تاریخ: ۲۸ شهريور ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۵۲
بازدید: ۱۵۴
کد خبر: ۲۷۴۵۶۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و هماهنگی امور اقتصادی شهرداری تهران:

همکاری شهرداری با بورس کالا در ۵ فاز اجرایی می‌شود

همکاری شهرداری با بورس کالا در ۵ فاز اجرایی می‌شود
‌می‌متالز - مدیرکل دفتر برنامه ریزی و هماهنگی امور اقتصادی شهرداری تهران گفت: همکاری شهرداری با بورس کالا و به نوعی استفاده از ظرفیت‌های این بورس در ۵ فاز اجرایی می‌شود؛ به طوریکه شهرداری قصد دارد در استمرار عرضه املاک، خرید مواد مورد نیازش از بورس کالا، تنوع عرضه املاک به تجاری و اداری، ورود به صندوق املاک و مستغلات و بهره گیری از ابزار‌های مالی همچون مشتقه، همکاری هایش را با بورس کالا توسعه دهد.

به گزارش می‌متالز، عماد الدین سخایی، مدیرکل دفتر برنامه ریزی و هماهنگی امور اقتصادی شهرداری تهران در خصوص عرضه املاک شهرداری در بورس کالا گفت: مصوبه‌های سال ۹۹ شورای عالی بورس در خصوص تشکیل بورس املاک ذیل بورس کلا اقدام مثبتی بود، اما این مصوبه به یک بازیگر اصلی و موثری نیاز داشت تا بتواند وارد این بازار شود وعرضه‌های مستمری انجام دهد.

وی با بیان اینکه دستگاه‌های دولتی و نهاد‌های عمومی غیردولتی معمولا در مقابل تغییرات و استفاده از ابزار‌های نوین، مقاومت می‌کنند، تصریح کرد: با عرضه املاک شهرداری در بورس کالا، سایردستگاه‌های مرتبط و موثر در عرضه املاک نیز راغب می‌شوند که در این ظرفیت شفاف استفاده کنند؛ نکته مهم این است که برخی از نهاد‌ها دارای ملک در کشور، دارای صاحبان سهام هستند که استقبال این نهاد‌ها به عرضه املاک در بورس کالا به شفافیت در صورت‌های مالی این نوع موسسات و نهاد‌ها کمک شایانی می‌کند.

وی در خصوص برنامه آینده شهرداری برای استفاده از سازوکار بورس کالا گفت: شهرداری قرار است در چند فاز عرضه املاک در بورس کالا و سایر اقدامات را ساماندهی کند اول این که در عرضه املاک استمرار داشته باشد و همچنین بتواند املاک را متنوع کرده و املاک تجاری و اداری خود را نیز در بورس کالا عرضه کند. همچنین خرید محصول‌های مورد نیاز در حوزه عمرانی نیز از سوی شهرداری تهران آغاز شده است.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و هماهنگی امور اقتصادی شهرداری تهران ادامه داد: در دوره مدیریت جدید، عزم شهرداری جزم است که بتواند انواع ملک‌های در اختیار خود از جمله تجاری، اداری یا مسکونی را از طریق بورس کالا عرضه کند، در حالی که این رویه در گذشته به شکل فروش به صورت مزایده و تهاتر انجام می‌شد، اما این مسیر برای تحقق شفافیت به سمت بورس کالا تغییر کرده است.

وی تاکید کرد: در گام‌های بعدی که بازار املاک شکل بگیرد، شهرداری تلاش می‌کند بتواند صندوق املاک و مستغلات را نیز راه اندازی کند که نوعی مولد سازی اموال و دارایی برای مردم شهر صورت بگیرد و در فاز‌های بعدی به سمت استفاده از ابزار‌های نوین و ابزار‌های مشتقه بازار املاک نیز حرکت می‌کند.

سخایی با بیان اینکه چشم انداز مثبتی برای عرضه املاک در بورس کالا وجود دارد، تصریح کرد: استفاده از بورس‌های کالایی در همه نوع کالا‌ها و استفاده از ابزار‌های مالی، رویدادی تجربه شده و کارآمد برای ایجاد شفافیت در بازار‌ها است لذا امیدواریم بتوانیم با عرضه مستمر املاک در بورس کالا به رشد رقابت و شفافیت در این نوع معاملات کمک کنیم.

وی در پایان گفت: بورس کالا طی این سال‌ها در سایر کالا‌ها همچون فلزات و پتروشیمی به مرجع قیمتی تبدیل شده که این رویه به طور همزمان به نفع مصرف کنندگان و تولید کنندگان بوده است، شاید عرضه‌های مستمر املاک در مناطق مختلف از سوی شهرداری و سایر نهاد‌ها نیز بتوانند به مرور تابلوی بورس کالا را در روند کشف قیمت‌ها در بازار اثرگذار کند.

منبع: کالاخبر

عناوین برگزیده