تاریخ: ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۳:۴۰
بازدید: ۲۱۰
کد خبر: ۲۷۷۴۴
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس کمیسیون تلفیق خبرداد

معافیت مالیاتی حقوق به ۲.۷ یا ۳ میلیون تومان افزایش می‌یابد/منفعت ارز ترجیحی به مردم نرسید

می متالز - رئیس کمیسیون تلفیق با اشاره به اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی گفت: افزایش قیمت این کالاها تا 50 درصد است و این به معنای آن است کسانی که این ارز را دریافت کرده اند نفع آن را برده اند اما مردم فشار آن را تحمل کرده اند.
معافیت مالیاتی حقوق به ۲.۷ یا ۳ میلیون تومان افزایش می‌یابد/منفعت ارز ترجیحی به مردم نرسید

به گزارش می متالز به نقل از خبرگزاری صدا وسیما، غلامرضا تاجگردون با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه بودجه شامل دو بخش شرکت ها و موسسات و بودجه عمومی دولت است، افزود: بر اساس لایحه بودجه سال 98، بودجه عمومی دولت در سناریوی نخست با فروش روزانه یک و نیم میلیون بشکه نفت به قیمت هر بشکه 54 دلار و درآمد 407 هزار میلیارد تومان و سناریوی دوم با فرض فروش نفت به قیمت بالاتر و درآمد 447 هزار میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: از این مبلغ حدود 150 هزار میلیارد تومان پول نفت و حدود 150 هزار میلیارد تومان مالیات و گمرک و 50 هزار میلیارد تومان سایر درآمدهای دولت و حدود 50 هزار میلیارد تومان هم از طریق فروش اوراق مشارکت است.

تاجگردون افزود: در صورت افزایش 20 درصدی حقوق کارکنان دولت، از این 407 هزار میلیارد تومان، 310 هزار میلیارد تومان فقط برای پرداخت حقوق و مزایاست. 60 هزار میلیارد تومان هم برای فعالیت های عمرانی و بقیه برای حقوق جاری دستگاه هاست.

وی درباره افزایش 20 درصدی حقوق کارکنان دولت گفت: این را مانند سال 97 به صورت پلکانی تصویب کردیم تا همه با هم برابر نباشند اما امسال دولت برای همه، 20 درصد افزایش حقوق را لحاظ کرده است.

*معافیت مالیاتی حقوق را افزایش می دهیم

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال 98 مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به اینکه نرخ تورم امسال بالاست سعی می کنیم کف معافیت مالیاتی را بالاتر ببریم و حقوق حدود 2 میلیون و 700 هزار یا 3 میلیون تومان را از پرداخت مالیات، معاف کنیم که این موضوع چهارشنبه 10 بهمن تعیین تکلیف می شود.

تاجگردون درباره نرخ حامل های انرژی هم گفت: حدود 900 هزار میلیارد تومان یارانه پنهان وجود دارد که از این میزان یارانه مربوط به انرژی از جمله ، آب، برق، نفت و بنزین و مانند آن تقریباً نزدیک به بودجه کل کشور است که این موضوع منطقی نیست اما نماینده ها و دولت ملاحظه مردم را می کنند.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال 98 مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بیش از 90 هزار میلیارد تومان فرار­ مالیاتی­ داریم، گفت: تکالیفی برای دولت برای وصول این مالیات ها قرار دادیم.

غلامرضا تاجگردون در ادامه سخنان خود در­ برنامه گفتگوی ویژه خبری با بیان اینکه دولت و مجلس در پی افزایش نرخ مالیات نیستند، افزود: پایه های مالیاتی را باید گسترش دهیم.

وی با اشاره به اینکه فرار مالیاتی در کشورمان بسیار بالاست، ادامه داد: گروه گسترده معافیت های مالیاتی داریم که باید پالایش شود. لیستی را در حدود 200 تا 300 مورد در این زمینه تهیه کردیم تا دولت، آن ها را پالایش کند. این کار برای اصلاح ساختاری بودجه لازم است.

تاجگردون با بیان اینکه­ در سال آینده 21 میلیارد دلار درآمد نفتی داریم افزود: دولت می خواهد 14 میلیارد دلار آن را با نرخ 4 هزار و 200 تومانی به کالاهای اساسی­ اختصاص دهد و از این میزان حدود 6 میلیارد دلار فقط برای دارو و روغن اختصاص می یابد، اما با این حال تورم و افزایش قیمت این کالاها تا 50 درصد است و این به معنای آن است کسانی که این ارز را دریافت کرده اند نفع آن را برده اند اما مردم فشار آن را تحمل کرده اند.

*برای تسویه بدهی های دولت نباید منتظر فروش نفت باشیم

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بدهی های دولت حدود 282 هزار میلیارد تومان است و مطالبات او هم حدود 139 هزار میلیارد تومان است بنابراین خالص بدهی های دولت حدود 142 هزار میلیارد تومان است.

تاجگردون ادامه داد: دولت 79 هزار میلیارد تومان به اشخاص از جمله پیمانکاران و نیروگاه ها بدهکار است و 72 هزار میلیارد تومان به نهادهای عمومی غیر دولتی و 130 هزار میلیارد تومان به بانک ها بدهکار است.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سهم قابل توجهی از این بدهی را باید تهاتر کرد و نباید منتظر فروش نفت برای پرداخت بدهی‌ها باشیم، اضافه کرد: دولت 79 هزار میلیارد تومان از اشخاص و 24 هزار میلیارد تومان از نهادهای عمومی و 34 هزار میلیارد تومان از بانک ها طلب دارد، این ترکیب مجموعه بدهی های حسابرسی شده است.

تاجگردون درباره افزایش وام ازدواج هم گفت: وام ازدواج به 30 میلیون تومان افزایش یافته است و اولویت پرداخت وام‌های قرض‌الحسنه باید به ازدواج باشد و سعی می‌کنیم این وام ها را پرداخت کنیم.

*واگذاری حذف یارانه نقدی پردرآمدها به استانداران، از چاله به چاه افتادن است

رئیس کمیسیون تلفیق مجلس با اشاره به اینکه دولت در بودجه طرحی را مطرح کرد تا سه دهک را استانداران از دریافت یارانه نقدی حذف کند تا صرف کار‌های عمرانی شود گفت: مجلس این طرح را حذف کرد، زیرا از چاله به چاه افتادن است، این موضوع عملیاتی نمی‌شود.

تاجگردون اضافه کرد: به علت محدودیت های تحریمی و نفتی تلاش شد بودجه سال 98 انقباضی تر شود و اینکه اصلاح ساختاری انجام شود اما دولت نتوانست این اصلاح ساختار را انجام دهد.

وی افزود: مجلس سعی می کند بودجه را مردمی تر و به اقشار ضعیف توجه کند.

عناوین برگزیده