به گزارش میمتالز، سید جواد حسینیکیا با تأکید بر ضرورت مقابله با تشکیل وزارت بازرگانی و درس گرفتن از تجربه ادغام وزارت صنعت و معدن با وزارت بازرگانی در ابتدای دهه نود، اظهار داشت: در دنیا همیشه قاعده بر این اصل است که دولتها کوچک شوند و حکمرانی به سمت شفافیت و خصوصیسازی حرکت کند تا جایی که دولت فقط سیاستگذار باشد، بنابراین وزارتخانههای مرتبط به هم را ادغام میکنند.
وی افزود: از جمله ادغامهای مهم در جهت بهبود وضعیت تولید و تجارت، ادغام وزارت صنعت، معدن و تجارت بود که در دنیا و در کشورهای توسعه یافته این وزارتخانه یکی و ادغام شده است یعنی متولی بخش تولید و تجارت باید یک وزارتخانه واحد باشد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: ما در کشورمان هم تجربه قبل از ادغام را داریم و هم تجربه بعد از ادغام، قطعا با توجه به تجربه ادغام و تفکیک، تفکیک این وزارتخانه و تشکیل وزارت بازرگانی کار اشتباهی است و مشکلات فراوانی را بههمراه خواهد داشت.
حسینیکیا با اشاره به مشکلات تشکیل وزارت بازرگانی افزود: اولین مشکل تشکیل وزارت بازرگانی، ایجاد بار مالی برای دولت است که با وضعیت فعلی اقتصاد ایران، این اقدام اصلا به نفع کشور نخواهد بود، مشکل بعدی این است که با توجه به تجارب قبلی، استعلامگیری بین دو وزارتخانه زمانبر خواهد بود و قطعا این امر مانع سهولت کسب و کارهای مرتبط با این حوزه خواهد شد و مردم نیز در این زمینه بسیار گرفتار خواهند شد.
وی ادامه داد: نکته سوم این است که نگاه تجارتی، وزارت بازرگانی را به سمت واردات خواهد برد و طبیعی است که واردکنندگان به دنبال تشکیل این وزارتخانه باشند، اما خوب میدانیم که بیشترین ضرر و زیان واردات متوجه صنعت است، این در حالی است که اگر وزارتخانهها ادغام باشند و متولی امر تجارت و تولید یکی باشد، صنعت و واردات متناسب باهم پیش میروند و این متناسب بودن موجب میشود که به صنعت و تولیدات صنعتی کشور، ضربهای وارد نشود و بازار تنظیم شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اجرای قانون تمرکز اختیارات در وزارت جهاد کشاورزی و اصلاح زنجیره تامین و توزیع کالاهای اساسی و سپرده شدن وظایف زنجیره کالاهای اساسی به وزارت جهاد کشاورزی، اظهار کرد: نکته حائز اهمیت در شرایط بهوجود آمده این است که بخشی از وظایف صنعت و معدن را به جهاد کشاورزی سپردند و این موجب شد تا اشکالات به حداقل برسد و در حال حاضر ما شاهد این هستیم که زنجیره فروش و تولید از ابتدا تا انتهای زنجیره سامان گرفته است.
وی اضافه کرد: به طور کلی از نظر بنده تفکیک این دو وزارتخانه به نفع کشور نخواهد بود، اما وزارت صنعت باید یک معاون بازرگانی کاربلد تعیین کند تا اشکالات موجود به صفر برسد.
حسینیکیا با اشاره به با پافشاری دولت قبل بر تشکیل وزارت بازرگانی، افزود: دولت قبل با تصمیمگیری دولت مردان خود این تصمیم را گرفتند، در حال حاضر با توجه به اهمیت وجود متولی واحد در تولید و تجارت، وظیفه ما در مجلس این است که با توجه به تجارب قبلی ساختارها را به سمت یکسان بودن متولی کل زنجیره ببریم و ابتدا تا انتهای زنجیره به دست یک وزیر سپرده و ساماندهی شود.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اهمیت متولی بودن یک وزیر از ابتدا تا انتهای زنجیره کالاهای اساسی افزود: مدیریت واحد یعنی اینکه وزارت صنعت و معدن و تجارت به عنوان متولی تولید و تجارت زیرنظر یک وزیر باشد و تفکیک نشود بدین معنا که یک رگلاتور و تنظیمگر در بالا وجود داشته باشد تا بتواند صنعت را به حوزه تجارت داخلی و خارجی گره بزند تا صنعت زمین نخورد و درصورت نیاز به برخی محصولات، واردات صورت گیرد و همچنین در مقابل اگر در برخی محصولات ظرفیت صادرات وجود دارد با زمینهسازیهای لازم صادرات انجام شود.
منبع: خبرگزاری فارس