به گزارش میمتالز، غلامحسین حسینی نیا، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، با اشاره به گزارش مجمع جهانی اقتصاد اظهار داشت: آینده کار نشان دهنده وجود تقاضا برای طیف گستردهای از مهارتهای منطبق با فرصتهای حرفهای است که نه تنها شامل مهارتهای فنی آینده ساز بلکه مهارتهای تخصصی صنعتی و مهارتهای اصلی تجارت نیز است.
وی افزود: هفت خوشه حرفهای در حال ظهور و ۹۶ شغل آینده در آنها هست که در کل از لحاظ میزان رشد فردی و مقیاس فرصتهای شغلی ارائه شده متفاوت هستند.
معاون وزیر کار تصریح کرد: تقاضا برای دو عامل «دیجیتال» و «انسانی» محرک رشد در حرفههای آینده است و هفت خوشه حرفهای اصلی به طور پیاپی و پشت سر هم ظاهر میشوند.
وی ادامه داد: از سویی، این خوشهها نشان دهنده پذیرش فناوریهای جدید هستند، یعنی افزایش تقاضای و توسعه مشاغل اقتصاد سبز، نقشهای مهم اقتصاد داده و هوش مصنوعی و همچنین نقشهای جدید در مهندسی، رایانش ابری و توسعه محصولات از سوی دیگر، حرفههای نوظهور نشان دهنده اهمیت متداوم تعامل انسانی در اقتصاد جدید نیز هستند و باعث افزایش تقاضای مشاغل اقتصاد مراقبت میشوند، یعنی بر بازاریابی، فروش و تولید محتوا، و همچنین بر مردم و فرهنگ تأثیر مهمی دارند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای با بیان اینکه "سه عامل نیروی انسانی، فناوری و بنگاههای دانش بنیان محرک موتور اقتصادی کشور هستند"، افزود: بدون این سه عامل، رشد چشمگیری در جامعه پدیدار نخواهد شد و در این راستا سازمان آموزش فنی و حرفهای شناسایی، تدوین استانداردهای بینالمللی و ارائه آموزشهای مشاغل دانش بنیان را با همکاری پیشکسوتان و صاحبان ایده به عنوان رویکردهای نوین در دستور کار خود قرار داده است.
وی افزود: شأن و منزلت اجتماعی مهارت و شغل در جامعه رو به افزایش است و به جوانان و فارغ التحصیلان پیشنهاد میکنم تا با مهارت افزایی و توسعه مهارتهای مرتبط با رشته خود به دنبال اشتغال در شرکتهای دانش بنیان و راه اندازی کسب و کار خصوصی باشند.
منبع: خبرگزاری تسنیم