهن، پرسنل نیروگاه مرکزی و شرکت مهندسی و پویش ساخت، مدیریت‌های اتوماسیون و ارتباطات، نت مکانیک، نسوز و نت راه و ساختمان، قرارداد‌ها و سایر بخش‌ها که در این زمینه همکاری داشتند، تشکر نمودند.

منبع: دنیای معدن

عناوین برگزیده