تاریخ: ۱۰ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۱:۲۴
بازدید: ۹۴
کد خبر: ۲۸۳۰۴۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
استاندار کرمان:

سهم این استان از حقوق دولتی معادن تنها سه درصد است

سهم این استان از حقوق دولتی معادن تنها سه درصد است
‌می‌متالز - استاندار کرمان گفت: امسال ۸۰۰ میلیارد تومان برای تبصره ۶ قانون معادن در نظر گرفته شد که ۵۱۰ میلیارد تومان آن به این استان می‌رسد که معادل سه درصد از حقوق دولتی معادن می‌شود و هنوز با ۱۵ درصد قانونی فاصله بسیاری دارد.

به گزارش می‌متالز، محمدمهدی فداکار روز پنجشنبه در نشست شورای معادن کرمان افزود: سهم این استان از محل تبصره ۶ (بازگشت ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن به استان ها) طی سال‌های گذشته هیچ زمان به یک درصد نرسیده بود.

وی اظهار داشت: معادن ظرفیت بزرگی در توسعه استان کرمان محسوب می‌شود، اما متاسفانه تبصره پنج قانون معادن برای حمایت از استان‌های معدنی نیز حذف شده است.

کوتاهی مس در توسعه کرمان

استاندار کرمان گفت: نخستین موضوع در توسعه استان کرمان اشتغال است، زیرا مشکلات بسیاری از جمله آسیب‌های اجتماعی ناشی از ایجاد اشتغال مناسب در این استان وجود دارد و اگر می‌خواهیم بخش بزرگی از مشکلات کرمان رفع شود باید ابتدا مشکل اشتغال را رفع کنیم.

وی عنوان کرد: اقتصاد کرمان بر پایه معدن است، اما تاکنون معادن در توسعه این استان نقشی نداشته اند، مگر اینکه اشتغالی را خودشان ایجاد کرده اند و این امر ضربه زیادی به کرمان زده و در حوزه تولید مس کوتاهی بسیاری در استان کرمان شده است.

فداکار بیان داشت: کرمان در حوزه مس عقب افتادگی تاریخی بسیاری دارد، زیرا سال‌ها است که تولیدات مس این استان در عدد ۲۵۰ هزار تن باقی مانده و اگر برنامه یک میلیون تن محقق شود، این صنعت ۱۰ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور خواهد داشت لذا مس صنعتی آینده دار است.

وی افزود: فروش ۴۵ هزار میلیارد تومانی مس به تنهایی ۲ برابر صنایع فولادی گل گهر است، اما در حوزه صنایع پایین دستی مس هنوز اتفاقی نیفتاده و ما پس از تولید کاتد، فقط حمل و نقل را داریم که محصولات تولیدی از استان کرمان خارج می‌شود و شرکت‌ها می‌توانند در این زمینه کار‌های بزرگی انجام دهند.

استاندار کرمان گفت: این استان در حال تبدیل شدن به رتبه نخست فولاد کشور است، زیرا تولید فولاد در کرمان تبدیل به یک فرهنگ شده و سرمایه گذاری خوبی در این زمینه انجام شده است.

وی گفت: همچنین کاری بزرگی در حوزه آب استان کرمان انجام شده و آب خلیج فارس پس از انتقال به این استان تا چادرملو یزد رفت و بار بزرگ استفاده صنایع از آب کرمان از دوش این استان برداشته شد.

فداکار یادآور شد: اقدامات خوبی در حوزه فولاد کرمان انجام شده، اما ظرفیت این استان فراتر از آن است و اقتضائات و تنوعات اقتصادی زیادی وجود دارد و وحدت فکری تمامی نیرو‌های انسانی این استان می‌تواند به روند توسعه کمک کند.

بیش از ۶۵ درصد حقوق دولتی معادن را کرمان می‌پردازد

وی اضافه کرد: قانون معادن برای استان کرمان حیاتی است و معاون معدنی این وزارتخانه باید کرمانی باشد، زیرا این استان با اختلاف، در رتبه نخست معادن کشور قرار گرفته است و بیش از ۶۵ درصد حقوق دولتی معادن را کرمان می‌پردازد.

استاندار کرمان افزود: مالیات کرمان امسال به رقم ۲۲ هزار میلیارد تومان رسیده و ۱۲۸ درصد افزایش یافته، افزایش مالیات امسال به نحوی بوده که در سال‌های آینده به سختی می‌توانیم تعهدات دولت را در این حوزه انجام دهیم.

ضربه بزرگ ایمیدرو به اقتصاد کرمان

وی تصریح کرد: ایمیدرو ضربه بزرگی به اقتصاد استان کرمان وارد کرد، زیرا این شرکت تمامی پهنه‌های معدنی استان را بلوکه کرده و هرجا که می‌رویم ایمیدرو روی آن دست گذاشته است.

فداکار ادامه داد: گره‌های شرکت اکتشافی استان کرمان رفع شده و امیدواریم در این زمینه کار بزرگی انجام گیرد.

وی افزود: به لحاظ فرهنگی با سرمایه گذاری در استان کرمان همکاری نمی‌کنیم و برخی سرمایه گذاران خیلی جان سختند که فرار نمی‌کند و در این زمینه منابع طبیعی، محیط زیست و آب مشکلاتی ایجاد می‌کنند.

استاندار کرمان گفت: قانون جهش تولید دانش بنیان ظرفیت قانونی خوبی برای توسعه استان کرمان دارد و این ظرفیت بزرگ را در قالب قانون می‌آوریم و از آن برای ارتقای حوزه فناوری استان استفاده می‌کنیم.

وی ابراز داشت: گردشگری مقاومت ثبت شده و میراث فرهنگی و دفتر ریاست جمهوری پیگیر اجرای آن هستند؛ ضمن آنکه همکاری اتاق بازرگانی کرمان و انجمن توسعه استان به توسعه کرمان کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: استان کرمان ظرفیت بسیار مقبول و توانمندی در حوزه نیروی انسانی دارد به حدی که می‌تواند کابینه کامل در ۲ دولت اصول گرا و اصلاح طلب داشته باشد و از این ظرفیت می‌توان در توسعه استان استفاده کرد.

هشدار برای نرخ رشد جمعیتی کرمان

مریم السادات طباطبایی مشاور استاندار کرمان نیز در این نشست گفت: نرخ رشد جمعیتی استان کرمان ۱.۶ درصد است که با این سرعت پیشرفت جمعیت تا ۳۰ سال آینده، نیروی انسانی فعلی را نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: همه چیز را می‌توانیم جبران کنیم غیر از جمعیت، لذا دستگاه‌ها در این زمینه به ما کمک کنند.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) کرمان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده