تاریخ: ۰۸ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۳۸
بازدید: ۱۵۴
کد خبر: ۲۸۲۲۳۸
سرویس خبر : زمین شناسی
جعفری در مراسم امضای تفاهم نامه بین ایمیدرو و سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح:

ایجاد هم افزایی با سازمان جغرافیایی، توسعه بخش اکتشاف را به همراه دارد

ایجاد هم افزایی با سازمان جغرافیایی، توسعه بخش اکتشاف را به همراه دارد
‌می‌متالز - رئیس هیات عامل ایمیدرو اعلام کرد: ایجاد هم افزایی با سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح در قالب تفاهم نامه پیش رو، توسعه بخش اکتشاف را به همراه دارد.

به گزارش می‌متالز، وجیه الله جعفری در مراسم امضای تفاهم نامه بین ایمیدرو و سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح با بیان این مطلب گفت: ایمیدرو با هدف ایجاد همگرایی و هم افزایی در حوزه پتانسیل یابی معادن، تامین نیاز‌های تحقیقاتی و نیز بهره مندی از ظرفیت‌های سازمان جغرافیایی برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی، اقدام به گسترش همکاری در قالب تفاهم نامه جدید می‌کند.

وی افزود: همکاری این ۲ سازمان در قالب تفاهم نامه می‌تواند کمک کند تا از ظرفیت‌های موجود نظیر نقشه ها، امکانات نرم افزاری و سخت افزاری، تجهیزات و نیز توسعه همکاری‌ها با معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت و سازمان زمین شناسی برای توسعه اکتشاف و دستیابی به ذخایر معدنی موجود در مناطق مختلف کشور بهره بریم.

سرمایه گذاری ۲۳ میلیارد دلاری ایمیدرو تاکنون

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه از ابتدا تاکنون بیش از ۲۳ میلیارد دلار در بخش معدن و صنایع معدنی سرمایه گذاری کرده که منجر به ایجاد واحد‌های مختلف معدنی و صنایع معدنی شده است، تصریح کرد: این سازمان تلاش می‌کند بستر سرمایه گذاری را در بخش‌های مختلف معادن و صنایع معدنی دیگر فراهم کند.

وی ادامه داد: این موضوع، نیازمند انجام اکتشافات بیشتر و فراهم سازی شرایط برای استفاده از ظرفیت‌های موجود در کشور است. حوزه اکتشاف در صورت مجهز شدن به فناوری‌های روز، ظرفیت شناخت بیشتر ذخایر و پتانسیل‌های بخش معدن را دارد.

آغاز ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع اکتشاف طی سال‌های اخیر

جعفری اذعان کرد: ایمیدرو تلاش می‌کند توسعه را در حوزه اکتشاف، استخراج و فرآوری تداوم بخشد و طی سال‌های اخیر نیز شناسایی و پی جویی حدود ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع مناطق جدید را آغاز کرده که بخش قابل توجهی از این مناطق آزادشده و در حال حاضر نزدیک به ۶۰ هزار کیلومتر مربع –برای ادامه فعالیت‌های اکتشافی- در اختیار ایمیدرو است. به گفته وی، استفاده از ظرفیت‌های سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح می‌تواند سرعت کار را افزایش دهد.

وی افزود: در حوزه مس از نظر میزان ذخایر، رتبه پنجم جهانی را داریم و با اکتشافات پیش رو، این رتبه می‌تواند بهبود یابد. با توجه به این ذخایر، نیازمند توسعه در حوزه فرآوری هستیم. در حوزه سنگ آهن، نسبت به واحد‌های جدید و طرح‌های در حال اجرا، از نظر ذخایر با کمبود مواجه هستیم و نیاز است اکتشافات بیشتری صورت گیرد.

اجرای طرح تحول اکتشاف

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اجرای طرح تحول اکتشاف توسط ایمیدرو و همکاری سازمان زمین شناسی و معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با دستور وزیر گفت: طرح تحول اکتشاف را برای تهیه نقشه یک ۱:۵۰.۰۰۰ و دسترسی به آنومالی‌ها و ذخایر جدید را پیگیری می‌کنیم.

وی ادامه داد: این طرح قرار است ۲ ساله انجام شود و برای اجرای آن به پیمانکاران، مشاوران، تجهیزات و همکاری همه جانبه نیاز است و سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح می‌تواند در این زمینه ما را یاری کند.

۱۳.۳ میلیارد دلار ارز با صادرات

جعفری با اشاره به نقش ایمیدرو در تامین ارز کشور گفت: این سازمان طی سال گذشته، ۱۳.۳ میلیارد دلار صادرات انجام داد که درنتیجه، نقشی موثر در تامین ارز مورد نیاز کشور ایفا کرد که با توسعه صنایع معدنی، این رقم قابل افزایش است.

وی افزود: تاکنون، بین ۶۰ تا ۸۰ عنصر معدنی در کشور شناسایی شده که کمتر از ۴۰ عنصر فرآوری می‌شود و بخش‌هایی که استفاده نمی‌شود کانی‌های با ارزشی است که یا میزان ذخیره آن اقتصادی نیست یا امکان فرآوری آن را نداریم.

اتمام ۲ هزار نقشه ۱:۵۰.۰۰۰

سرتیب دوم مجید فخری، رئیس سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح در این جلسه با بیان اینکه ارتباط میان این سازمان و ایمیدرو به سال ۹۶ برمی گردد، گفت: طی ۳ سال اخیر، تمرکز ویژه‌ای روی شناسایی معادن داشته ایم که با استفاده از سیستم‌های سنجش از دور، اقدامات جدی انجام شد.

وی ادامه داد: طی سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰، روی تهیه و بازنگری نقشه‌های ۱:۵۰.۰۰۰ براساس نقشه‌های توپوگرافی تمرکز شد و در آبان ۱۴۰۰، دو هزار نقشه مذکور به اتمام رسید.

فخری با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده در این سازمان در حوزه معدنی گفت: از سال گذشته، کار تهیه نقشه ۱:۵۰.۰۰۰‌های ژئومورفولوژی (با هدف بررسی و شناخت ناهمواری‌های سطح زمین) را با دانشگاه‌ها و مراکز علمی دارای تجربه زمین شناسی به پیش بردیم و اکنون در زیرساخت تولید این نوع نقشه مشکلی نداریم و می‌توانیم با سرعت و دقت بالا، کار را جلو ببریم.

وی ادامه داد: به جز شناسایی نواحی امیدبخش معدنی، اقدام جدیدی در زمینه پایش برداشت معادن با استفاده از پهپاد‌ها انجام داده و می‌توانیم در این زمینه همکاری کنیم. مکان یابی صنایع و معادن با استفاده از سامانه‌های بومی یا اپلیکیشن‌های مکان یابی، قابل استفاده در ایمیدرو است.

رئیس سازمان جغرافیایی نیرو‌های مسلح در زمینه «مطالعه و بررسی راهکار‌های ریسک‌های محیطی با توجه به داده‌های موجود ناشی از مطالعات آمایش» و «موضوع انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به معادن و صنایع معدنی، با توجه به اقدامات انجام شده در این حوزه و توپوگرافی مسیریابی آن ها» اعلام آمادگی برای همکاری کرد.

منبع: ایمیدرو

عناوین برگزیده