تاریخ: ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۲:۰۰
بازدید: ۱۹۷
کد خبر: ۲۷۴۵۶۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
بهبود بازار مسکن اتفاق میافتد

مزیت مهم عرضه املاک در بورس کالا/ امتیاز مثبت بورسی شدن املاک

مزیت مهم عرضه املاک در بورس کالا/ امتیاز مثبت بورسی شدن املاک
‌می‌متالز - بورس کالا بستر مناسبی است که می‌تواند شفافیت و واقعی‌سازی نرخ را به حوزه املاک بازگرداند. در این خصوص سرپرست مدیریت مطالعات اقتصادی و امور بین الملل بورس کالا تاکید دارد که قطعی بودن معامله، مهمترین مزیت معاملات املاک در بورس کالاست. این در حالی است که بیش‌تر کارشناسان هم تاکید دارند که شفافیت امتیاز مثبت عرضه خودرو در بورس کالاست.

به گزارش می‌متالز، ۲۳شهریور دو ملک در بورس کالا عرضه شد و مورد رقابت قرار گرفت و چراغی جدید در این حوزه روشن شود. موضوع عرضه املاک در بورس کالا و راه اندازی تالاری جدا برای آن وعده‌ای بود که پیش از این وزیر اقتصاد مطرح کرده بود.

احسان خاندوزی در این باره گفته بود: پیگیری‌های لازم در حال انجام است، در ماه‌های آینده تالار املاک و مستغلات راه اندازی می‌شود که این امر می‌تواند توزیع رانت در اقتصاد را کاهش دهد و زمینه را برای نوع دیگری از تعاملات اقتصادی ایجاد کند لذا مولد سازی دارایی‌های دولت در حال انجام است و تا پایان امسال رسما کلید زده می‌شود.

در همین حال رئیس اداره ناظران امور تالار‌های بورس کالا نیز در خصوص جزئیات عرضه املاک در بورس کالا مواردی را بیان کرد.

حمید رضا رحمنی گفته بود: دو ملک شهرداری در تالار املاک و مستغلات عرضه شد. دو ملک یکی ۱۰۵ متر و دیگری ۱۶۰ متر در منطقه سعادت آباد بودند که خریداران با قیمت پایه ۹ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان و ۱۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به رقابت پرداختند. در عرضه اولیه ملک اول، سه تقاضا باهم رقابت داشتند که پس از ۴۰ دقیقه این ملک با ۱۴ درصد رشد نسبت به قیمت پایه رقابت شد و با قیمت ۱۰ میلیارد و ۳۸۰ میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت.

او می‌گوید: در خصوص ملک بزرگتر نیز ۴ تقاضا وجود داشت که با توجه به رقابت ۴۰ دقیقه‌ای نرخ آن ۲۲.۴۲ درصد داشت و در نهایت به قیمت ۲۰ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان مورد رقابت قرار گرفت و در فرآیند حراج طی یک رقابت شفاف قیمت‌های واقعی نسبت به منطقه تعیین شد.

مزیت مهم عرضه املاک در بورس کالا

پیش از این نیز معین محمدی پور، سرپرست مدیریت مطالعات اقتصادی و امور بین الملل بورس کالا در خصوص عرضه املاک در بورس کالا و مزیت‌های آن به مواردی اشاره کرده بود.

محمدی پور گفت: شاید بتوان گفت مهمترین مزیت معاملات املاک در بورس کالا قطعی بودن معامله است. به این معنا که زمانی که ملک مربوطه بر تابلوی بورس کالا قرار می‌گیرد، یعنی تمام بررسی‌ها و ارزیابی‌های لازم توسط نهاد عرضه‌کننده انجام شده است.

به گفته او تمامی فرآیند‌های بوروکراتیک داخلی نهاد‌های دولتی و عمومی طی شده است و خریدار می‌تواند اطمینان خاطر داشته باشد که برنده شدن در حراج به معنای تحویل گرفتن قطعی ملک است. تضامینی هم که ذکر شد، در همین راستا حائز اهمیت هستند.

سرپرست مدیریت مطالعات اقتصادی و امور بین الملل بورس کالا می‌گوید: به این صورت که اجرای تعهدات هر دو طرف معامله از طریق همین مبالغ تودیع شده از طرف بورس کالا تضمین می‌شود. در قرارداد‌های فی‌مابین طرفین در خارج از بورس کالا چنین تضمین تعهداتی وجود ندارد.

محمدی تصریح کرد: علاوه بر این بورس کالا به صورت رسمی تمامی اطلاعات مربوط به ملک، عرضه کننده و نحوه تسویه را پیش از عرضه منتشر کرده و به اطلاع عموم می‌رساند، همین موضوع خود باعث می‌شود که تنها عرضه‌کنندگان و خریدارانی که قصد جدی انجام معامله را دارند وارد این بازار بشوند. این انتشار اطلاعات از جنبه‌های دیگری نیز حائز اهمیت است. به این معنا که باعث می‌شود متقاضیان به دور از ابهام و با علم به تمامی شرایط معامله اقدام به خرید کنند.

امتیاز مثبت عرضه املاک در بورس کالا

در خصوص عرضه املاک در بورس کالا یک کارشناس حوزه بورس کالا نیز با تاکید بر شفافیت از دیگر مزیت‌های آن گفت.

مهدی بیات منش گفت:عرضه املاک در بورس کالا تیتری با رنگ‌های متنوع است. این تیتر می‌تواند به عنوان یک پروژه بسیار کلان و ملی با مشارکت دامنه بسیار وسیعی از آحاد جامعه در عرضه و تقاضا با نگاه برد-برد برنامه ریزی شود. املاک هم می‌تواند از نگاه ارزش سرمایه گذاری شامل املاک بنجل یا ممتاز و طیفی از بنجل تا ممتاز طبقه بندی شود. رونق و رکود بازار املاک و مستغلات در ایران تابع متغیر‌های خاص و تعریف شده خود است.

بیات منش گفت: بورس کالا یک بازار و بستر مناسب است که با ایجاد شرایط ابزاری لازم و تمهید نقدینگی مورد نیاز و کافی از توانمندی مدیریت معاملات املاک چه در نگاه دولتی و محدود و چه در نگاه ملی، فارغ از تغییرات منفی در اقتصاد کلان، می‌تواند شفافیت و واقعی سازی نرخ را به حوزه املاک باز گرداند کاری که در گذشته در حوزه‌های مختلف مانند سیمان رقم زد.

او می‌گوید: نکته مهم این که باید هدف بورس کالا بازار سازی و رونق بخشی به معاملات املاک با مشارکت بخش خصوصی والبته اخذ امکانات لازم از دولت باشد. علاوه بر این، باید در شرایط فعلی مسئولان بورس کالا نیز دقت و نظارت خود را با توجه به شرایط این حوزه افزایش دهند که عرضه املاک در بورس کالا موثر واقع شود.

حالا که پای عرضه املاک در بورس کالا باز شده است باید چشم انتظار تحقق وعده وزیر اقتصاد در خصوص راه اندازی تالار املاک و مستغلات در بورس کالا باشیم شاید که به گفته کارشناسان این حوزه، شفافیت بورس کالا بتواند وضعیت حوزه مسکن را اندکی بهبود بخشد.

منبع: کالاخبر

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
پرطرفدارترین عناوین