تاریخ: ۱۷ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۵:۱۷
بازدید: ۱۳۹
کد خبر: ۲۸۳۴۸۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیر کل اداره کل صمت استان خراسان رضوی:

صادرات مواد خام معدنی از خراسان رضوی تقریبا به صفر رسیده است

‌می‌متالز - مدیر کل اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در بخش معدن در خراسان رضوی صادرات مواد خام معدنی وجود نداشته و تقریبا به صفر رسیده است.

به گزارش می‌متالز، امیررضا رجبی امروز، ۱۷ آذر ماه، در نشستی که با حضور اعضاء کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: سهم سرمایه گذاری در خراسان رضوی نسبت به ۱۰سال اخیر تغییر کرده است. امروز ۳۷ درصد سرمایه گذاری در استان در بخش کانی‌های فلزی، ۱۳ درصد در بخش کانی‌های غیرفلزی، ۸ درصد در بخش ماشین‌آلات و تجهیزات، ۶ درصد در بخش مواد شیمیایی و ۳ درصد در بخش لاستیک و پلاستیک است. امروز بالای ۹۰ درصد سرمایه گذاری در خراسان رضوی توسط بخش خصوصی صورت گرفته است. در بخش معدن در خراسان رضوی صادرات مواد خام معدنی وجود نداشته و تقریبا به صفر رسیده است.

وی درباره مقصد‌های جدید صادراتی خراسان رضوی بیان کرد: طی ۸ ماه ابتدای سال جاری به ۱۰ کشور حداقل ۱۰۰ درصد افزایش صادرات داشته ایم و مقاصد صادراتی جدیدی هم برای استان ایجاد شده است. البته در دو ماه اخیر افت صادرات با افغانستان رخ داد، اما وضعیت رو به بهبودی است.

مدیرکل اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی درباره عمده کالا‌های صادراتی از استان بیان کرد: عمده کالا‌های صادراتی در ۸ ماه ابتدای سال جاری زعفران، میله‌های آهنی، پسته، سیب تازه، مخمر‌های فعال، فروکروم، کف پوش غیر مخملی و... بوده است. همچنین عمده کالا‌های وارداتی دراین مدت ماشین‌آلات، پنبه، گوشی تلفن همراه و .. بوده است.

رجبی بیان کرد: طی سال گذشته از ۵۰۰۰ واحد تولیدی در خراسان رضوی ۳۷۳ واحد راکد شناسایی شد که از ابتدای سال ۵۶ واحد راکد مجددا راه اندازی شده و ۳۸ واحد در حال راه اندازی است. همچنین از ۴۸۳ معدن شناسایی شده در استان ۲۵ معدن راکد در این مدت فعال و ۹۰ معدن راکد به مزایده گذاشته شده است.

وی درباره رشد تولیدات صنعتی و معادن خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدای سال جاری بیان کرد: در این مدت کل تولیدات معدنی استان ۱۲ درصد رشد داشته است. همچنین ۵۰ درصد رشد در ظرفیت استخراج مهمترین معدن سنگ آهن استان یعنی سنگان خواف ایجاد شده است. از طرفی میانگین رشد ۳۰ درصدی در ۱۳۰ واحد صنعتی در استان رخ داده است.

در ادامه رضا تقی پور انوری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: برخی مسائلی که امروز مطرح شد ملی بود. اگر امروز دنبال مشکل هستیم باید بدانیم مشکل ما اقتصادخوان‌ها است نه اقتصاددان‌ها. این افراد اکثر پیشنهادهایشان فاقد نوآوری جدید و تکرار حرف‌های ۵۰ سال پیش غرب است. ۱۲ سال است که مقام معظم رهبری بر رفع موانع تولید تاکید می‌کنند.

وی افزود: شعار استقلال مردم که در ۴۴ سال مطرح شده است، در اقتصاد ما فراموش شده است امروز چقدر به اقتصاد مقاومتی پرداخته شده است؟ اگر اقتصاد می‌دانیم باید این مساله را عملیاتی کنیم. چین اقتصاد مستقل را در ۵۰ سال گذشته طراحی کرده است و شاخص‌های اقتصاد را بالا برده و بر توان داخلی تکیه کرده است. استقلال جدا از قطع رابطه با بقیه کشور‌ها است. باید در اقتصاد توزیع عادلانه ثروت را انجام دهیم. اقتصادی که در آن عدالت خواهی و عدالت در توزیع ثروت نباشد، خلاف ارزش‌های انقلاب است.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده