تاریخ: ۱۸ مهر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۲:۳۴
بازدید: ۲۰۳
کد خبر: ۲۷۶۶۲۱
سرویس خبر : محیط زیست
دستاوردی دیگر از پژوهشگران جهاددانشگاهی امیرکبیر؛

دستیابی به دانش تولید فیلتراسیون، دوستدار محیط زیست

دستیابی به دانش تولید فیلتراسیون، دوستدار محیط زیست
‌می‌متالز - پژوهشگران واحد پژوهش جهاددانشگاهی امیرکبیر به منظور کاهش آلودگی‌های محیط زیست کارخانه‌های سیمان و فولاد موفق به بومی سازی دانش تولید فیلتراسیون فیلتر‌های کیسه‌ای شدند؛ این طرح هم اکنون مراحل نهایی خود را سپری می‌کند.

به گزارش می‌متالز، زهرا اسماعیل زاده، کارشناس پژوهش واحد پژوهش جهاددانشگاهی امیرکبیر گفت: در حال حاضر یکی از مهمترین چالش‌هایی که کارخانه‌های تولید سیمان یا فولاد با آن مواجه هستند، آلودگی‌ها و مشکلات محیط زیستی ناشی از گاز‌هایی است که توسط کارخانه‌ها تولید و وارد محیط زیست می‌شود. این مشکل باید از طریق سیستم‌ها برطرف شود. یکی از این سیستم‌ها فیلتراسیون است.

وی افزود: پژوهشگران واحد پژوهش جهاددانشگاهی امیرکبیر برای رفع این مشکل موفق به بومی سازی و تولید فیلتراسیون فیلتر‌های کیسه‌ای شده اند؛ هم اکنون این طرح مراحل نهایی خود را سپری می‌کند.

اسماعیل زاده پیرامون جزئیات این طرح اظهارداشت: این فیلتراسیون از الیاف پارچه شیشه‌ای تهیه شده است. الیاف پارچه شیشه‌ای نیز برای نخستین بار در ایران تولید می‌شود که روی آن‌ها غشایی از "پی تی اف ای" وجود دارد؛ این غشا متخلخل بوده و ابعادش به اندازه‌ای است که می‌تواند ذرات مشکل ساز محیط زیست را جدا کند. این ذرات روی سطح این غشا می‌نشینند و از سیستم هوا خارج و توسط سیال فیلتر می‌شوند.

وی بیان کرد: این سیستم برای کارخانه‌های تولید مواد معدنی، فلزات، زباله سوزی و صنایع سیمان کاربرد دارد. پیش از این چنین سیستم‌هایی از کشور‌های دیگر وارد ایران می‌شد. اصلا چنین سیستمی در ایران تولید نمی‌شد، اما تیم پژوهشی واحد ما برای نخستین بار در ایران موفق به بومی سازی این دانش شده است. اکنون ۶۰ درصد مراحل کار این طرح انجام شده است که اگر به مرحله تولید انبوه برسد، می‌تواند از واردات این محصول جلوگیری و ارزآوری زیادی به همراه داشته باشد.

اسماعیل زاده گفت: ما اکنون در مرحله دستیابی به دانش فنی این محصول هستیم؛ محصولی که در کشور‌های خارجی مانند سوئیس و چین تولید می‌شوند. قطعا کیفیت این محصول با نمونه‌های مشابه خارجی برابری می‌کند. قیمت آن نیز تقریبا ۶۰ درصد کمتر از محصولات وارداتی است.

به گزارش سیناپرس، کارشناس پژوهش واحد پژوهش جهاددانشگاهی امیرکبیر به مشکلات اجرایی این طرح اشاره کرد و اظهارداشت: یکی از مشکلات ما برای تولید این محصول، اجازه واردات دستگاهی برای لمینت کردن غشای "پی تی اف ای" بود. تا مدت‌ها به جهاددانشگاهی به عنوان یک مرجع علمی کشور، اجازه ورود این دستگاه داده نمی‌شد. پس از گذشت ۴ الی ۵ ماه ما توانستیم این مانع را برطرف کنیم. چنین مشکلاتی در اجرای روند کاری مان تاخیر به وجود می‌آورد بنابراین از دولت توقع حمایت بیشتری در این زمینه داریم.

منبع: جهاددانشگاهی

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده