تاریخ: ۱۹ مهر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۱:۱۳
بازدید: ۱۷۲
کد خبر: ۲۷۶۴۵۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

ضرورت راه‌اندازی آموزشگاه‌های جوارکارگاهی برای کاهش نرخ بیکاری

ضرورت راه‌اندازی آموزشگاه‌های جوارکارگاهی برای کاهش نرخ بیکاری
‌می‌متالز - معاون وزیرکار بر ضرورت راه اندازی آموزشگاه‌های جوارگارگاهی برای کاهش نرخ بیکاری در کشور تأکید کرد.

به گزارش می‌متالز، مطابق آخرین گزارش‌های مرکز آمار ایران استان هرمزگان با ۲۲.۶ درصد در صدر بیکارترین استان کشور قرار دارد.

یکی از نیاز‌ها برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال مهارت افزایی در حوزه مشاغل مختلف و تخصصی است.

علی حسین رعیتی فرد، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفر به استان هرمزگان بیان کرده است که استان هرمزگان نیازمند مهارت افزایی در حوزه مشاغل تخصصی است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه با مدیرعامل منطقه آزاد، امام جمعه شیعه و اهل سنت قشم، بر کمبود نیروی متخصص و ماهر در استان هرمزگان تأکید کرد و بیان داشت: باتوجه به احداث صنایع بزرگ و سنگین در این استان، نیرو‌های جوان و جویای کار، نیازمند مهارت افزایی و دانش‌اندوزی هستند.

وی راه‌اندازی آموزشگاه‌های جوار کارگاهی را باهدف تأمین نیروی متخصص و مهارتی یک راهکار مناسب برای حل این بحران دانست و افزود: باید در حوزه پرورش نیرو برای آینده استان سرمایه‌گذاری کرد.

به گفته رعیتی فرد، برقراری تعادل بین کارفرما و کارگر به‌عنوان شرکای اجتماعی دولت، یکی از عمده‌ترین عملکرد‌های این وزارتخانه بوده و توسعه تعاونی‌ها نیز در دستور کار است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین با اشاره به تفاهم‌نامه منعقدشده با دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور، برای آموزش افراد و کمک به بازرسان کار مستقر در مناطق آزاد اعلام آمادگی کرد و تأکید داشت: استفاده از نیرو‌های کار غیرمجاز می‌تواند به پرداخت جریمه‌های نقدی سنگین و درنهایت، پلمب کارگاه‌های تولیدی منجر شود.

توسعه مهارت آموزی وبه روز رسانی مهارت شاغلین در دستور کار

غلامحسین حسینی نیا، رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با اشاره به نقش مهم اصناف در آموزش مستقیم محیط واقعی کار، گفت: ما آموزش و ارتقای مهارت نیروی کار را در مراکز جوار و بین کارگاهی دنبال می‌کنیم و تا ابتدای دولت سیزدهم ۵۴۷ مرکز جوار کارگاهی داشتیم، اما حالا این رقم به ۲ هزار و ۲۰۰ واحد رسیده و امید ما این است که هر کارخانه یک مرکز جوار کارگاهی داشته باشد همچنین به دنبال کیفیت افزایی این مراکز نیز هستیم.

وی گفت: مراکز جوار کارگاهی از لحاظ تجهیزات آموزشی، مستقل از جریان خط تولید است، ولی مرکز آموزش بین کارگاهی در بین دو واحد تولیدی، به‌منظور آموزش مهارت‌های شغلی توسط صنایع بزرگ ایجاد می‌شود. مراکز آموزش جوار کارگاهی تحت نظارت کارخانه و در قالب استاندارد‌های مهارت‌آموزشی سازمان فعالیت می‌کنند.

حسینی نیا توسعه مهارت‌آموزی در صنایع و بنگاه‌های اقتصادی و بروز رسانی مهارت شاغلین را از اهداف برجسته این طرح برشمرد و افزود: بیش از ۶ میلیون و ۸۶۸ هزار نفر از اول مرداد سال گذشته تا اول مرداد امسال آموزش‌های مهارتی را در مراکز بین کارگاهی و جوار کارگاهی کسب کردند که در این زمینه رشد ۱۵۲ درصدی داشته‌ایم.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور هدف مراکز بین کارگاهی و جوار کارگاهی را توانمندسازی افراد، یعنی کارگران و تکنسین‌ها برای افزایش بهره وری برشمرد و گفت: آموزش فنی و حرفه‌ای یعنی مرتبط کردن آموزش با دنیای کار و در این شرایط اگر بخواهیم از آموزش کارگران و کارکنان، به عنوان رکن بهره وری در سازمان‌ها و اصناف کمک بگیریم، باید موضوع آموزش کارگاهی را جدی گرفته و برای آن برنامه ریزی داشته باشیم.

حسینی نیا با تأکید بر ضرورت تبدیل مهارت‌آموزی به فرهنگ عمومی و گفتمان غالب در جامعه، افزود: سرمایه‌های انسانی به مدد آموزش توأم با پرورش خواهند توانست توانایی‌های نامحدود خود را در میدان عمل به منصه ظهور برسانند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده