به گزارش میمتالز، طبق وعدههای دولت مبنی بر کنار گذاشتن قیمتگذاری دستوری و تأکیدات وزیر اقتصاد برای حذف سایه قیمتگذاری از صنعت خودرو، آمارها نشان میدهد که روند عرضه و فروش خودرو در بورس کالا در حال افزایش است تا با حذف سیاست قیمتگذاری دستوری، سود حاصل از تولید به خودروساز و سهامدار برسد.
آمارهای بورس کالا حاکی از آن است که از ابتدای عرضه نخستین خودرو در بورس تاکنون در مجموع ۵ هزار و ۲۳۶ دستگاه خودرو روی تابلوی معاملات رفته است و در نهایت ۴ هزار و ۸۰ دستگاه از این خودروها مورد معامله قرار گرفته است.
فروش این تعداد خودرو در بورس کالا که قیمت کالاها در آن بر اساس نظام عرضه و تقاضا کشف میشود، یک رویداد مهم را به بخشهای مختلف اقتصادی از جمله فعالان صنعت خودرو و بازار سرمایه مخابره میکند که تصمیم دولت برای کنار گذاشتن قیمتگذاری دستوری بهعنوان بازیگر اصلی در زیاندهی سود شرکتهای تولیدی، کاملاً جدی و برنامهریزی شده است.
خودرو در ادامه جریان واقعیسازی قیمت زنجیره فولاد، سیمان، شیشه و سایر محصولات با اتکا به سازوکار عرضه و تقاضا در بورس قرار گرفته است و حتی تایر خودرو نیز برای احیای این صنعت و سودآوری واحدهای تولیدی در صف ورود گسترده به بورس کالا قرار دارد.
طی روزهای گذشته نیز بهدلیل فراگیری بیشتر محصول خودرو میان عموم مردم، استقبال قابلتوجهی از عرضه پژو ۲۰۷ تولیدی ایران خودرو در بورس کالا صورت گرفت بهطوری که در برابر عرضه ۱۰۰۰ دستگاه، تقاضایی معادل پنج هزار و ۹۰۰ دستگاه به ثبت رسید که بهگفته کارشناسان استمرار عرضهها و اطمینان خریداران از برنامه عرضه منظم در بورس کالا قطعاً میتواند در مدت زمان کوتاهی به تعادل بازار خودرو کمک کند.
دیروز ۲۰۷ با میانگین قیمتی ۳۴۲ میلیون و ۸۴۲ هزار تومان کشف شد که با احتساب مالیات و هزینههای جانبی قیمت تمامشده ۲۰۷ در بورس به ۳۹۱ میلیون تومان رسید؛ اما این محصول در بازار آزاد حدود ۴۴۰ میلیون تومان قیمت دارد و اینجا مشخص میشود که چرا شفافیت و حذف رانت بهسود مصرفکننده واقعی است. همه مردم باید بدانند که در سازوکار بازار سرمایه، خبری از شانس و قرعهکشی نیست؛ بلکه رقابت و شفافیت در این بازار حرف اول را میزند و معاملات ۲۰۷ نیز ۶۰ دقیقه میان خریداران بهطول انجامید.
شیوه معاملات نیز به این شکل است که همه خریداران با علم و آگاهی کامل نسبت به سایر قیمتها، اقدام به رقابت میکنند که همین رقابت بهمعنای برداشتن گامی بزرگ در جهت حذف رانت از بازار خودرو بهشمار میرود.
بهگفته مسوولان سازمان بورس و اوراق بهادار، عرضه پژو ۲۰۷ آغاز ورود سایر خودروهای عمومی و پرتیراژ در بورس کالاست و به این ترتیب متقاضیان خودرو نیز میتوانند بهجای امتحان کردن شانس خود در سیستم قرعهکشی در سازوکاری قانونمند و شفاف یعنی بازار سرمایه به خرید خودرو روی بیاورند.
در پایان اینکه همان طور که از تابلوی معاملات بازار سهام و گروه خودروییها برمیآید، سهامداران نیز به اهمیت موضوع ورود خودرو به بورس کالا و رسیدن سود حاصل از تولید به خودروسازان واقف شدهاند و با ادامه این روند میتوانند به رشد سودآوری این صنعت امیدوار باشند.
منبع: خبرگزاری تسنیم