به گزارش میمتالز، یونس ژائله در بیست و ششمین همایش صادرات غیر نفتی با محوریت «نقشه راه صادرات غیرنفتی توسط بخش خصوصی با ربع قرن تجربه»، اظهار داشت: اولین اتاق تجاری کشور که پیش از اتاق ایران به وجود آمده، اتاق تبریز است. اتاق تبریز همواره پیشران فعالیتهای اقتصادی مخصوصا در حوزه صادرات بوده است.
وی افزود: متاسفانه در مقطع کنونی، اتاقهای بازرگانی دچار بیماری شده که بسیار مزمن است که باعث شده سستی، اتاقها را فرابگیرد. در مقطعی، دغدغه اتاقها نبود منابع بود و الان میلیاردها منابع وجود دارد، اما دریغ از کار. ما از لحاظ صادرات در دنیا بینظیر هستیم و تنوع بسیاری داریم، اما میبینیم که ۹۳ درصد از صادرات ما راهی ۳۸ کشور میشود.
رئیس اتاق تبریز خاطرنشان کرد: باید قوانینی اتخاذ شود که تولیدکنندگان و واردکنندگانی که اهلیت اقتصادی دارند در اتاقها نقش کلیدی بازی کنند تا دست دیگران از اتاقها کوتاه شود. در شرکتهای دولتی شاهد اختلاسهای میلیاردی هستیم، اما آیا در شرکتهای خصوصی هم این اتفاقات رخ میدهد؟ بخش خصوصی برای حتی یک ریال هم میجنگد.
ژائله ادامه داد: اقتصاد ایران خصولتی و دولتی بوده، اما پر از رانت و فساد است. تا زمانی که اصل ۴۴ قانون اساسی پیرامون خصوصیسازی اجرا نشود اقتصاد ایران جهانی نخواهد شد.
وی با بیان اینکه «همه صادرکنندگان مشکل تعهد ارزی دارند»، خاطرنشان کرد: صادرکننده ارز وارد میکند، اما تک نرخی نبودن ارز و پنج هزار تومان اختلاف میان دلار آزاد و نیما باعث ایجاد مشکل میشود که مقصر این اتفاق هم بانک مرکزی است. اگر قیمت دلار نیما و بازار آزاد به یکدیگر نزدیک شود مساله تعهد ارزی وجود نخواهد داشت. با ما معضل کارت بازرگانی جعلی و یک بار مصرف هم مواجه هستیم.
منبع: خبرگزاری شهر بورس